0 oy
714 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,207 puan) tarafından

Kızlar tam ölçülü kısır tarifi verebilecek varmı aranızda

İlk defa yapacağım o yüzden lezzetli tam ölçülü kısır tarifi istiyorum sizden :)))))) 

14 Cevaplar

+2 oy
(45,024 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ben bulguru ıslatarak yapmıyorum yağda 2 kaşık salçayı bı güzel kavurup üzerine iki bardak bulguru ilave edip karistirp yediriyorum birbirine sonra 1.5 bardak suyunu koyup karistirip kapatıyorum. 20 dk bekletiyorum sonra dogradigim yeşilliklerle birlestirp limonunu nar eksisini baharatini tuzunu koyup karıştırıyorum yaninada bide turşu ve Cay ohh miss:D

(45,024 puan) tarafından
Yok kız sıcak değil hemen çeşmeden alıyom koyuyom ama nasıl güzel oluyo böle lapa sevmem ben tane tane oluyo
tarafından
Edagunes oluyomus bak :D
(22,057 puan) tarafından
Amaâaaa ilk kez duyuyom laaaan:D denicem eğer sert kalırsa görüşürüz haaa
(45,024 puan) tarafından
Kizzz yağ salça kavurunca su koymuyon bulguru koy yedir salcaya heryeri kırmızı olsun bulgurun sonra su ekle sakın kaynatna suyu koydugun gibi hemen kapat bı tur karıştır ama
(45,024 puan) tarafından
Tamam görüşelim:D hadii bacılar cümleten iyi geceler kisirları yapin deneyin donuslerinizi bekliyorum :D
-Reklam-
+1 oy
(18,045 puan) tarafından
Hiram ❤️Aradım çok yapiyo görür postunu inşallah
(1,207 puan) tarafından
İnşallah görür cnm
+1 oy
tarafından
Deroş koş kısır tarifi ver kiz :-) hiram❤arasim nickli kısırcı
+1 oy
tarafından
Dirrrryyaaaaaa nirdesiibnnnn
+1 oy
(22,057 puan) tarafından
Deryos vermis bize gerekmez :D
(45,024 puan) tarafından
Puhahahah
0 oy
(4,176 puan) tarafından
Bende isterimm
0 oy
(577 puan) tarafından
1 buçuk su bardağı ince bulguru asla sıcak suyla ağzını kapat dursun sonra maydanoz marul yeşil soğan domates biber salatalık ince ince doğra bulgur şişince at içine zeytinyağı tuzu ne baharat seviyorsan katabilirsin elinle de bir güzel yoğur oh mis
(577 puan) tarafından
4 5 yaprak marul
Bu tutam maydanoz
3 4 yeşil biber
1 domates
1 2 salatalık olmasada olur canım
(1,207 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım yarın deniycem olur inşallah
0 oy
(4,716 puan) tarafından

image

Yazmaya üşendim :) Baharatların gramlarını hangi kafayla yazdım onu da bilmiyorum. Düzelicez inşaallah be.

(4,716 puan) tarafından
Fransa'da doğup büyüdüm orada gram ile verirler genelde tarifleri. Annem de tarifi verirken gram olarak hesaplamıştı ahshsj
(54,187 puan) tarafından
yazin cok guzel ama derli toplu☺️
(4,716 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ☺️
(1,207 puan) tarafından
Çok güzel de cnm gramları nasıl ölçecem
Tam ölcü dedigimde bunu beklemiyordum:))))))
(4,716 puan) tarafından
Mutfak tartısı ile ahdhah yanında da yazıyor ya bardak kaşık vs ölçüleri :)
0 oy
tarafından
Kişi başı 1 çay bardağı ince bulgur u sıcak suyla ıslat leğenin ağzını kapat beklet o sırada sende domates salatalık yeşillik istersen kara lahana ve soğan hepsini doğra Bi kabın içinde kalsınlar sonra tekrar bulguruna dön ve salçayı bulgura yedir sonra da tuzu kimyon karabiber pul biber YEDİTÜRLÜ bunları da bulgurla iyice özdeşleştir ve doğradığın malzemeleri içine kat üstüne de yağ dök istersen nar ekşisi veya limon suyu dök karıştır ye 
(1,207 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım yarın deniycem
tarafından
Rica ederim canım
0 oy
tarafından
1 su  bardağı köftelik bulgur u 1.5 Şu bardağı kaynar suda içine kimyon ve tuz atıp ıslatıp ağzını güzelce kapatıyorum 

Tavada bir adet soğanı yemeklik doğmayıp kavuruyorum üzerine bir tatlı kaşığı biber salçası ekliyorum yoksa domates savaşında olur onuda kavurup kapatıyorum 

O hazır olana kadar bulgur şişmiş oluyor 

Salça ve soğanı bulgura katip karıştırıyorum 

Marul 

Yeşil soğan 

Maydonoz 

Doğrayıp kısıra ekleyip iyice karıştırıyorum yeşillikler ölüyor 

Sonra limon varsa nar eksisi ekliyorum 

Bir adet orta boy domatesin kabuklarını soyup doğrayıp ekliyorum iki dönerip servis tabağına alıyorum 

Cin biberi turşusu salatalık ile susluyorum yanınada genelde çay yaparım ")
(1,207 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım yarın deniycem
tarafından
Rica ederim canım ")
0 oy
(54,187 puan) tarafından
ben hep goz karari yapıyorum bulgur ustune kaynar su dokup bekletiyorum. sonra sogan salcasini cigden koyuyorum
0 oy
(6,400 puan) tarafından
Ben hatay usulu yapıyorum bi kg bulgura 1 kg domatesi rendeliyorum ve 4 5 tane limonun suyunu sıkıyorum sogan dpgrayıp yoguruyorum tabi domatesi limonu az az ekliyorum sonra salçayla yoguruyorum iyice. Daha sonra pulbiber karabiber kimyon sumak nane ( varsa taze de olur) reyhan ( bununda tazesi olur) yenibahar katıp yoguruyorum sonra yag ekliyorum biraz sonra yeşilsogan maydanoz marul ince ince dograyıp ekliyorum 1 tane salatalık minik minik dogruyorum 1 diş de sarımsak :)  yagı azsa yag eklerim nar ekşişi limon :D finish
tarafından
")) ah keşke anam nerede o günler :,( bi nasip olsada gelsem memleketime ya toprağının taşının denizinin kokusu bile bi başka annem göbeğimi iskenderun da bırakmış ben inanıyorum birgün oraya yerlesicem ")
(6,400 puan) tarafından
Haha kız yolun düşerse beklerim canm benm :) inşallah bende burda kalıcı kalmam da :D eşimn işi başka yerde kaynanamlarlaym ben biliyon demi
tarafından
He biliyom canım inşallah rabbim gönlüne göre versin ") aslında eşimle niyetimiz var di hatay ıskenderun mersin dolanıp gelelim diyede ben miço ya hamile kalınca planlar suya düştü
(6,400 puan) tarafından
Artık paşa büyüyünce turlarsnz akdenizi :D küçük cocukla da herşey zor kız esim diyo gelince gezeriz diye ben 2 cocukla istemiyorum pek yol falan baya zor hele ki yol tutuyosa cocukları
tarafından
Benimkiler i hiç bi şey tutmuyor onlara yeterki gezme olsun "D bizde gezecek bütçe yok hele son zamanda temelli belimiz bukuldu çok zor geçiriyoruz da rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah
0 oy
(3,148 puan) tarafından
2 çay bardağı ince buluru kaynar az su ile bekletiyorum ağzı kapalı, yağda ince doğradığım soğanı salçayı baharatları kavurup şişen bulgurun üzerine nar ekşisi ile döküp karıştırıyorum üzerine iki domates bir salatalık havuç(isteğe bağlı) marul nane taze soğan maydanozları ekleyip karıştırıyorum sonra azıcık zeytin yağı tuz limon  ekleyip karıştırıyorum oohh misler gibi de kısır parmaklarını yersin ❤️
(1,207 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım yarın deniycem herkes aynı tarif ermiş gibi:))))
0 oy
tarafından
1 çay bardağı ince bulgur 1 kişilik oluyor canım ben 3 çay bardağı yapayım Bi tabaklık artar sonra yerim 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 130 göst.
20 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,938 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 195 göst.
3 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Gri Kedi (2,938 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 244 göst.
25 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Rarara (1,090 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 218 göst.
4 Temmuz 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Sirindn (2,387 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,731 soru

24,173,434 cevap

335,978 kullanıcı

...