0 oy
880 göst.
Diğer kategorisinde (7,138 puan) tarafından
Niyet ettim su ictim tamm iceri gidiyodum bidaha iciyim diye sonucta ezan okunmadi daha 1 saat var esim olmaz niyetlendin icme suyu dedi icilmez mi gercekten 

17 Cevaplar

0 oy
(5,941 puan) tarafından
Benim  bildiğim  içilir  canım  ezan  okunana kadar  yani  ben içiyorum  bilmiyorum  içilmedigini
(7,138 puan) tarafından
Bende icilir diye biliyorum gidip icecem esimde biliyom diye konusuyo istee :)
(775 puan) tarafından
Ezandan 15 dk önce niyet edip Bi daha birsey yememek lazım ezan okunana kadar yemek yanlış canim
(53,958 puan) tarafından
niyet ettikten sonra icilmez
(672 puan) tarafından
Acemi annecim yanlış biliyorsun. Kişi isterse iftardan sonra birsonraki gün için niyetini eder ama yemeyi bırakması için imsak vakti yani sabah ezaninin okunması ile olur.  O yüzden ezana kadar istediğini ye iç Eymen kuş:)))
(775 puan) tarafından
Bende aynı şeyi diyorum son niyetimiz ezandan 10 dk önce yapmalıyız ezan okununca kadar yen memeli
-Reklam-
0 oy
(12,964 puan) tarafından
Kız ne alakası var ben namazdan sonra niyet ediyorum unutmayayım diye

Bak aklıma geldi eşimim yanında çalışan Bi çocuk var oda yatmadan önce niyet etmiş diye sahura kalkmamış hiç bişi yememiş bütün gün açlıktan mahvolmuş çocuk 
(53,958 puan) tarafından
ee bize oyle öğrettiler niyetten sonra yiyip icemezsin diye
(12,964 puan) tarafından
Valla bize hiç böyle bişiden bahsetmedi ler
(53,958 puan) tarafından
tutki tutmadin o zaman ne olacak kefaret mi oduyosun simdi netten baktim yenilir icilir diyo ilk defa duydum bende yenildigini
(12,964 puan) tarafından
Keyfi yersen zaten ne yapıldığını biliyoruz hastalık VS durumlarda kefaret+1 gün oruç diye biliyorum valla ben Burda yeni yenş şeyler duyuyorum
(53,958 puan) tarafından
☺️bende yeni duydum yenildigini yinede akşamdan edemem niyet ben sahurdan sonra uyuyorum uyanınca bakıyorum tutabilecek gibiyim o zaman niyet ediyorum
0 oy
(4,893 puan) tarafından
E ben yatsı namazından sonra niyet getiriyorum bişey yemiyim mi artık:)))
(7,138 puan) tarafından
Ne bilim bennn yaa bana oyle dedi beni koridordan geri cevirdi icme diye
0 oy
(12,271 puan) tarafından
İçilir canım hatta ezan betimine kadar içilir
(18,518 puan) tarafından
Bende aynı şeyi dedim. Eğer ki ezan okunduysa ve ağzında lokma varsa yutulabilir ama devamını getiremezsin dedim. Ama ezan okunurken hala eline biseyler alıp yiyorsan o zaman oruç olmaz
(12,271 puan) tarafından
Hayır tmm işte demek nde diyorum mesala yazın oruç tutuk bir ara
Dişimi fırçalamaya başladım ezan okundu hemen hızlı bir şekilde fircalaladim sonra yemeyi içmeyi kestim
tarafından
Tmm anlaştık ozamnlar kizlar dimi
(12,271 puan) tarafından
Evet ama dur ohhh keyfî demedim ben ezan bitene kadar diye ;

Bence anlaştık sorun yok
tarafından
Tmm canim
0 oy
(1,270 puan) tarafından
Yatsi namazıyla imsak vaktine kadar niyet edebilirsin ben yatsı namazından hemen sonra ediyorum imsak vaktine kadar herşeyi yiyip içiyorum senin eşin yanlış biliyor bence
0 oy
tarafından
Icilir niye içilmesin
0 oy
(5,397 puan) tarafından
Icilir ya iç suyunu. 
0 oy
(4,756 puan) tarafından
Kuzum niyet yatsı namazından sonra da getiriliyor biz teravihe gidince öyle yapıyorduk ne yani o saatten sonra hiç bir şey yiyip içmemiz gerekiyor niyetten sonra yenilip içilir ezan okunmamışsa eğer olur kaç dk kaç saat kalsa da 
(53,958 puan) tarafından
benin bildigim yiyip icilmiyor
(53,958 puan) tarafından
netten baktim.icilir diyo ee yillarca kuran kurslarinda yanlis bilgi mi verdiler
(4,756 puan) tarafından
İkbalim çoğu kişi yatsı namazından sonra niyetini getirir o zaman sabah ezanına kadar hiç bir şey yemesinler mi
(53,958 puan) tarafından
oyleymis kiz valla daha yeni duydum yenmiyo diye öğrettiler bize
(4,756 puan) tarafından
Olabilir kuzum ama öyle bir şey yok
0 oy
tarafından
O niyet hep içimizde var zaten illa dile getirmek gerekmiyo unutsan bile ramazan ayı oldugu için kalkıp oruçlu olarak devam ediyosun ezan okunana kadar yiyip içilebilir imsaktan sonra geçerlidir eşinin dediği biz toplum olarak ne öpretildiyse o yönde inanıyoruz ama bu konular fıkıhsaldır kitaplardan öğrenilir kulaktan dolma değil :)
0 oy
tarafından
Sen yine niyet et iç cnm.Allah kabul etsin
0 oy
tarafından
Esin yanlış biliyo canim imsak vaktina 10 dakika kala yeme icme sonlanır 
0 oy
(12,521 puan) tarafından
İçilir kız iç :))) 
0 oy
(53,958 puan) tarafından
niyet ettiysen icilmez 
0 oy
(102 puan) tarafından
Niyet ettikten sonra bişey yiyip içemezsin. Bu niyet sahura kalkınca edilen niyet herkes başka niyetle kıyaslamış.orucu tutmak üzere kalktın yedin içtin ezana ne kadar olursa olsun niyetini ettikten sonra ağzın kapanır. Tekrar yeyip içemezsin.
(53,958 puan) tarafından
bir kisiyle hemfikiriz
(102 puan) tarafından
Doğru olan bu zaten
0 oy
(5,914 puan) tarafından
Ne alaka ben geceden niyetimi eder sahura kalkarım
0 oy
(313 puan) tarafından
Ezan okunana kadar içebilirsiniz.
(7,138 puan) tarafından
Icmemistim canim saol
(313 puan) tarafından
Rica ederim.
0 oy
tarafından
İçilir iç bidaha niyet et
(7,138 puan) tarafından
Tamm zatenn adet oldumm malesef ki
tarafından
Hem anldm

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 226 göst.
20 Mart 2024 Diğer kategorisinde Babygirl babyboy (1,337 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 242 göst.
25 Mart 2023 Diğer kategorisinde Serap2020. (637 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 342 göst.
0 oy
2 cevap 212 göst.

Kategoriler

1,471,648 soru

24,101,422 cevap

332,435 kullanıcı

...