0 oy
443 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (35 puan) tarafından
Merhaba kızlar inşallah hepiniz iyisiniz.

Benim başım isim koyma ile dertte daha önce de dile getirmiştim. Şimdi konu şu ; Biz evlenmeden öncesinden beri eşim kızımız olursa Nadire Gülüş koyucam diyordu( Nadire onun annesinin adı Gülüş de benim annemin adı)Ben o sıralar bişey demedim çünkü kaynanamdan herhangi birşey görmemiştim. Sonraları bir takım sorunlar yaşadık yine kaynanamla alakalı değil görümcenin yüzünden ama kaynanam da ister istemez bana tavır aldı yine de kötü biri diyemem.Fakat adını da koymak istemiyorum ama tabiki eşim koymak istiyor uzun süre çocuk hasreti çekmiş ( benden önceki evliliğinde) çok tartıştık bu konu üzerine bencilce davranıp yalnız benim annemin adı da demiyor o yüzden çok da kızamıyorum ona . Ne yapsam bilmiyorum Nadireyi kesin koyucak peki sizce ben Annemin adını koymalı miyim( Annemin adını koymak gibi bir planım hiç yoktu hep o diyodu iki ninesinin adını koyucam ikisine de jest olsun diye. sırf o anasının adını koyuyor diye koyarım diyodum seslenmiyodum. ama hiç değilse bir adı güzel olsun bari diye şu aralar kararsız kaldım. 

Nadire Gülüş değil de Nadire Nevra veya Nadire ye yakışan hem de güzel çağdaş bir isim koysam nasıl olur sizce. ( Ve anneme ayıp etmis olur muyum)

10 Cevaplar

0 oy
(4,173 puan) tarafından
Daha güzel isimler var huyuna suyuna git eşinin
(35 puan) tarafından
Kaç defa tartıştık küsüyor çok üzülüyor illa annesinin adını koymaya şaşmış daha geçen konuşurken annesi sordu ne koycaksiniz diye Nadire Gülüş dedi benim adımı tek koyun diyor kaynanam eşim de ikisini de koycam uzatmayın dedi bunun üstüne benim adım önde olsun diyor .sırf ona inat Nadire Gülüş koyup sadece gülüş diye seslenmek istiyorum aslında
-Reklam-
0 oy
(17,576 puan) tarafından
Gecenki postundada yazmıştım ben olsam ikisinide koymam ileride çocuklar acımasız oluyor dalga geçebilirler eşinin bu konuda diretmesi çok saçma benim Kayinbabamin adı Satılmış rahmetli olmuş oğlum oldu eşim dile bile getirmedi eski işim olmaz diye kaynananda rahmetli onun adida Güllü iki kızım var yine hiç dile getirmedi eşim bilemiycem bacimmm
(35 puan) tarafından
Çok kavga ediyoruz yoruldum artık . Diretiyor annemin adı da adı. Annesinin adı olacak artık bişey yapamıyorum ben de bari ikinci adı ne koysam onu seslenirim onla durumu kurtarırım diyorum ikinciye annemin adını da koymak istemiyorum ama onun annesinin adı oluyorsa benimki de olsun diyorum benim Annemin adı daha hafif hiç değilse çok başımı agriyor bu konu
0 oy
(1,466 puan) tarafından
Bizde kaynanamın ismini koyduk yanına güzel bir isim koyduk . Daha çok yeni ismi seviyor herkes öyle sesleniyor oyzden çok dert etmiyorum . Sizde öyle yapın bence bir sonrakine de annenizin adını koyarsınız 
(35 puan) tarafından
İnan ki benim annemin adını koymak gibi bir niyetim hiç yoktu kendi hep dedi Nadire Gülüş diye. Annem de bunu duydu tabi koymasam yine annem alınmaz ama onun annesinin adı oluyorsa benimki de olsun diyom :(
(1,466 puan) tarafından
Ozaman böyle dusunuyorsan direk ikisinin ismini de koy geç . Ama suda var iki isim birden söylemek zor oluyor
(35 puan) tarafından
Her türlü Nadire demicem :) ikinci isim ne olursa onu kullanicam
0 oy
(176 puan) tarafından
Ikinci ismi gönlündeki ismi koy anneninkini değil sonra hep o isimle tek seslen istersen anlamıyorum bu eşleri herşeyi çileyi çeken annesi:(
(35 puan) tarafından
İkinciye ne koyarsam o ismi kullanıcam Nadire demicem hiç . Boşu boşuna koyicaz bakalım :(
0 oy
tarafından
Annenin adını koymazsan eşin 2. İsmide kendi koyucak gibi geliyor bana aslında Nadire Gülüş kötü bir isim değil bence gayette güzel 
(35 puan) tarafından
İkinciye ben koyucam dedim ikinciyi de düşünmüyorum da hayırlısı olsun . Ama ben koyarım kendinin hakkı bitti anasının adıysa adı aha .
(35 puan) tarafından
Ha annemin adını koymazsam ikinci adı kendi koyar demişsin ben ikinci çocuk anladım :). Yok karışmıyor ben Nadire koycam sen de ne istiyorsan onu koy diyor .
0 oy
tarafından
Bence ikinci ismi Anne sor aklında bir isim var mı diye yoksa annenin adını koy canım alınır belki ilk başta demişsiniz bir kere
(35 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun aslında
0 oy
(5,941 puan) tarafından
Su çocuklara  büyüklerin  isimlerinin  konulmasına  nefret  ediyorum  ya bırakınca kendine ait bir ismi  olsun  bu nedir  yaa eşini  ikna  et ikisini de koyma 
(35 puan) tarafından
İkna olmuyor 6 aylık evliyiz bu kadar tartistigimiz bir zaman daha olmadı sevgililikte dahil
0 oy
tarafından

gülüş ismi kötü değil aslında canm ben beğendim karar senin tabiki 

biz 1. kaynanamın ismini 2.isim olarak da benim dediğim ismi koyduk 2 isimli kızım ben kendi koyduğum ismi kullanıyorum onlar 2sini birden kullanıyor 
(35 puan) tarafından
Valla aslinda kafamı yormak istemiyorum . Anne ne diye seslenirse herkes öyle biliyor ki senede bir kere babannesigili görecek görmicek biz uzaktayiz . Nadire Nevra diyor bir tarafım ama işte annemin de adını koyicaz dedik bakalım Allah yardım etsin bana.
tarafından
kuzum annen ile açık açık konuş bence durumu anlat  gönül koyacağını sanmiyorum anlayışlı ise
(35 puan) tarafından
Yok annem dedi zaten benim adımı hiç koyma kaynananın adını koy kocanla tartışma bunun için diyo kadın. Kocam da taa sevgililikten beri Nadire Gülüş koyacam der hani tek kendi annesinin adını demez benim annemin adını da der şu an bile karnımı Nadire Gülüşüm diye sever. Ben de Nadire Arya veya Nadire Nevra Nadire Seyra gibi düşünüyordum Ama işte onun anası hiç hak etmediği halde koyuyoruz ya ben de bari annemin de adı olsun dedim içimde kendimce . İkinci ada karışmıyor yani ben annemin adını koycam sen de ne koyuyorsan koy diyor .
(35 puan) tarafından
Ben de anneme onun adını koyarsam senin de adını  koyarım dedim o zaman da gül diye çağırırsın boşver buna kafanı takma dedi ( gül de tek kız kardeşimin adı ) yani annem koysam da koymasam da bişey diyeceğini sanmıyorum . Ha bir de kaynanam benim adımı tek koyun falan dedi ya ona inat koyayım diyom :) eşim dedi iki adı da koycam o zaman benim adım önde olsun diyor
0 oy
(444 puan) tarafından

Ben buna karşıyım ya yani büyüklerin adini koymaya. Benim annemin adi Kezban kaynanamin Hasibe. Ne kendi annemin adını nede kaynanamın adini koymak istemem hatta 2 isim bile sevmem. Bebeğim 3 aylık kendim ortaokuldan beri Asya ismini çok severdim . Asya koydum :)

(35 puan) tarafından
Gülüş Nadire dedim yok Nadire Gülüş diyor. Hele anası benim adımı tek koyun dedi ya kocam da ikisini de koyicaz dedi o zaman benim adım önde olsun dedi ya hiç koymaz şimdi ama boşver çoğu insan ikinci adı kullanıyor zaten. Göbek adı olsun ben de isterdim ama yok illa o kimliğe yazdırır
(444 puan) tarafından
Aslinda ilk adı kullanıyorlar canim mesela okuldaki tüm hocalar aradaki ismi değil baştaki ismi okur o şekilde hitap eder
(35 puan) tarafından
Valla inanır mısın ben hiç rastlamadım :)
Gaziantepliyim belki ondan :)
Ali Ercan vardı arkadaşım bir yoklama listesinde Ali Ercan diye okurdu hoca sonraları herkes Ercan derdi kimi hocalar da Ali Ercan .
Bizim burda hep halk  kolayına gelenleri söylüyorlar  :) ya da annesi ve arkadaşları ne diye sesleniyorsa o söyleniyor hatta inanır mısın bir akrabamız var çocuğun kimliğinde Deniz yaziyor herkes Hilmi diye bilir annesi okula gidip hocalara Hilmi diyeceksiniz bile demiş :) Daha tuhafı Ümithan diye arkadaşım vardı kimliğinde de Ümithan yazardı. Ama kendine Duygu dedirtirdi bir süre sonra öğretmenler de alışıyor :))
(444 puan) tarafından
İnşallah öyle olur canım her şey gönlünüzce olsun ama bence istedigini koy o gidip kendi bebek yapip ona ismini versin. Bu kaynanalarin herşeye karışması bitmiyor zaten
(35 puan) tarafından
Hiç sorma kendi halimize bırakmıyorlar bizi bir türlü
0 oy
(1,347 puan) tarafından
Canım ikisinin de adını koymayın bence ikisi de çok kötü. Hiç beğenmedim. Dalga geçerler çocukla falan de. Gönlünuzdeki günümüze uygun modern isimleri köyün ne demişler çocuklarınızı yaşadıkları çağa uygun yetiştirin dalga geçerler çocuk üzülür birsuru güzel isimli arkadaşı olur etrafında. Ben çocuklara modern güzel isim koyma taraftarıyım benim kızımın adı da Derin :) en kotu göbek adını nadire koyalım falan de kesinlikle koydurma canım eşinin beğendiği güzel bir ismi koyun
(35 puan) tarafından
Haklısın haklısın da o isim kimlikte yazmazsa çatlar ölür tama benim koca :) piskolojimi bozdu ya valla :))
(1,347 puan) tarafından
Valla çatlasa da patlasa da koymazdim canım sen çok iyi niyetli sin :) ama ne kocanı ne kaynanani düşün bence naz yap ayıl bayil bir şekilde hallet kızını düşün :) sana düşman olacak değiller unuturlar boşver

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 634 göst.
2 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ayan (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 278 göst.
2 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ayan (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 575 göst.
9 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde plns_01 (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 800 göst.
25 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Neslihankce (1,953 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,895 soru

24,117,663 cevap

333,316 kullanıcı

...