+1 oy
272 göst.
Diğer kategorisinde (1,067 puan) tarafından
Güzel anneler bende mi var sıkıntı vallahi yıprandım hem kendimi sorgulamayan hemde düşünmekten.  

Kızım 7 yaşında ama her gün aynı şeyleri söyleyip duruyorum. Mesela ben söylemesem ne.yuzunu.yikar ne dışını fırçalar ne odasını topar. Herşey oyundan ibaret ve artık çok yıprandım herşeyi gergin söyleyip yaptırmaktan. Ne söylemeden kitap okur ne ödev yapar. Varsa yoksa dışarısı ve oyun oyun oyun. Tamam daha çocuk ama en azından basit şeyleri kendisi düşünüp yapması gerekmez mi. Bu gidişle ya ben ya o piskolokluk olacak. Ben hergun tekrarladigim için kötü anne olarak hissediyorum. Güzel güzel konuşuyorum hergun nerdeyse yavrum bak artık bazı şeyleri kendin düşünüp uygulamalisin diye tamam tamam diyo ama icraat yine aynı.. ben mi üstüne gidiyorum. Szde durumlar nasil..

7 Cevaplar

0 oy
(926 puan) tarafından
Valla benim oğlum da öyle 7 buçuk yaşında ben demesem yapmaz çok şükür daha bir aydır kendi yıkanıyor artık büyüdü diye öğrettim ona kendin yıkan dedim bitek gidip suyu ayarlıyorum ona
(1,067 puan) tarafından
Ay valla bilmiyorum canım güzel dille söylüyorum nafile
-Reklam-
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Konuşup söylemekten ziyade örnek olmak daha etkili 
(1,067 puan) tarafından
Canım inanki herşeyi o kadar göster göstere yaparım ki reklamcı gibiyim sanki ama gel gorki ne.fayda
0 oy
(1,364 puan) tarafından
Benimde oglum eylulde 1.sinif olacak suyunu bile zor alir. En basit bir ihtiyaç her susadiginda evde kavga. Sebilin yanindan geciyo, baba su verirmisin diyor :) Tamam bizde veriyoruz tabiki bakiyoruz, evladimiz  ama sorun o degil ki sorun kendi kendine bakacak kadar sorumluluk alabilmesi. 10 kez diş firçala, ellerini guzel yıka, kiyafetler her yere atilir, bende tam tersi bir insanim evi hergun bastan âsâgi müze gibi nizama sokarim asla ne daginik ne pis  insan degilim ama cocuk tam tersi. Bende istiyorum ki kendi hayatta kalabilmesi icin,  öźbakımıni yapacak, kimseye muhtac olmasin alişmasin hep baskalarindan bir yardim gormeye, el acmasin kimseye kendi isini kendi halletsin istedikce tam tersi oluyor. Anlatiyorum evde herkes iş yapacak herkes kendi isini halledecek, simdi hamileyim diye esim zaten bulasik mak., camasir as topla falan ondan da goruyor ama zaar hic uygulamiyor ufaklik, bazi seyler simdi oturmazsa ilerde sorun yasar diye dusunuyorum ama belkide 1-2 yil sonra oturur bilemedim bizde ayniyiz iste. 
(1,067 puan) tarafından
Aynı beni anltmissin canım. Benimde tek tasam alışsın surekli kim kosturucak peşinden. Tek degilmisim
0 oy
(2,328 puan) tarafından
Aynı tas aynı hamam alışkanlık oldu artık yapsalarda söylüyorum yine;))
0 oy
tarafından
Seninki 7 yas benimki 12 yas soylemekden gostermekden yoruldum.soylemesem saatlerce yatakdan cikmaz.mesela kendi kirletdiyi bardagi canagi kendi koymali lavaboya.aklina salmasam yapmaz.yatagini topla derim savsakli yapar karma karisik yapar.dikkatli diyil.diyorumki oku meslek sahibi ol diyorki anne ben yemek sefi olucam okumaya gerek yokki.diyorum kizim yemek sefi olmak kolaymi ozamanda calismalisin.annem bana sabrli ol buyudukce duzelir diyor.bakalim
(1,067 puan) tarafından
Vallahi tükendim ilerisi için ümidim kalmadı resmen :)
tarafından
Ben kiz cok fenaydi.bir yere cikamazdim bir sey isterdi almazdim saatlerce aglardi.ana okul cok duzeltdi.bir okumayida sevdire bilsem.isterse her seyi yapar.ben soylediyimde yapar.amma kendi akil edemez.duzelir insallah sabr.seninki daha 7 yas benimki 12 yas daha soylememize gostermemize ramen sorumluluk ne anlamiyor.kuzum saglikli olsunlarda oyrenirle gec tez
(1,067 puan) tarafından
Ayy inşallah canım benim insallah
0 oy
(2,360 puan) tarafından

Benimki 8 yasina girecek aynı sekil bisey desem dışarı kaçıyor cok kizsam sarılıyor öpüyor sirnasiyor annem canim özür dilerim diyor amaaa sonuç yine aynı bildigini okuyor 

Çok zorlama hicbirsey icin 

Birseyi istedigini dolayli yoldan anlat zaten cok zekiler hemen anliyorlar 

Mesela netten çürük diş resimleri bul ona gösterme kendi kendine söylen   aaa tüh tüh yazik çocuğun disleri ne hale gelmis nasil aciyordur simdi   vs de 

Merak edip bakar illaki nolmus diye 

Sonrada ne yapmasi gerektigini anlar 

(1,067 puan) tarafından
Canım kendisi kanal tedavi gördü acısını çekti. Biliyor ama.resmen umursamazlıkta.mastir yapıyor.
(2,360 puan) tarafından
Çok üstüne gitme sıkıştırma tam tersini yapar
(1,067 puan) tarafından
Sikistirmiyorum da valla ama sorumsuz olmasından korkuyorum
0 oy
(9,679 puan) tarafından
Aynen yeni 8 olduk ama demesem ne kitap ne ders ama oda vs toplar ama pandemiden önce okul fal daha iyiydi bu süreçte iyice oyun oldu hayatı hep dışarda akşama kadar oynasa
(1,067 puan) tarafından
Ayy tek değilmişim şükür diyesim geliyor ama bu nesil nereye gidecek böyle bilmiyorum

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 85 göst.
20 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Baharyagmuru00 (1,067 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 288 göst.
19 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Kederlianne (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 467 göst.
13 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Birhilall (1,856 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 116 göst.
1 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Esraa45 (469 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,340 soru

24,152,796 cevap