+1 oy
535 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kizlar kızım 18 aylik ve fazla kelime söylemiyor çok uğraşıyorum kitapta okuyorum ama olmuyo söylediği kelimeler baba diyo bazen anne diyo meme diyo zilli diyo kusumuz vardj adi zilliydi ordan öğrendi onun dışında yok mesela kedi köpek gördüğünde seslerini çıkarıyor miyavliyo veya havlıyor sonra aaaa dediğim zaman eline ağzına koyup aaa diyo sanki şaşırmış gibi veya eyvah dediğimiz zsman ellerini kafasını koyup eyvah demeye çalışıyo ama tam anlamıyla söyleyemiyor hic bi kelimeyi sorun mu var acaba doktora gitmeliy niyim veya ne yapabilirim 

8 Cevaplar

0 oy
(12,272 puan) tarafından
22 aylık yeni yeni başladık bizde  
tarafından
Ya çevremizde kızımla yasit 3 bebek vaf hepsi cok kelime kullanıyor ondan taktım biraz
-Reklam-
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Benim oğlum 28 aylık yeni yeni cümle kuruyor ve bana halen anne demiyor 
tarafından
Daha zamani var demek ki ya
(5,328 puan) tarafından
Demekki
0 oy
(16,074 puan) tarafından
16 aylık benim kız da net az kelime çıkarıyor canım bence sakin ol. Hayvan taklit edıyor demek ki zeka problemi yok. İlk heceleri çıkarır bu dönemde genelde tek heceli kelimeler söyler
tarafından
Ya ne biliyim yasitlari daha cok kelime kuruyo net bi şekilde ondam kafaua taktim
0 oy
tarafından

Allah'ım ne bekliyorsun ki kocan gibi çalgıcı karısı Binnaz mi desin :D çok normal iyi kötü kelime söylüyor cümle kuramaz daha var yani 

tarafından
Ya hayır :D ama yaşıtları var cevremde abla abi diyo kizimin adi asel asel diye sesleniyor biri ve cok net belli söylediği kelimeler
tarafından
Yani olabilir bnm oğlum 23 aylık küfretmedği kalmış düşün ama çevremdkler anne babayı bile zor söylüyor her çocuk bir değil
0 oy
(54,521 puan) tarafından
her cocuk bir olmaz canim konusur merak etme
tarafından
İnsallah canım oyle olur
0 oy
(13,027 puan) tarafından
Benimkide 18 aylık olacak 2 hafta sonra anne baba abi çay çiçço bitti diyor bu kadar söylediklerini tekrar etmeye çalışıyor mu bizimki yeni yeni başladı tekrar etmeler 
tarafından
Hayir tekrar etmeye calismiyo ama taklit yeteneği çok iyi yaptığımız bir hareketi hemen kapıp yapıyo mesela kaşlarımi cattigim zaman o da çatıyo ben aaa diye şaşırinca aynısını tekrar ediyo vrya hadi uyku vakti dediğimde beşiğine cikip kendisini yatip kafasını salliyo eee eee dihe diye sadece kelime haznesi cok az
(13,027 puan) tarafından
Valla bizimki de tıps tıp aynı hareketleri yapıyor tek fazlası söylediklerimi tekrar etmeye çalışması bence normal bişi çünkü arkadaşımın oğlu kızımdan 1 ay küçük onunda yaptıkları benim kızdan daha fazla anlama kabiliyeti daha çok ama o anne baba bile demiyor hiç konuşmuyor o yüzden zamanı vardır daha diye düşünüyorum
0 oy
(3,417 puan) tarafından
Canm 18 aya kadar normal diyordu doktor cümle kuramiyorsa doktir görmesi gerekliymis instakramda uzm.dr.alifuatserpen var onu takip etmenizi oneririm detaylı bilgi için 
tarafından
Peki teşekkür ederim bakıyorum hemen
0 oy
(1,328 puan) tarafından

Daha zamanı var canım kimileri erken kimileri geç konulur her çocuk bir olmaz çocuga zamanı siz tanıyın kendi kendine başarır canım korkulacak bir şey yok :)

tarafından
İnşallah öyledir ya teşekkür ederim

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 317 göst.
1 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (375 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 919 göst.
0 oy
8 cevap 432 göst.
17 Nisan 2022 Diğer kategorisinde SibelTimucin26 (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 860 göst.
1 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gri Kedi (2,938 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,494,182 soru

24,411,471 cevap

350,964 kullanıcı

...