0 oy
694 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,926 puan) tarafından
Kızım iki yaşında ve sadece babababa diyor baba değil bakın babababa başka hiç bir kelime yok tv tablet vermiyorum bol bol knuşuyorum masal okuyorum aynı zamanda kreşede gönderiyorum ama yok konuşmuyo otizm değil doktorada götürdük çok şükür dil bağınıda gösterdim doktora cok az var kesmeye gerek yok dedi şimdi diceksiniz acele etme knusur ama olmuyor bir anne baba olarak eşimle cok üzülüyoruzbazen derdini anlayamıyoruz cok istiyorum anne demesini ama bunada şükür sağlığı yerinde varmı böyle bsey başına gelen ne yapabilirim kızlar

17 Cevaplar

0 oy
(2,133 puan) tarafından
Kafana takma benim cocuklarim da 5 yasina geldiginde bile anlamiyordum konusmasini dusun yani 5 yaş ? Sonra bi cozuluyor dilleri susmuyolar :) 
(2,926 puan) tarafından
Dili çözülsünde yeterki susmasın
-Reklam-
0 oy
(53,810 puan) tarafından
sen soylediginde tekrarlamaya calisiyor mu kelimeleri
(2,926 puan) tarafından
Sadece bababayı
tarafından
Profilin de pek şeker ikboş ❤️
(53,810 puan) tarafından
teşekkür ederim gulcinim ❤️ peki doktora sordunuz mu canim
(2,926 puan) tarafından
Sordum zamanla knuşur diyor
0 oy
(7,135 puan) tarafından
Benimki iki bucuk yaşında sadece anne baba, diyo seninki daha küçükmüş evham yapma canım konuşur zamanla yavaş yavaş 
(2,926 puan) tarafından
İnşallah ya
0 oy
(16,781 puan) tarafından
Benim oğlum 32 Aylik bana anne demez babaya baba demez fotolsrimizi görünce anne baba diyor ama hitaben demez inatçı bı çocuk bişey isterken ne istediğini sorsam sinirlenir söylemez harfleri öğrettim gordigu yerde okur sayı sayar hayvan sesi çıkarır işine gelince çok güzel kelime söyler ama dile dokmuyor işte ben de çok istiyorum ama zamanı var demek ki nedenini bilmiyorum TV telwfon yok zati herşeyi de anlar komut verince yapar mesela ama işte yok konuşma Zamana ve Rabbime biraktim 
(2,926 puan) tarafından
Allahım en hayırlısını versin
0 oy
(8,280 puan) tarafından
Benim yeğenim 4 yaşında anca konuştu canım senin de dediğin gibi önemli olan sağlığı. 
(2,926 puan) tarafından
Ama insan üzülüyor işte
(8,280 puan) tarafından
Tabi ki canım sana hak veriyorum ama geçecek Allahın izniyle anne dediği zamanları da göreceksin inşallah.
(2,926 puan) tarafından
İnşallah Allahım nasip etsin
0 oy
(1,856 puan) tarafından
İsmine dönüyor mu işaret parmağını kullanabiliyor mu
(2,926 puan) tarafından
Evet yapıyor
(1,856 puan) tarafından
Bazıları normal demiş konusamamasina ama normal değil cümle kurmasını geçtim bir kac kelimesi muhakkak olmalıydı ha sulalede geç konuşmak irsiyse onu bilemem
(2,926 puan) tarafından
Hayır kmsede gec knuşmamış
(1,856 puan) tarafından
Peki sosyal bir çocuk mu mesela seni biliyor umursuyor mu
(2,926 puan) tarafından
Yeni yeni evet
0 oy
tarafından
Normal canım üzülme birden dilenir merak etme 
(2,926 puan) tarafından
İnşallah ya
0 oy
(6,396 puan) tarafından
25 aylik baya kelime soyluyor hatta biseyler demeye calisiyor sacmaliyor ama cumle yok konusmuyor herseyi isaretle yapmaya o kadar alistiki konusasi yok resmen bende cok uzuluyorum komut aliyor herseyi isaretle anlatabiliyor bazen sinirden oturup aglamak istiyorum inan seni cok iyi anliyorum insAllah tez zamanda cozulurler
(2,926 puan) tarafından
İnşallah amin
0 oy
(802 puan) tarafından
Cnm doktor anormla bir durum olmadığını söylemis, her çocuk bir değil, sakin başka bebeklerle kıyas yapmayasin.Alıcı dil gelişmiş, ifade edici dil için biraz daha olgunlaşması gerekiyor demek ki annesi.
(2,926 puan) tarafından
Beklicez başka caremiz yokki
0 oy
tarafından
cümleyi bilmem ama kelimeyi söylese iyi olurdu babıldama dönemi var zaten ondan sonra senin öğrettiğin yada çok duyduğu kelimeleri söylemek ister eğer doktordan yana gönlün rahat ise bir anda konuşmaya başlayacak 
(2,926 puan) tarafından
İnşallah ya
0 oy
(3,000 puan) tarafından
Benimki de 26 aylık anne baba bebek ve basit şeyleri söylüyor her çocuk bir değil genetik de olabilir eltimin oğlu 4 buçuk yaşında ne dediği anlaşılmiyor
(2,926 puan) tarafından
İnşallah knusur ya
0 oy
(3,549 puan) tarafından
Kızım 31 aylık konşmuo en fazla 10 kelime konuşur baba demez erken doğdu kardeşi var bide esimde geç konşmş bunlar etkili olabilir die beklioz bizde
0 oy
(783 puan) tarafından
Kresede gidiyorsa konusur bence ogretmenine bir sor kreste arkadaşları arasinda mutlaka kelime kuruyordur basit olanlar , gel , hadi ,git  gibi mesela sevdigi hayvani goster bu ney kedi nasil ses cikartir miyaww gibi goz göze gel ayni seviyede ol boy olarak. Soyle mutlaka der
0 oy
(334 puan) tarafından
Benim arkadaşımın oğlu 3 yaşına girecek o da konuşmuyor, ama onun konuşmasının sebebi sürekli emzik emmesiymis. Sende var mı böyle bir şey
0 oy
tarafından
Ailede geç konuşan varsa anne yada babada size çekmiş olabilir canım
0 oy
(924 puan) tarafından
Benim kizimda 3 yasina girdi anne baba dan baska birsey demiyor hersyi anlıyor bir sey isteyince getiriyor ama bu kadar en fazla 5 kelime konusuyor
0 oy
(564 puan) tarafından
Benim abimin oğlu da aynıydı çocuk 3 yaşına kadar konuşmadı şimdi 3.5 yaşında herşeyi konuşuyor. Korkma düzelir. 

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 250 göst.
1 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (362 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 646 göst.
0 oy
8 cevap 337 göst.
17 Nisan 2022 Diğer kategorisinde SibelTimucin26 (66 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 458 göst.
11 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu