0 oy
311 göst.
Diğer kategorisinde (923 puan) tarafından
Kızlar benim kızım 5 yaşında seneye okula gidecek bende en azından 10 a kadar saysin acemilik çekmesin istiyorum 2,5 yaşındayken 10 kadar sayardi ve ve renkleri ingilizce söylerdi biz derdim çok başarılı olacak diye ama resmen unuttu saymak istemiyor babası dedi 10 a kadar say paten seti Alaçam dedi ogrenecem diye bı istek yok hadi kızım say dedim önce öğrettim tekrar ettirdim ama benim uykum geldi gözlerim bayılıyor sonra soyleyim diyo azim acıdı diyo Bahane üretiyor bu yaştaki çocuğu olanlar lütfen nerde hata yapıyorum ne yapmam lazım üstüne dusuyum mu yoksa okula gidene kadar dile getirmeyimmi kızım üç tane bez getir diyorum getiriyor aslında biliyor bence ama sanki bildiğini yanlış söylerim diye söylemiyor 

8 Cevaplar

+1 oy
(25,181 puan) tarafından
Akışına bırakmalısın üstüne düşme bu kadar bunlar okulda öğrenmesi gereken şeyler zaten ama anne babalar çok aceleci davranıyor ve çocuklar sonra okuldan sıkılıyor. 
(923 puan) tarafından
Haklısın bende bu dönem çocukları herşeyi biliyor kızım geri kalsın istemedim ama haklısın galiba
(25,181 puan) tarafından
Evet bu dönem çocuklarının geneli bilir aslında çünkü aile öğretmiştir. Ben 8 sene 5 yaş 3 sene 6 yaş öğretmenliği yaptım kreşte. Çoğu gayet donanımlıydı ama bu donanımlı olanlar okulda inanılmaz sıkılıp okula gelmek istemezlerdi. Çünkü öğretilen herşeyi evde öğrenmişti zaten biliyordu okulda tekrar tekrar aynı şeyi yapmak hoşuna gitmiyordu. Ama aileleri aman çocugum herşeyi bilsin diye düşündükleri için çocuga yaşının gereğinden fazla bilgi ve sorumluluk öğretmişlerdi malesef.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Okulda ogrenir annesi bunaltma;)
(923 puan) tarafından
Şimdiki cocukalr çok zeki yani önceden öğrenip baslarlarsa okula benim kızım kendini kötü hisseddr diye ön hazırlık yapmak istedim ama bu şekilde okulu seven çocuk şimdi ben okula gitmiyecem diyo baskı yapmiyorum sadece tekrar ettiriyorum defter aldım katını bile açmadı istemiyor hadi sayalım diyorum ben bilmiyorum ki diyo
tarafından
Benim kizim beni 2 ay okulda bekletti canim sen ogretsende ilk sinif donemi biraz zor oluyor kendini uzme bosa ozaman ogrenir herseyi şimdi birazda oyun caginda ya belki de ondandir
0 oy
tarafından
Bunaltma cnm okulda öğrenir bnmkide,5 yaşında sayılardan çok dini bilgilere Kur'an'ı Kerim'e meraklı 
0 oy
(3,834 puan) tarafından
sen yine oyunlar oyna gun icinde ara ara. cok ustune dusup ne kendini yor ne onu. cocuk yani sonucta biz bile sıkılıyoruz bazen
0 oy
(4,007 puan) tarafından
ay yavrum mazerete bak :) gozlerim bayiliyor :) boyle saklambac falan oynasaniz , ona ogretiyormus gibi degil de oyun icinde kullansaniz sayilari 
(923 puan) tarafından
Çok oynarız evde 10 a kadar sayıyor sadece 4 den sonra 6 diyo ben terar ettiriyorum bu sefer hep unutuyor:)
0 oy
(54,187 puan) tarafından
inat yapiyo sanki canim üstüne düşmeyin bir süre
0 oy
tarafından
Benim kizmda 5 yasnda eylülde ana okuluna baslicak benimkide benim yardimim olmayinca 7 sonrası sasiriyo 
0 oy
tarafından
Kızım eylulde okula baslayacak.5,5 yasında. Anaokuluna gondermedık evde kendim calıstırp ogrettım aslında kızm cok meraklı ogrenmeye, 50 ye kadar sayabılıyor, butun harfleri yazıp isimlerimizi yazıyor. Okumayı sökecek yakında, TV deki yazıları okuyor. Butun sayılarıda yazabiliyor. Toplama cıkarma ıslemlerını sayfa dolusu yasıyorum abaküs ile hesaplayıp dogrusunı yazıyor. Renkleri İngilizce ogrendı bu gunler. Ben acele etmiyorum okulda ogrenır nasıl olsa ama kızım cok hevesli masallah barekallah..

İlgili sorular

+2 oy
14 cevap 255 göst.
4 gün önce Diğer kategorisinde Canparcam (269 puan) tarafından soruldu
+2 oy
21 cevap 535 göst.
1 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Merveeeee (156 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 76 göst.

Kategoriler

1,476,734 soru

24,173,480 cevap