0 oy
142 göst.
Diğer kategorisinde (25,178 puan) tarafından

Mikemmel mikemmel lokanta usulü mercimek çorbası :D ben fazla yaptım bizde yedik, tam bebişlere layık :)

1 Soğan yemeklik dogranır ve yağda sotelenir, üzerine 1 patates küp küp doğranır, 1 su bardağı kırmızı mercimek, yarım çay bardağı bulgur yıkanır ve hepsi birlikte 3-4 dk sotelenir. Üzerine 2 su bardağı kemik suyu ve üstüne geçecek kadar kaynar su koyulur pişmeye bırakılır. Hepsi yumuşayınca blenderdan geçirilir, 1 çay kaşığı zerdeçal koyulur topaklanmaması için hızlıca çırpıcı ile çırpılır, tuzu atılır bir taşım kaynatılır ve afiyetle içilir :D (üzerindeki etinin bebek ekmeği) 

image

4 Cevaplar

0 oy
(53,820 puan) tarafından
benim yaptığımda buna benziyo afiyet olsun canim
(25,178 puan) tarafından
Sağol ikbalim :) ❤️
(53,820 puan) tarafından
havuçta koyuyorum ben
(25,178 puan) tarafından
Olabilir oda havucum yoktu :)
-Reklam-
0 oy
tarafından

Kaynanam yapardı kulakları çınlasın::D 

(25,178 puan) tarafından
Hahaha çınlasın :D
0 oy
(2,718 puan) tarafından
Zerdecali pisip cekincemi ekledn kuzm bnde yapiyormda agzini kapamadan atiyrm bidaha psin e atayim aksama yapayim bak 
(25,178 puan) tarafından
Evet canım blenderdan çekince ekledim tuzunu da attım bi taşım kaynatıp kapadım altını
(2,718 puan) tarafından
Saol kuzum
0 oy
(6,399 puan) tarafından
Ben bize de yaparım ama bulgur katmam zerdeçalı da ya suyunu kattıktan hemen sonra ya da suyunu katmadan hemen önce ekliyorum çok güzel oluyo kek suyu olmazsa ilik ekliyorum ben 
(25,178 puan) tarafından
Kemik suyu dediğim ilik suyu canım zaten bende onu kattım bulgurda güzel renk veriyor ve doyurucu oluyo. Ben tam tersi rengi güzel çıkması için en son koyarım ve çok pişirmem zerdeçalı

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 142 göst.
28 Ocak 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Tunanin annesii (157 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 208 göst.
+3 oy
2 cevap 102 göst.

Kategoriler

1,467,965 soru

24,051,496 cevap

329,689 kullanıcı

...