0 oy
398 göst.
Diğer kategorisinde (25,177 puan) tarafından
Nedir bu nohuttan çektiğim :D nohutun suyunun kıvamlı olmasını istiyorum püf noktalarınızı döktürün :D Dipnot : düdüklüde yapmıyorum :) 

9 Cevaplar

+1 oy
(3,738 puan) tarafından
1 yemek kaşığı un koyabilirsin canım 
(1,715 puan) tarafından
Hangi aşamada
(3,738 puan) tarafından
Yağ ve salçayı kavururken unla birlikte kavrulur
(25,177 puan) tarafından
Ya hiç un koymadan yapan var nasıl kıvamlı oluyo tam istediğim gibi o naaıl oluyo acaba:D
(3,738 puan) tarafından
Çorba kıvamında ayarla o zaman canım suyunu
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Püf noktası düdüklü zaten Selo:))
(25,177 puan) tarafından
Yok ulan düdüklüm :D
0 oy
(16,978 puan) tarafından
Nohut pisirirken sogan kavuruyorum 1 tane küp seker atiyorum , et olursa kivami iyi oluyor zaten. Salca ve baharatlari ekleyip sonrada nohutu koyup pisiriyorum. Nohutun iyi kivamli olmasini istiyorsan bugün pişir yarin ısıt ye. 1 gece dolapta bekleyip ertesi gun ısıttığin daha iyi kivamli oluyor. Kesin bilgi. 
(25,177 puan) tarafından
Şeker neden atıyosun ilk defa duydum. Ben de aynı böyle yapıyorum ama sulu kaldı ya
(16,978 puan) tarafından
Ben tüm yemeklere 1 tane seker atarim kivami iyi oluyor.
(25,177 puan) tarafından
Aa değişikmiş
0 oy
(6,540 puan) tarafından
Az su koyup baya kısık ateste pisirmeyi dene, suyu az gelirse biraz daha ekleyebilirsin, bastan cok su koyunca telafisi olmuyo, ilk basta nohutlarin ustunu 1-2 parmak geccek sekilde ayarla sonra baktin az geldi yine 1 parmak geccek sekilde kaynamis su ekle, bi de kemik suyuda cok yakisiyo kivamli oluyo
(25,177 puan) tarafından
Aslında öyle yapıyorum en fazla üstüne kadar su koyuyorum ekliyorum sonradan suyu çok olmuyo ama kıvamlı olmuyo yani cambul cumbul su oluyo akışkan kıvamlı olsun istiyorum :/
(6,540 puan) tarafından
Suyu cöpü ayri mi oluyo yani :) nohutu sanirim onceden islatip hasliyosunuz, az haslamanizi tavsiye ederim bi kac dakika, bi de soganini salcasini bol koyup guzelce kavurmak gerek kisik ateste, yani ben hep boyle yaparim kivali olur anneminde hep oyledir baska aklima bisey gelmedi :)
(25,177 puan) tarafından
Evet aynen suyu çöpü ayrı oluyo işte. 15 dk falan da kavuruyorum aslında anlamadım gitti. Kuru fasulye yapıyorum mesela onun kıvamı tam istediğim gibi oluyo ama şu nohutun bana garezi var galiba :D
0 oy
(5,725 puan) tarafından
Dostum ben suyunu birden koymuyorum.koyulastikca su koyuyorum 
(25,177 puan) tarafından
Ben üstüne çıkana kadar koyuyorum mesela azaldıkça ekliyorum suyu çok olmuyo ama sulu oluyo kıvamlı olmuyo:D
(5,725 puan) tarafından
Biraz fazla kavurup iyice pisiyormu yemek lezzeti birbirine girsin
(25,177 puan) tarafından
He valla giren çıkan belli değil ama sulu oluyo işte :D
0 oy
(2,788 puan) tarafından

Patates rendele selo ben hep öyle yaparım çok güzel oluyor 

Bide bu püf noktamı her yerde söylemem ama sen yabancı değilsin:D 1 bardak süt:ninja:
(25,177 puan) tarafından
Patatesli nohut olcak kız o zaman:D küp küp atsam olmaz bi kankam öyle dedi de:D twdı değişmez dimi
(2,788 puan) tarafından
Kız hayır 1 tane rendenin en ufak kısmıyla rendeliceksin içinde patates olduğu belli bile olmuyor tadı da olmuyor ama çok güzel kıvam veriyor lezzet veriyor sen söylemesen kimse anlamaz içinde patates olduğunu
(25,177 puan) tarafından
Hee anladm tamam kız dur denicem:D
0 oy
(14,189 puan) tarafından
Annem yapıyor mesela salçalı su yapıyor döküyor sonra suyunu azaldikca veriyor çok güzel oluyor
(25,177 puan) tarafından
Salçayı soğanla kavurmuyo mu
(14,189 puan) tarafından
Yok benim annem bütün yemeklerine öyle yapar bende onun gibi yapıyorum artık salçayı suyla açar öyle yemegin üstüne döker mükemmel yemek yapar kendisi
(25,177 puan) tarafından
Anladm cnm herkesin eli farklı tabi
0 oy
(3,454 puan) tarafından

Ben nohut haşlayınca suyunun tadı çok yoğun oluyor nohut tuz su koyuyorum:D düdüklüde yapıyorum ama

(25,177 puan) tarafından
Anlamadım hiç :D
(3,454 puan) tarafından
Belkide ben anlatamadım boşver :D sıcak hava kendimde değilim
(25,177 puan) tarafından
Hahaha
0 oy
tarafından
Ben nohutun üzerini geçmeyecek kadar su koyuyorum ve salçayı zeytinyağı da biraz fazla koyuyorum ki rengi güzel olsun 
(25,177 puan) tarafından
Bende öyle yapıyorum ama ya :/ bu nohutun bana garezi var :D
tarafından
olur arada öyle kız bazen benim de oluyo olmuyor değil valla
(25,177 puan) tarafından
Bakalım bugun nasıl olcak valla bi tutsun resim atıcam ahaha:D
tarafından
tutar inşaAllâh cânımm( ˘ ³˘)♥

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 105 göst.
7 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Kelebekbursa16 (726 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 350 göst.
4 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Annebebek34 (1,018 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 1,367 göst.
1 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Linkin (22,679 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 279 göst.
29 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Papatya__ (742 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,886 soru

24,036,692 cevap

328,953 kullanıcı

...