+1 oy
670 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından
CAHİLİYE İZİ - İlk Müslümanlardan olan Bilâl-i Habeşî, tıpkı annesi gibi Habeşli siyahî bir köle idi. Bir gün Bilâl-i Habeşî ile sahabîlerden Ebû Zer arasında bir tartışma yaşanmış, Ebû Zer o anki kızgınlıkla annesinden dolayı Bilâl’i ayıplayarak, onu rencide edecek sözler söyleyivermişti. Bu duruma üzülen Bilâl-i Habeşî, doğruca Hz. Peygamber’in yanına varmış ve olayı ona anlatmıştı. Ebû Zerr’in bu davranışında Cahiliye zihniyetinin izlerini fark eden Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.), onu şu sözlerle uyarmıştı: “Ey Ebû Zer! Onu anasından dolayı mı ayıplıyorsun? Demek ki sen, kendisinde hâlâ Cahiliye’den izler bulunan bir kimsesin.” Peygamberimizin yaşanan bu olay üzerine din kardeşine yediğinden yedirmesi, giydiğinden giydirmesi gerektiğini bildirmesi üzerine Ebû Zer, bu olaydan kendisine gereken dersi çıkarmış ve kendisi ne giyiyorsa, yanında çalışan hizmetçisine de aynı giysiden giydirmişti. (Müslim, Eymân, 38)

5 Cevaplar

0 oy
(5,328 puan) tarafından
Allah razı olsun
(3,757 puan) tarafından
❤️❤️❤️❤️❤️❤️
-Reklam-
0 oy
(2,966 puan) tarafından
Canm tamda sen geçtin aklımdan kızının yanına gittinmi diye merak etmiştim bu postu gördüm 
(3,757 puan) tarafından
En yakın bulduklrmn bile aklından geçmiyorum sevindim düşünmene beni cancağızim Allah razı olsun ♥️

Gittim canım şükür
(2,966 puan) tarafından
Çok sevindim canım  sebebini bilmiyorum ama inşallah en kısa sürede kavuşursunuz ❤❤❤
(3,757 puan) tarafından
İnşallah cancağızim ❤️❤️❤️❤️ şuan yanındayım ve ben gelince yine eski haline geri döndü maalesef
(4,893 puan) tarafından
Benim de aklımdaydı.  Neden eski haline geri döndü canm  nasıl şuan
(3,757 puan) tarafından
Ben yokken hani anlatiolrdi videolrni görüyordum fln negzl diyordm mutlu oluyordum gelişme var diye ama ben gelince brktgm hal gibi diyeblrm aşırı yaramaz yapmadığı şeyleri yapmaya başlamış öle diolr annemler beraber bir umut ddm negzl vakit gecreblrz diye sevinerek eşleme kağıtları getirdim ama yptramiorz hele benle evde yanlız iken aynı nehir eflin maalesef
0 oy
(1,689 puan) tarafından
Kuzuuuummm kalbinden öpüyorum seni ❤️❤️❤️ pamuğum nasıl 
(3,757 puan) tarafından
Yok sen aglam kuzum kıyamam :(❤️❤️

Neblm valla onu böyle gördükçe ister istemez moralim düşüyor düzelicekmi bir gün acaba diye soruyorum kendime:((
(1,689 puan) tarafından
Bozma sen moralini kuzum.. Sakın pes etme olur mu.. Akkız senden güç, destek alacak ki toparlansın.. Sen güçlü olmalısın ki o da güçlü olsun ❤️❤️ daha çok küçük annesi büyüdükçe Allah ın izniyle toparlanacak..
(3,757 puan) tarafından
Biraz ondanda destek görmek istiyorum ihtiyacım var hani diğer yaşıtları gibi oyun oynayabilelm beraber rahat bir vakit gecirelm parka ben tek götüreblcgm diğer ccklr gibi güzel güzel gidip geleck zmni görmek istiyorum

Aralıkta 3olaxak kuzum
(1,689 puan) tarafından
Kuzum bu dediklerini biz de yapamıyoruz inan.. Bizimki de ocak ayında 3 olacak.. Geçen gün annem ben ve oğlum pazara gidelim dedik hava alalım gezelim diye.. Sana yemin ediyorum ağlaya ağlaya eve döndüm.. O kadar delirtti beni..
(3,757 puan) tarafından
Neblm cancağızim ben çevremdki ccklra bakıyorum da kiyasladgm için ama böyle dgller mesela komşumun oğlu var yaşları yakın kızımla ay olarak büyük sadece ve cckla rht eth gidip glinior kızıma göre hele coook rahat

Arkdsmn kızı var ay var onunlada ama kız çok uslu maşallah

Hani yaramz olması dert değil nasıl anlatsam blmiorm:( ben kızımla birlikte birşeyleri yapablmk istiyorum oturup mesela evcilik oyunu eşleşme oyunları neblm bu tarz oyunlar ile aramızdaki bağ dah da kuvvetlesn daha da kendimi anne hssedeyim istiyorum
0 oy
(4,893 puan) tarafından
Allah razı olsun bunca postların arasında güzel bi bilgi postu.  Hayatımıza geçirmemiz duasıyla.  

Kızın nasıl gözün aydın canım 
(3,757 puan) tarafından
Amin amin amin inşallah cancağızim ❤️

Çok şükür gördüm canım ❤️ üstte arkds a yadim bakarmsn rica etsem cancağızim ❤️
0 oy
(4,232 puan) tarafından
Kuzum yanlış anlamazsan bişey sorucam çocuğun kimin yanında kim bakıyor ne kadar zman da bir görüşüyosunuz

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 325 göst.
4 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Emneerydmn (251 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 165 göst.
29 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mutluluk63 (600 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 392 göst.
9 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Casperiye (9,082 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 171 göst.
14 Ağustos 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,348 soru

24,071,060 cevap

330,658 kullanıcı

...