+1 oy
893 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar normal doğum diye gittim.cok kötü şeyler yaşadım oralara girmeyecem sonunda sezeryan oldum.aslinda tavsiye şundan yana istiyorum.

Ya ben benim herifle yatıyorum.annem ve kaynanam içerde.bizimkinin de uykusu ağır.bir de bebeğimiz yoğun bakımda.gunlerdir uyuyamıyoruz.simdi yatınca 2 saatte bir tuvaletim geliyor.benimki de ne yapsam uyanmadı bir kere dedim de.ben de gece kendim uğraşarak kalktım hep.ama öyle bir acı ki Allah'ım.bir de dikişlerin değil,üstü yani acı değil sancı değil.

Dogrulmaya çalışırken taş gibi oluyor.aglayacak oluyorum artık.annem bile uğraşıyor kaldırmaya ama karnımın altı taş gibi olup ağrı giriyor dogrulamiyorum.neden bu kadar kötü oluyor.herkeste mi böyle oluyor.nasil yatmam gerek bu kadar çok olmaması için.

Ya da dogrulurken ne şekil dogrulmam gerek.

Bir tavsiye verin lütfen herşey üst üste bir de bu beni mahvetti.gozlerimden uyku akıyor da yatmaya korkuyorum artık dogrulamiyorum diye :(

38 Cevaplar

+1 oy
(53,958 puan) tarafından
bizim baza yuksek inip cikamiyorum diye oturma odasinsa kanepede yattim kırk gün bide soluma donemiyodum ben illa yatağında yatacaksin diye bişey yok dene nerde rahatsan orda yat
tarafından
Çok teşekkürler.bir de koltuğu deneyecegim
(53,958 puan) tarafından
ben hastanedede yataktan inip cikamiyodum. tekli koltukta oturdum hep birden kalkiyodum cok aciyodu yürüyüş yap surekli.
-Reklam-
0 oy
tarafından
direkt doğrulma yuvarlanıp dizine çök öyle kalk?
tarafından
Canm malesef verile bileck bi tavsiye yok ne yaparsan yap o aci oyledir
tarafından
İşte yan tarafima donebilsem onu da denedim.hani dizlerimden ve kollarımdan güç alayım diye ama yan tarafima dönmeye çalışırken de aynı karnım yirtilacak gibi oluyor
0 oy
(853 puan) tarafından
Sezaryan olmadigim için Bilmiyrm allahim tez zamanda sifa versin postun yukarı çıksın 
tarafından
Amin.cok sağol .Rabbim sana ve evlatlarına ya da evladına dert hastalık vermesin
0 oy
(6,973 puan) tarafından
10 gun surekli agri kesiciyle durabildim ben canım, sonra ayaklandikca hafifledi. Ama ilk gunler tuvalete hep annrmle gidiyordum, uyandir birilerini gotursunlerseni
tarafından
Ben de içiyorum günde iki kez.gerci daha 3.gunum ama sanki daha betee oluyor gün geçtikçe :(
(6,973 puan) tarafından
Yok yok merak etme canim zamanla azaliyor inan bana. Daha cok taze yaran cok normal, bikac gun sonra hafifler
tarafından
İnşallah.ben de öyle düşünüyorum da sorayım dedim.cok teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah 
tarafından
Amin.cok sağol.Rabbim dert vermesin sana da
0 oy
(181 puan) tarafından
Annen ordayms onunla yatsana canım esin annesi ile  yatsın 
0 oy
(12,521 puan) tarafından

Canım yaa:( çarp esine Bi tane gör bak nasıl hafifliyor uykusu yardım etsin :angry:

Yavas hareketlerle kalk stres yapma gecer insallah bikac güne 

tarafından
Sorma ya dedim ne yapayım o da çok yoruldu ağladı koşturdu bebise.
0 oy
(174 puan) tarafından
Onun bı cozumu yok canım. Gece sabıt yattıgın ıcın kalkarken ıllakı zorlugu oluyo. 3 4 haftaya duzelırsın tamamen. Gece yatarken parol ıcmeyı dene belkı faydası olur
tarafından
Parol de 12 saatte bir içiyorum ama çok az etki ediyor bana belki 1 2 saat falan
(174 puan) tarafından
O zaman yapıcak bı sey yok canım. Gece kalkınca cok sancı yapıyo. Benıde esım gotururdu gece wc ye bagıra bagıra gıderdım. Doktorum cok zorlanırsan acıle gelıp ıgne yaptırabılırsın demıstı. Ama ben hıc parol bıle ıcmedım cok zorlansamda. Herkesın bunyesı farklı dayanamıyosan acılde ıgne yaptırabılırsın
tarafından
Ben de her zaman olmuyor diye gitmedim.sade dogrulurken oluyor oturduktan ya da yattıktan sonra kalkarken.parol içiyorum 12 saatte bir o da bir iki saat etki ediyor
(174 puan) tarafından
Dayanıcan canım yapıcak bı sey yok maalesef
0 oy
tarafından
Mutlaka biri kaldırsin  kendini zorlama  iyileşme süren daha da uzar ve dikişler zarar görür  arkana yastık koy basın yüksekte olsun yatarken
tarafından
Annem kaldiriyor ama o zaman da aynı kadın da korkuyor halime
tarafından
Basın çok alçakta olmasın kuzum bende oyleydim  çok zor Bi acı
0 oy
(12,026 puan) tarafından
2 tene sezeryan oldum once yan yatacaksın sonra ya biri yandan tutup kaldıracak yada kokunla kaldıracaksın kendini. Bilirim o acıyı 
tarafından
Biz de annemle öyle yapıyoruz bacaklarımı aşağı atıyorum.sonra annemden güç alıp kalkıyorum yana dönüp.baska şekil bulamadım zaten yolunu o da çok zorlanıyorum
(12,026 puan) tarafından
Oyle canım birde kalkarken yururken filan karnının altından tut iyi geliyor
0 oy
(2,684 puan) tarafından
bende ilk sezerynda korkardm karnını kastıkca dikişlerin daha cok agrır cnm Esin uyanmıyor mu onu uyandrsan annen mi gelip kaldırıyor cnm yatsgın alcak olsun ve iki yastıkla yat bebegin besiginde tutun annemde ensenden tutsun 1yastgı tam kafana digerini sırtına dogru koy kalkmannkolaylasr bacaklarından destek al karnını tut bi elinle de ve sık sık yurüüyş yap gunduz duzelrsn tas gibi olması az su içmeen ve yuruyus az ypmamdan dolayı  kvga mınettiniz noldu yana yana dörek kalkmya calos bide 
tarafından
Çok teşekkürler deniyecem inşallah :( yan taraflarima donemiyorum bile.bacagimi aşağı atıyorum annem öyle kaldırıyor
0 oy
(1,776 puan) tarafından
Canım önce yatağını mekanizmalıysa en aşağı indir.  Hastanede değil ama ben eve gelince bacağımı kaldiriyodum diz kısmınin arkasından tutarak kalkıyodum .  Yatarken de düz yatma biraz cenin pozisyonunda yat dikişler zorlamasin
(1,776 puan) tarafından
Eve  gelince de yatağının yanına tekli koltuk koy ona çok sonra yatağa çok
tarafından
O şekil kalkınca karnınıza yüklenmiyor musunuz.sanki öyle olunca daha betee karnıma yuklenirim gibi geldi
0 oy
(341 puan) tarafından
Yan yatarsaniz kalkmaniz daha kolay olucaktir sirt ustu yatiyosaniz evet cok agri yapar
tarafından
Yan da yatamiyorum maalesef o zaman aynı öyle ağrı oluyor :(
(341 puan) tarafından
Duzde daha cok kasiyosunuz ama karninizi yan yattiniz zaman daha kolay olur diyelim sag kol ustune yatiniz solla yataga biraz baski yapip sag kolu kirin sonra yatak basligindan destek alip kalkin en fazla 1 hafta suruyo zaten bu ağrı tabi bol bol evin icinde yurumeniz lazim
tarafından
Denemeye calisacam çok teşekkürler
(341 puan) tarafından
Rica ederim Allah şifa versin
0 oy
(1,764 puan) tarafından
O acıya dayanarak sürekli evde gezeceksin ve o acı geçecek ben ilk gün 6 saat yattım anestezi etkisini kaybetti ayağa kalktım yatınca daha çok ağrı oluyor ne akdar yürür hareket edersen o kadar çabuk geçer o ağrı ben ilk gün çok yurudugumden bebek uyurken bile oda içinde yürüdüm sabaha kadar snra da ağrı kalmadı yatınca kalkarken ağrıyor ona dayanıp kalkacaksın 10 gün uzun süre yani hareketsizlikten ve sürekli yardım alarak eğilip dogrulmandan kurtulup bir şekilde dişini sık yavas yavas kendin kalkmaya calis acele etmeden sürekli yat kalk hareket et 
tarafından
Hastanede çok gezdim.evde de sıkıntılar var bir de yat diyip duruyorlar ya anlatamıyorum yurumem lazım diye.uyumuyosun diyorlar nasıl uyuyayım 2 saatte bir tuvalete kalkıyorum hele o acı zaten beni uğraştırıyor
(1,764 puan) tarafından
Yürürken olmuyor işte yattikca kalkarken oluyor yattığım sürece toparlaman zor olur cnm hemsireyim bende ben aynı gün ayaktaydım sürekli hareketle hiç ağrı sızı çekmedim yani yattikca geri kalkarken ağrım çoğalacak yatarken bacaklarını karnına doğru çek ve sırt üstü yat kalkarken bacaklarını salandır önce snra vücudunu kaldir
0 oy
tarafından
O ağrı 10 gun geçmedi bende tuvalete bile oturamiyodum egilip don giyemiyodum 2bucuk 3ay yanyatamadim ama gecti hepsi sukur
tarafından
Ben de aynı öyle.zar zor giyiyorum yan zaten mümkün değil yatamiyorum
tarafından
Bilirim o aciyi yirtilcak gibi olur merak etme normal
tarafından
Normalse cekecez ne yapalım :( çok teşekkür ederim içim rahat etti en azindan
0 oy
(1,738 puan) tarafından
Dikisin bitis yeri acir ilk zamanlar icerden acir... Benim dr. Bana sabah aksam parol vermişti ogle idare etmiştim emzirince daha f
tarafından
Benim açıyor bitiş yeri de.ama bu dediğim daha farklı dikişlerin üst tarafı karnım taş gibi oluyor yirtilacak gibi
(1,738 puan) tarafından
Kontrole gidin mutlaka brnim 2. Kizimda kanamam erken keslip icimde birikmisti cok açıyordu
0 oy
tarafından
Kızlar çok sağolun :( ben de diyorum herkeste mi böyle yoksa ben mi abartiyorum ya da bir sıkıntı mı var dedim artık.cunku çok kötü oluyor ağlayacak gibi oluyorum artık annem destek verirken o da telaslaniyir o halde görünce.eşim de bebeğe odaklı çoğunlukla koşturup duruyor.kendimi çok yorgun hissediyorum :( tavsiyelerinizi dinleyecem inşallah çok sağolun 
0 oy
(946 puan) tarafından
2 3 güne düzelirsin canım sabır et Allah yardımcın olsun, bebeğine acil şifalar 
tarafından
Amin.cok sağol.insallah :(
0 oy
tarafından

Kızlar çok sağolun :( ben de diyorum herkeste mi böyle yoksa ben mi abartiyorum ya da bir sıkıntı mı var dedim artık.cunku çok kötü oluyor ağlayacak gibi oluyorum artık annem destek verirken o da telaslaniyir o halde görünce.eşim de bebeğe odaklı çoğunlukla koşturup duruyor.kendimi çok yorgun hissediyorum :( tavsiyelerinizi dinleyecem inşallah çok sağolun 

0 oy
(7,931 puan) tarafından
Canım ben sezeryandan çıktığımda hiç dümdüz yatamadım .Yastığımı dik koydum yarı uzanık şekilde yattım 15gün boyunca. Birde çek yatı açmadan yattım, kalkarken çek yatın yaslanılan yerinden destek alarak kalktım.Dediğin gibi sancı ağrı gibi değil yırtılmak üzereymiş gibi gerginlik hissi vardı
tarafından
Ay aynen bu his.aslinda çok mantıklı da içerde annem ve kayın validem yatıyor işte koltuklarda nasıl etsem ne desem
(7,931 puan) tarafından
ben yatınca kalkarken zorlanıyorum koltukta yatacam de canım.Kaynananı kov oğlunun yanında yatsın
tarafından
Zaten evi alt üst etti sürekli laf sokuyor bir de onunla uğraşıyorum.bakayim diyecem koltukta yatacam diye ne yapıyorlarsa yapsınlar
(7,931 puan) tarafından
Annen varmış zaten gitsin evine .Sen şuan lohusasın bebeğinden başka kimseyi düşünme.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 174 göst.
13 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Nur_lina (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 741 göst.
22 Ocak 2020 Diğer kategorisinde ALoN€ ANGeL ‍❤ (5,437 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 375 göst.
0 oy
9 cevap 296 göst.
15 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu