+1 oy
896 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar normal doğum diye gittim.cok kötü şeyler yaşadım oralara girmeyecem sonunda sezeryan oldum.aslinda tavsiye şundan yana istiyorum.

Ya ben benim herifle yatıyorum.annem ve kaynanam içerde.bizimkinin de uykusu ağır.bir de bebeğimiz yoğun bakımda.gunlerdir uyuyamıyoruz.simdi yatınca 2 saatte bir tuvaletim geliyor.benimki de ne yapsam uyanmadı bir kere dedim de.ben de gece kendim uğraşarak kalktım hep.ama öyle bir acı ki Allah'ım.bir de dikişlerin değil,üstü yani acı değil sancı değil.

Dogrulmaya çalışırken taş gibi oluyor.aglayacak oluyorum artık.annem bile uğraşıyor kaldırmaya ama karnımın altı taş gibi olup ağrı giriyor dogrulamiyorum.neden bu kadar kötü oluyor.herkeste mi böyle oluyor.nasil yatmam gerek bu kadar çok olmaması için.

Ya da dogrulurken ne şekil dogrulmam gerek.

Bir tavsiye verin lütfen herşey üst üste bir de bu beni mahvetti.gozlerimden uyku akıyor da yatmaya korkuyorum artık dogrulamiyorum diye :(

38 Cevaplar

0 oy
(15,115 puan) tarafından
Ya bilmiyorum ben sezeryan oldum ama ertesi gün kalktım ayağa rahat atlattım bence dikiş olayı dr ile çok ilgili bir de sezeryan sonrası o acıya dayanıp 2 gün falan  sürekli adım attım ben evde koridor oda ne varsa turladım. Bir yerden destek alarak kalkmaya çalış yanına dön bir de öyle kalk
-Reklam-
0 oy
(2,199 puan) tarafından
Bende kalkamıyodum annem kaldırıyodu bolca yürü yürüdükçe açılcak rahat doğrulup kalkarsın 1 hafta içinde toparlarsın ayaktan duş al günlük 
0 oy
(769 puan) tarafından
Önce bacaklar dahil tüm vücudunla yan dönüp ondan sonra kalk, o zaman ağrın daha az olur. Zaten normalde de sağlıklı kalkma pozisyonu bu
0 oy
tarafından
Bir ay boyunca hep sırt üstü yattim sağa sola dönmek öldürüyordu beni kalkarken gobegimi tutuyodum yavaşça annemden destek aliyodum eşimle ayri yattim çünkü o işe gidiyodu annem kaldriyodu kızımı almam için.Tuvalete bile klozete oturuken canim yaniyodu annem oturttu.Bol bol yürü cnm zor ama sen yürüdükçe iyi olcksin.Sislikte vardr büyük ihtimalle sende hareket etmezsen daha da sisersn.Ani hareketler yapma.İcinden aglamak geliyosa da ağla tutma sıkma kendini.Onun dışında geçmiş olsun çok Zor ama gececek.
0 oy
tarafından
Canım aynısını bir ay yaşadım ama malesef kimseden yardım istemedim istemem de kocam bile olsa yani kalkamadım diye uyandırmam  kimseyi uyandirmadim da o halimde eve geldim ve kaynanamlara  kahvaltı öğle yemeği bulaşık herşey benim üstündeydi iki sezeryandada  yani hiç şimdiye kadar övmedim kendimi ama ben ne değişik bir insanım o kadar sete rağmen hiç sevilen gelin olmadım 
tarafından
Bide hep yan yat yada yanına dön kalk demişler de onlar anlamaz ben anlarım seni yan tarafına yatınca  çok ağrır yada yan dönerek kalkınca daha çok ağrır sakın deneme dikisin  oynar yerinden sana onerim şu yastığını dik koy yada iyileşene kadar iki yastıkla dik ve düz şekilde uyu kalkarken çarşaftan asıl ellerin yanda  dümdüz kalk
0 oy
(7,786 puan) tarafından
Benimde oyleydi canim bi sure cekeceksin biri yardim etse de o aci oluyor malesef iste o yizden sezeryan cok kotu ya :( rabbim tez zamanda iyilesmeyi nasip etsin inşallah
0 oy
(3,135 puan) tarafından
İlk günler birilerinin yardımıyla kalktım gece bazen annem yorgunluktan uyanamazdi tutuna tutuna kalkardim. Gündüzleri bol bol yürü 1 haftada kendine gelirsin. Doktor ağrı kesici verdi mi sana
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Bende olmadı böyle acı hiç jendim gidiyorsum kalkıp tuvalete falan. Doktora bi görün istersen 
0 oy
(6,848 puan) tarafından
Cnm benm yatağımda yüksek  bacağımı atıp yavaştan yatıyordum. Birde3 yastık koyup dik yatiyordum Cnm kalkması kolay oluyor. Yatağın katmanı var benim otları çekiştirerek kalkarsın bnmde çok ağrılı kötü geçti cnm kuvezdeydi erken dogumdu 
0 oy
(7,827 puan) tarafından
Neresi ağrıyor benm sadece ilk iki gün kaburgalarım ağrıdı o da dayanılmayacak değildi
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Bende kanepede yatiyordum otururkende sandalye de oturuyordum. Kalkmasi kolay oluyor diye. Hatta ilk günler oturdugum yerde uyudum yazik babam elinde kirlentlerle geziyordu hemen yanlarimi destekloyordu ben uyuyunca kiyamam yaaaaa. Aciya gelince 1 yil oldu doğum yapalı hala sol tarafimda batma agri oluyor
0 oy
(601 puan) tarafından
canim ben tam olarak yatmiyordum yani yastigimi dik tutuyordum ilk bir kac gun sadece tam olarak yattiginda kalkman dogrulman cok zor olur 
0 oy
(3,280 puan) tarafından
Ben tekli koltuğun üstünde oturdum 1 hafta canım yaşadığın şeyler normal zamanla geçicek kendin nasıl rahat ediyosan öyle yatmaya çalış yada oturduğun yerde yaslanarak uyu ben öyle yaptım
0 oy
(5,941 puan) tarafından

Canım  b3nim  yatağım  yüksek  olduğu  için oturma odasında  kanepede  yattım benim öyle  agrım  olmadı  rahattım ama  yavaş  yavaş hareket  et önce  tam  dogrulmadan  ayaklarını  assya al  öyle kalkmayı  dene 

Çok geçmiş olsun  allhım bebegini analı babalı büyütsün 
0 oy
(376 puan) tarafından

Canım benim cok geçmiş olsun bilirim o acıyı öyle bir acı ki nefesim kesilip gözlerim doliyordu kalkana kadar . canm beni bazen kaynanam kollarimdan tutup kendine dogru cekiyordu oyle kalkıuordum bide koltugun üstüğün uyuyordum cok zor valla Rabbim yardımcın olsun <3

0 oy
tarafından
Belden uyuşmalimi oldu yoksam genelmi ben genel olmustum hic bi agrım olmadı cok az sızlama gibi oluyodu ona türk kahvesi nescafeyi ve su bol bol.ictimödemimi agrımi attı  hareketli olmaya bak ne kadar yüruyüs hareket yaparsan rahatlıcaksın  dogum.yaptıgım gün hemsireler  sabaha kadar yürütmüstü beni  2 gün sonra kadin dogumcuma gidince cok iyisin dedi hareketli olki  dogumun  agırlıgi gitsin demisti
0 oy
tarafından
Sen oturdukça uzandıkça o agirir. Ben de 1 ay önce oldum . 1 haftada bütün işlerimi yapmaya başladım .  Iyi değil biliyorum ama halı bile yıkadım .  Bol yürüyüş yap . Bebegin de suan yanında değil bol bol türü evin içinde gez. 
0 oy
tarafından
Kuzu baza yüksek olur senin için bı tane kanepeni aç cersagini şer o öyle açık kalsın sen iyileşene kadar orda yat kalk eşin içinde karı tarafin kanepesini aç orda uyusun ben öyle yapıyordum ve kalkarken direk kalkma önce yan tarafına dön ayaklarimi yere indir sonra elinle destek alıp kalk birden kalkmaya çalışırsan zorlarsin ... 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 175 göst.
13 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Nur_lina (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 741 göst.
22 Ocak 2020 Diğer kategorisinde ALoN€ ANGeL ‍❤ (5,437 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 376 göst.
0 oy
9 cevap 296 göst.
15 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu