Bu tam olarak öyledir veya değildir diyebileceğim bir şey değil, Allah’ın ayeti apaçık.
Örneğin ben yemek yapma konusunda çok zorlanıyorum, yapmak bir yana yemek yeme konusu bile bana acayip ağır bir külfet.
Bunu ben bu hale getirmedim, tabiatım sadece hayatta kalmak için eser miktarda yemek yiyor.
Sonra fark ettik ki bende gluten intoleransı varmış, öyle he deyince her şeyi yiyemiyorum yani. Çocukluğumdan beri ne zaman yemek yesem şişerdim, karnım ağrırdı, afedersin tuvalet ihtiyacı tavan yapardı vs vs hatta bazı durumlarda kaşınırdım da soğuk suya girmem gerekirdi.
Şimdi benim için, tabiatımda iştahsızlığın ve yeme düzenimin neden böyle olduğuna dair artık mantıklı bir sebebi var. Bu bir örnekti.
Bizler hikmet nedir çok bilmiyoruz, manasını bilsek bile ne olduğunu bilmiyoruz.
Senin menapozunun da mutlaka bir sebebi vardır, sizin şer gördüğünüzde ne biliyorsunuz belki hayır vardır diyen bir Rabbimiz var.
Bu tabi sen ancak bir çocuğun hakkından gelebilecek kadar sorumluluk sahibisin anlamına gelmesin, zaten gelmemeli de. Senin bir çocuğun bakımı yanında bir eş ve bir iş meselen de var.
Kimisi çalışmaz ama akraba ilişkilerini çok çok iyi yönetebilecek şekilde o mevzuya aşinadır, kimi çalışır aynı zamanda hem evine, hem eşine, hem çocuğuna bakar. Kimi de dışarıda çalışmaz ama evin tüm sorumluluğu ve birden çok çocuğun bakımını üstlenir.
Sen belki kendi çocuğuna fazla merhametli olacaksın diye 1 tanedir, ne malum? Çünkü hangi iş olursa olsun hem işi hem de iş ilişkilerini güzel idame ettirmek herkesin harcı değil.
Hatta daha dün eşimle dizipalde rastgele dizi ararken İrem sak’ın oynadığı modern kadın dizisine rastgeldik, eşim bir yerden sonra izlemeyi bıraktı ama ben sonuna kadar götürdüm. Bir bölümde iş yerindeki erkeklerin kadınlara uyguladığı mobbingleri, hadsiz yorumları ve herrrr kızgınlığı regle bağlayışını konu almışlar, belki gebelikten fazla duygusalım ama hıçkıra hıçkıra ağladım. Çok şerefsizler.
Yani senin sabrettiğin şeyin ağırlığı sebebiyle belki de Allah seni erken menopoza sokarak koruyordur?