+1 oy
611 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (192 puan) tarafından
      Bugün eşimin yakın arkadaşı geldi bize. Neyse öyle sohbet ediyorduk.Konu evliliğin ilk zamanlarındaki tartışmaya geldi. Biz de ilk zamanlar ailesi yüzünden çok tartıştık. Bunu anlattık eşimle. Ben dedim ki 1haftalık evli insan haftada 4 kez çagırılır mı, ben eve nasıl alışacagım dedim.Eşimin annesi yok balık yaptım, yok bunu yaptım, hadi yarın kahvaltıya gelin diye diye ilk 4 ay yemin ederim bu çagırmalar undan panik atak oldum. Bunu arkadaşına anlattım. Bana hak verdi. Eşimde ben 34 yaşıma kadar orada yaşadım. Başlarda alışamadım dedi. Ben hiç gitmeyelim demiyorum dedim. Gidelim ama haftada 2 3 kez bana çok geliyor ve uzun saatler kalıyoruz, eşim yalnız bırakıyor beni 5 6 saat kardeşiyle takılıyor ayrı odada.

Kizlar şimdi kaynanam hep emrivaki yapar. Akşam yemek, yarın kahvaltıya gelin diye. Sabahın köründe 7de falan kalkar gideriz. 3 4ten önce salmaz. Kocası oglu falan da var. Sormak istedigi eşim artık bana baskı yapmayacağını söyledi. Annesi emrivaki ye devam eder mi acaba? Annesinin emrivakileri çok bunalttı. Sürekli bi bahane ile çagırıyor. 

6 Cevaplar

+1 oy
(530 puan) tarafından
Tek eşine diyebilirdin arkadasina demen ne mâna?
(192 puan) tarafından
Eşimle zaten bu konuyu hep konusuyoruz.Bugün konu açıldı. Siz sanki hıc başlarda tartısmadınız mı dedı. Sonra eşim başlarda çok kavga ettik dedı. Örnek verdı. Sonra bende bu örnegı verdım öyle. Yoksa kımse bu konuyu bılmıyor
-Reklam-
0 oy
(13,306 puan) tarafından
Eder tabi neden etmesin eşin sadece bugün gelmeyelim diyecek bir diyecek iki diyecek kadın yine yılmayacak belki yemeği yapmıştım kaldı diye ağlayıp duygu sömürüsü yapacak
(192 puan) tarafından
Canım tabiki eşime sitem ediyor. Eşimde bana sitem ediyor. Benım gercekten baskıdan daraldıgımı anladı. Bakalım annesi devam edecek mı baskıya
0 oy
(163,444 puan) tarafından
bunu kaynanana soylesene emrivaki yapma ben rahat edemiyorum gelmek istemiyorum diye
(192 puan) tarafından
Ne bileyim kırılır diye söyleyemedim. Sürekli emrivaki yapıyor. Şuan eşimin işleri geç bitiyor diye yapamıyor. Pazar yasak olmasa yapar gene
0 oy
(2,173 puan) tarafından
Canm o zmn sende  bahane üret mesela işimiz var anne şuraya gideceğim falan de yada rahatsızim de başım ağrıyor de hergun hergun de insan cikamayabilir seninde evin var işlerin var sorumluluklarin var belki eşinle vakit geçirmek istersin olamazmi kayınvaliden yanlış yapıyor fazla sıkıyor daha ilk aylar da bu yapılmaz , sonra hiç isteğin olmaz gitmeye , ayrıca eşinde büyük haksızlık ediyor sana karşı ya belki evinde vakit geçirmek istiyorsundur insan her an aynı olamıyor ki ruh halimiz değişkenlik gösterebiliyor bizim de evlerimiz çok yakın ben hiç istemediğim halde geldim kiracıyim ama mecbur kaldım yakına geldim çok şükür öyle rahatsız etmezler ilk Zamanlar kayınvalidem bilmeden Cat kapı geliyordu evime uygunsunuz bile geldiği zamanlar çok oldu kapıyı açmak istemediğimiz zamanlar oldu , bikere konu açıldı birinden örnek verdim genelleme yaptım yani , böyle olmaz yeni evlilerin evine cat kapi gidilmez evladı da olsa olmaz insan haber verir öyle gider kızım sans söylüyorum gelinim sen anla babında :) odur budur gelmez bikere geldi oda yemek getirmişti sağ olsun :) yani yakın olmak çok zor , hergun isterler ki gidelim ama bizimde kendimize göre işlerimiz var bizimde bir evimiz var bakmakla yükümlü olduğumuz anlayış göstermeliler sık boğaz etmeleri hiç hoş değil
(192 puan) tarafından
İnşallah anlar canım. Ayagımızı alıştırmaya çalışıyor bence. Eşim tek gidince problem mi var kavga mı ettiniz diyorlar. Ama eşimde hep gıdıyor oraya. Bende annemde bıle sıkılıyorum. Hadı annemde uzanırım da kaynanamda ne uzanabılırım ne baska bırsey. Tv de bıle sevmedıgım sey acık oluyor. Kardesı öyle salonda oturmaz canım. Hep ayrı odada. O da onun yanına gıdıyor. Bana sende gel dıyor 3umuz oturalım dıyor. Bu sefer annesıne ayıp olacak.
(2,173 puan) tarafından
Anlar canm bu günlerde gecer merak etme,bizimde öyle eşim tek gitse yanlış anlaşılıyor o yüzden mecbur kalıp bende gidiyordum ama daha gitmiyorum azalttik bizde gitmelerimizi uygun olduğumuz da kendimizi misafirliğe hazır hissettiğimizde gidiyoruz öyle zırt birt çağırdiklarinda hiç gitmiyoruz bile babası çok çağırır mesela ne yemek yaptıniz bize gelin burda yiyin öyle gitmeyiz artık aynen öyle de kayınvalidene ayıp olur kadın tek kalır bu sefer en iyisi hiç gitmemek valla :)
(192 puan) tarafından
Öyle canım. İnşallah azalır zamanla. Şu pandemı de azaldı ama yasak temelli kalkınca gene baskı başlaması beni çok korkutuyor. Ama eşim tavrımı biliyor, bana annem çagırıyor diyemez. Babası da trip atıyor canım bize, annesi de trip atıyor. Annesi çok düşkün. Hergun eşimi arar. Her fırsatta eşim gıder ama beklenti oluyor hep. Siz ne guzel azaltmıssınız ya darısı basıma
(2,173 puan) tarafından
İnşallah zamanla düzelir onlarda anlarlar farkına varirlar  canm takma kafana eşin yanındaysa hallolur herşey her evlilikte olan durumlar bir benzeri bende de var :) ama çok şükür dediğin gibi cagirsalarda gitmiyoz
(192 puan) tarafından
Ayy inşallah düzelir canım. Benı arayıp cagırma annesı. Hep eşimi arar. Eşim hayır dedıgınde bozulmaz ama ben desem bozulur. O da anakr bence zamanla. Dınledıgın ıcın cok sagol
0 oy
(376 puan) tarafından
Aynısı bende de var üstelik evlerimizin arası 3 ev. Yasaklarda da kurtulamıyorum. Arayıp yemeğe gelin diyor. Eşim anne bizim yemeğimiz var beraber yiyeceğiz diyor. Sonra yine arayıp geliyorsunuz deme diyor. Eşim bir daha gelmeyeceğiz diyor. Sonra bir daha arıyor sofraya oturduk hadi diyor :D eşim bir daha söylüyor :D sonra kendi yemek getiriyor :D gülüyorum ama bakma yani artık komiklikten çıktı. Yemeğimiz var dedikçe yemek getiriyor. Bu kötü bir şey diye demiyorum ama yazık günah her yer yemek oldu artan dökülen yemeğin haddi hesabı yok. Ben yapmıyayım onunkileri yiyelim desek ben yiyemiyorum. Heer şeye sarımsak koyuyor her şeye ama. Aklına hayaline gelmeyecek yemeklere bile. Sürekli çağırıyor. Günde 1635281 kere mesaj atıyor. Nefes alamaz oldum nefes. Perdeleri camları kapatıp ölü taklidi yapıyorum yine yok ille camın altında biri bağırıyor gel ya da geleyim diye. Çocuk uyuyor mu falan umrunda değil kimsenin. Hele bir de annemlere ablama gittiysek allaaah baskıya bak gel diye : D yeni bir de modamız var artık. Biz eşimle çocuğumla gezmeye gidince görümcenleri de alsaydınız diyor sanki göbeğimiz bir kesildi. İşin ilginci biz çocuktan önce zaten eşimle k.öpek gibi gezen tiplerdik. Hiç sen de gel de demedik kimseye. Şimdi ne alaka? Ya da görümcem giderken bizi mi çağırıyor yani neden her yere oğul uşak bit y.avşak gideyim ki ben? Eşim yokken sıkıştırıyor beni görümcenleri de çağırsaydınız diye oldu görümcem eşi çocuğu her yere böyle gidelim :D off boğuldum boğuldum duvardan duvara çarptılar ruhumu oy nasıl içimi döktüm şurda :D demem o ki seninki yine iyiymiş :D Eşim de ben de kaçıyoruz ama yok yani kurtulamadık :D dün anneme yemeğe gittik bugün bittim ben 50 milyon kere arar çağırır evde tırnaklarını yiyordur :D ha annemde akşam yemeği yedik gelirken yine yemek verdi heeer yeer sarımsak kokuyor yine :D kalp kırmayayıııım diyen iç sesimi eşekler koştursun. 
(192 puan) tarafından
Benım ev uzak olmasına ragmen eşimi arıyor gel bu yemegı al dıye. Yemek olayında kötü niyet aramıyorum. Ama ınsan bu kadar darlanmaz. Bıze kaynanam yakın oturun her aksam bızde yemek yerız demıstı. Tabıkı evı uzak tuttum. Emin ol yakın otursak bızımkı hergun gelırdı. Bende hergun acmazdım kapıyı. Eşim zaten sorun yasayacagımızı bılıyor, evı yakın ıstemıyor. Bence evını taşı. Bı ınsan bu kadar darlanmaz yani pes
(376 puan) tarafından
Ayrı bir hane ve aile olduğumuzu asla algılamıyorlar canım sorun o. Hayır anlamadığım benim eşimin yaşı 31di biz tanıştığımızda. Annesi ölüp ölüp diriliyordu hala evlenmedi diye. E adam buldu evlendi şimdi niye yapışıyor anlamadım ki. Ev kendi evimiz canım maddiyat işte zırt diye bunu satıp başka ev alınmıyor ki. Bulunduğumuz yerde ev alabilmek imkansıza yakın oldu öyle uçtu fiyatlar. Loto mu oynasam diyorum :D vallahi kendime acımıycam 5. Kat asansörsüz ev bulucam. Bacakları sıkıntılı çıkamasın görümcem de camdan bağıramaz baya da uzak olsa off hayale bak :D
(192 puan) tarafından
Aynı bizimde öyle. 31 de tanıştık. Evlenin yaşınız geldı dıyordu. Şimdi aşırı yapıştı. Eşim 2gün aramasa bizi unuttun dıyor. Eşime dedım en az haftada bır sen ugra annen beklıyor bak dedım. Herkese ben anlayıslı kaynanayım dıyor. Anlayıslı ınsan böyle darlamaz. Neymiş herkes akraba falan evımı merak edıyor mus. Alt tarafı koltuk buz dolabı, neyını merak ediyorlar. Evıme birilerinı toplamaya meraklı. Diyor ki eşimin sayısını falan cagırınca bızı de alın evden, bızde gelelim. Hayır hep bı akrabayı cagırdıgımda onları nıye cagırayım. Çok sacma. Yapıskan ınsan cok zor ya. Nişanlı iken ıstedıgım saatte kalkardım onlarla ama şuan kadın bırakmıyor. Bu yüzden gıtmek ıstemıyorum
Açık açık konustum eşimle. Çünkü ben cok doldum. Psikolojim bozuldu. Gecen eşim şaka yapıyor. Hadı kahvaltıya yapalım bıze dıye. Allahtan tavrımı bılıyor artık baskı yapmaz. Arkadaşı dedı kı bu adamda arada kalıyor napsın. Kendı annesı ıdare etcek Vala. Keske kirada olsaydınız. Sende açma kapıyı bı ıkı kez. Evıne geri dönsün. Ben eşime dıyorum annenin orda bedava ev verseler gıtmem. Çünkü huzurum olmayacak. Bu sefer hep kavga etcez. Seninde eşin annesının huyunu bılıyormuş bak. Sende hep hayır de gıtme bahane bul. İllaki anlayacaklar. Bence anlıyorlar. İşlerine gelmıyor
(376 puan) tarafından
Bak şu ana kadar o kadar belli ettim ki canım taş olsa benimle konuşmaz. Yok asla asla geri adım atmak yok. Allahtan eşim farkında ve uzak tutmak için çabalıyor yoksa delirirdim. Ne istiyorlar anlamadım ki madem bu kadar düşkndün neden evlensin diye bir yanını yırttın? Hayır bu bana hem gıcık oluyor çok tatlış ayaklarında boyuna laf sokuyor hem de bana yapışıyor oğlundan çok. Hamileyken işten geldim uzanayım yapamazdım. Aralıksız arar açıp anne uzanıyorum diyorum yemek yapmıştım gel ye anne sağol uyucam yoruldum e ben getiretim o zaman. Sağol anne uyucam aç değilim. Kahveye gel o zaman. Anne bugün kahve içtim. E soda iç. Annecim uyucam yoruldum. Tamam kızım uyanınca gelirsin :D bak sana yemin ederim her konuşma böyle :D şaka gibi :D
(192 puan) tarafından
Seninki benımkınden fena. Bizimki benı asla aramaz. Eşimi arar. Genelde 3 te falan atar. Saat 6 da aksam cagırır. Yanı 3 saat önceden falan arar. Paşam akşama şunu yaptım gelin der.Tabı yemege gıdınce çayı osu busu bız 11den önce kalkamayız.Hele kahvaltı. Bunlar 6da kalkıyor dıye 7de falan kalkarız gıderız. Saat 10 a anca kahvaltı yaparız. Sonra bıdaha çay. Kalkmak ısteyıce oturun gezip napcanız derler. Bu adamın 1gun izin günü var. Eşimde başta daha anacıydı. Benle gezmeye cıkıp 1 saat gezip anneme gıdelım derdı. Şükür şuan hatasını kabul ediyor. Ama kalp kırmadan bu ıs olmayacak sanırım. Bız yaşıtı degılız sürekli sürekli olmaz ki. Bı oglu daha var 30 yasında. O asla odasından cıkmaz. Bızımkı de öyleydi. Ama evlendik. Anacı oldu
(376 puan) tarafından
Hey yarabbim hiç düşünmüyorlar gerçekten bu adamın 1 gün izni var eşiyle bir şeyler yapmak ister diye...  benimki 1 gün önceden 2 gün sonrayı kapatmaya çalışır ne 3 saati. Uyandığı saatten yattığı saate kadar anlıyorum. Hiç aralıksız mesaj atıp arıyor çünkü. Hem beni hem eşimi. Sürekli ne yaptığımızı bilmek istiyor. Ne yapıyorsunuz  yazıyor mesela ben inatla ne yaptığımızı söylemiyorum iyiyiz anne diyorum sadece. 5 dk sonra yazıyor paşam napıyor :D iyi napsın diyorum. 5 dk sonra uyuyor mu yazıyor 5 dk sonra emiyor mu yazıyor ne yaptığını öğrenicek ya :D yani 4 buçuk aylık bebek ne yapabilir allah aşkına okey oynuyoruz bebeyle adam eksik sen de gel.
(192 puan) tarafından
Hahahah senin ki çok degişik. Benımkı ılk haftadan yok ılk Torun cok tatlı oluyormus dıye kıkır kıkır guldu. Aradan az zaman gectı. Sonra yok bılmem kım benı hamıle görmus. Yalana bak. Ulen ben tanımıyorum. Ne alaka benı görecek. Valaha böyle sıktıgı sürece torunu rüyasında görür. Darlanmaktan nefret edıyorum zaten. Bızımkı o kadar mesaj atmaz. Her gönderımıze kalp emojı falan atar. Normalde hergun arardı. En ufak şeyi sorardı. Aşırı meraklı. Bı gun bızım evın faturasıyla ılgılı paketi merak etmıs. Naptınız merak ettim bunu dedı aradı. O gun eşime patladım. Hayır bız Turkcel mı kullanıyoruz Vodafone mu ona göre. Bunu sormak ıcın araması bardagı son taşıran damla oldu. Sonra eşim annesı ıle konustu. Benım böyle sürekli evle ılgılı soru sorulmasını ve karısılmasını sevmedıgımı söyledı. Allahtan artık hergun aramıyor. Ama açana kadar aralıklı arar. Ne kadar iyi olsalarda bence hakkımıza gırıyorlar. Bu da bence kul hakkı. O yüzden ne kadar uzak o kadar huzur dıyorum
(376 puan) tarafından
Bizim kayınvalideleri tanıştırsak çok iyi anlaşırlar bence :D hakkısın canım iyi olmaları onlara boğazımıza yapışma hakkı vermiyor
(192 puan) tarafından
Öyle öyle. Nasıhat verıyor. Yok evde şunu şuraya koy bunu böyle yap. Nefret ederim nasıhattan. He deyıp gecıyırum. Tabıkı yapmıyorum. Eşim de iyiliğini istıyor dıyor. Tek tesellim Allahtan aynı evde degılız
(376 puan) tarafından
İşte çocuk olunca o çok daha fazla batıyor. Çocuğu kendi çocuğu sanıyor baya baya :D ben çocuktan sonra tepkimi belli eder oldum. Öncesinde kalp kırmaya değmez diyerek sadece kendimi üzüyordum. Şimdi yeri geldi mi kibarca diyeceğimi diyorum. Sen şimdiden frenle benim gibi uzun süre kendi kendini yeme.
(192 puan) tarafından
Frenlemeye çalışıyorum canım. İnsanlar olarak iyiler benı de seviyorlar ama çok yakın olunca karışma lar oluyor. Çocuk olsa sahiplenir kendı cocugu sanır, daha cok görüşmek ister, aglar, zırlar emınım buna
(376 puan) tarafından
Off neler hem de varya ay cidden aynılar. Kötüler demiyorum bana uymuyor bu işler. Boğuluyorum. Sen de aynısın :)
(192 puan) tarafından
Evet evet bende boguluyorum. Ah ah keşke anlasalar sıkmasalar. Annesi diyor ki biz aile olarak baglıyız. Ama bu baglı lık degil bagımlılık
0 oy
(241 puan) tarafından
Benim babam da öyleydi ben evlendikten sonra panik atak oldu. Psikoloğa söylediği şey kızım gitti benim olmuş hatta. Sürekli gelin kalın ama sürekli. Sonra annem konuşmuş bak onlar yeni evli çocukları rahat bırak gelmek istemiyicekler artık diye. Ondan sonra bıraktı şükür :) bunu birinin kayınvalidene açıklaması lazım. Yani ister yeni evli olıyım ister uzun yıllar olsun. Ben kendi evimde rahat ediyorum. Evet ailem benim 24 yıl o evde yaşadım ama insanın kendi evi başka ya
(192 puan) tarafından
Öyle öyle. Oglu 34 yaşında halaa kuzum paşam diye el bebek etrafında dolaşır. Aşırı düşkün. En ufak şeye aglar.Bızımko benı panık atak yapacak. Çünkü içim artık tedirgin. Acaba eşimin telefonu çalacak ve çagıracak mı dıye. Gıtmeyınce de sitem edıyor
(241 puan) tarafından
Ama buna bi son vermelisiniz. Çocuk var mı bilmiyorum ama yoksa eğer olunca çocuğunuz kayınvaliden daha beter olabilir
(192 puan) tarafından
Yok yeni evliyiz. Evet daha beter olur. Bu yüzden uzun süre gercekten cocuk ıstemıyorum. Eşime dedım zaten çocuk olunca da zırt pırt gel gıt olursa boşanırız yani. Eşim bana hak verdi. Artık sıkmıycak onda anlaştık. Ama annesi çagırmaya devam ederse bakalım nolacak

İlgili sorular

0 oy
57 cevap 2,829 göst.
0 oy
4 cevap 376 göst.
28 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Mami (614 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,162 göst.
22 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Nane.Limon (11,259 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,224 göst.
27 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Kubrabas (264 puan) tarafından soruldu