0 oy
179 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Her gören mama ver birşey olmaz hem emzir hemde geceleri azcık mama ver tok tutsun kilo alsın diyor. Sağ gögsüm hiç şişmiyor kız emiyor ama çabuk bitiyor. Sol gögsümde az kaldı emziriyorm ağlıyor gögüs ucumu sıktım hiç gelmedi süt. Sol gögsüme geçsem oda az idare eder tam doyurmuyor. Yarım saatte bir ağlıyor meme istiyor. Mama versem mi kaşıkla? Biberonla versem göğsümü tutmaz mı? Kafam çok karışıyor. Mama versemde günde 1-2 kere vericem yine emzircem sütüm olursa inşallah ❤️  

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap

Ben ilk dogdugunda hem emzirip hem mama veriyodm sütüm yetmiyo diye mamaya daha cok agirlik vermistim ve bebegim biberonun akis hizina alistigi icin mememi istemiyodu emse de keyifsiz emiyodu. 1 haftalik oldugunda doktor kontrolune gittigimde doktor sordu mama verdigimi soyledim bana kizdi neden mama veriyosun anne sütü kadar faydali bisey var mi dedi ben de sütümün yetmedigini bebegimin ac oldugu icin surekli emmek istedigini soyledim emince yarim saat veya tas catlasin 1 saat uyuyo ama mama verince 3 saat uyuyo demek ki mamada doyuyo dedim. Mama sisirdigi icin o kadar uzun sureli uyuyo seni o kadar cok emmek istemesi ac oldugu icin degil sana yakin olabilmek icin dedi bebekler dunyaya geldiklerinde 3 ay kadar bi sure hala kendilerini anne karninda sanirmis ve tek rahat ettikleri yer anne memesiymis emmese de sana yakin olmak senin kokunu duymak ister zaten sen emzirdikce de sutun artar dedi. Ben o gun mamayi komple biraktim bebegim sabaha kadar agladi mememi tutmak istemedi biberona alistigi icin ama direndim vermedim her agladiginda emzirmeye calistim 2 saati hic gecirmedim her agladiginda emzirdim sutum artti cok sukur. Bir de instagramdan emzirme danismaninin onerdigi anne cayi var ondan aldim cok faydasini gordum istersen ismini verebilirim. Millete kulak asma bana doktorum mamayla ayda 1 kilo alacagina anne sutuyle 500 gram alsin daha iyi dedi. Bebeğin saglikli olsun zayif olsun kime ne herkesin dedigine kulak asma onun annesi sensin onun iyiligini en cok sen istersin<3

tarafından
Detaylıca anlattığın için çok teşekkür ederim canım. Unuttuğum şeyi bana tekrardan hatırlattın. Anneye yakın olmak güvdnde hissetmek için meme arayışı içine girmesi.. Bizde hep aç diye düşünüyoruz... Mamayı versemde kaşıkla vericektim ama vermiycem..
tarafından
Dedigim gibi onun annesi sensin ve onun iyiligini en cok sen dusunursun kimseye kulak asma doktorun ne diyo onemli olan o sen sutunu artirmaya bak her annenin sutu bebegine yeter. Yeter ki pes etme bunu yasamis birisi olarak soyluyorum sutumu sagdigimda 2 gogsumden sadece 30 cc sut cikiyodu dusun o kadar umitsiz vakaydim doktorum bestlak diye bi damla verdi onu kullandim bittikten sonra anne cayindan aldim gercekten cok ise yaradi
tarafından
Bunu 2ci kere duydum Bestlak. Çayın adımı anne çayı? Hazır rezene çayı içiyorum şimdi süt yapsın diye.
tarafından
Bestlak doktorum verdi sut artirici damla onu kullandim sonra anne cayi aldim. 0532 488 21 02 dilek hanim istersen ondan anne cayi hakkinda bilgi alabilirsin
(147 puan) tarafından
Tam yazacaktım ki siz duygularına tercüman olmuşsunuz. Bende 32 haftalık doğum yaptım bebeğim kuvozde kaldı o süre boyunca hep sağdım bazı sağlık sorunları covid yaşadığım üzüntü derken sütüm bir anda bıçak gibi kesildi ki ben 3 saate bir sağım ile 250 cc süt sağıyordum dolabimda yer kalmamıştı sütten çok şükür şimdi tekrardan getirmeye çalışıyorum ve bebeğim prematüre olmasına rağmen kg alsın diye hiç mama vermeyi düşünmedim hatta aylık kontrolde dr hangi mamayı kullanıyorsun dedi sadece anne sütü dedim ve şaşırdı tebrik etti çünkü şimdi herkes mama verme peşinde emzirmiyor dedi ki ben hem sagip hem biberon ile besliyorum emziremiyorum daha ve de manüel pompa ile sağım yapıyorum şimdi dilruba hanımdan mayya sipariş verdim sütüm u geri getirebilmek için ve son olarak oğlum sadece anne sütü ile 3 saat hatta bazen 5 saat aralıksız uyuyor maşallah diyeyim. O yüzden sakın mama vermeyi düşünme bol bol su iç ve emzir süt sağdıkça emdikçe gelir emzirmedigim zamanda memeni sag uyarı verki artsın canım sormak istediğin birşey olursa seve seve yardımcı olurum
(147 puan) tarafından
https://instagram.com/emzirme.danismanligi?igshid=1ey8uszy41y4 buda bahsettiğimiz sayfa incele bir kere canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sütün yoksa tabii ki de doktor yardıma ile başlayabilirsin
0 oy
(12,093 puan) tarafından
Ver canm madem doymadğnı duşunuyorsun.. mama zehir deil korkma bebeğine takviye sadece.. gun içinde ve gece yatarken 2 defa verebilrsin toplam 90cc kadar
0 oy
(4,848 puan) tarafından
Bestlak süt arttiriciyi denedin mi canım
tarafından
Yok canm denedim. Bitki çayı felan mı?
(4,848 puan) tarafından
Yok eczaneden alıyorsun bir bardak su veya mevva suyunun içine 20 damla danlatip içiyorsun süt yapıyor benim aldığım zaman fiyatı 50 tl idi 20 damla yerine 15 damla yapıyordum işe yaradı dene istersen
tarafından
Direk etkisi olıyorsa denerim canım
0 oy
tarafından
Bence ver kuzu  ben vermedim ama suan keske verseydim diyorum. Geceleri verebilirsin 
0 oy
(13,675 puan) tarafından
Günde kaç defa kaka yapıyor
tarafından
2 gün yapmıyor sonrada yapınca bezi taşıyor.  Hergün yapsa bile azcık azcık yapıyor.
(13,675 puan) tarafından
Mama takviyesi yap her gün 4-5 defa yapması gerekiyor hipp mama dene
tarafından
Hipp aldım evde var ama açmadım daha. Bozulmaz dşmi 1 hafta olacak alalı?
(13,675 puan) tarafından
Hiç açmadıysan bozulmaz canım lansinoh biberon kullanırsan bıberona alışmaz
0 oy
tarafından
Bnde doğum yaptım bnm sütüm de az hem mama hem süt veriyirum önce iki gogsumu boşaltıyorum sonra mama  veriyorum doktor söyledi günde 4yada 6defa mama ver sütünü de ver  kilo alsın diye 
0 oy
(2,011 puan) tarafından
Canım benimde şuan aynı, bebeğim 25 günlük sol göğsümden çok az süt geliyor sağda biraz var ama bebeğim sürekli emmek istediğinden süt dolmasına fırsat vermiyor. Ben sadece geceleri 40-45 cc takviye yapıyom üstüne emziriyorum memeyi unutmasın diye üstüne emzirmek yanlış biliyorum ama bebeğim öyle istiyor öyle uyuyor. Bende korkuyorum memeyi bırakır diye. 

Ayrıca Etrafında mamaya teşvik eden insanlarmı var :) benimde tam aksine mama zehirmiş gibi davranıyolar o yüzden hiç söylemiyorum geceleri mama verdiğimi. Hemen linçliyolar çünkü.

Çocuğunun ihtiyacını senden başka kimse bilemez 
0 oy
tarafından
et kaynat yeşillik ye bulgur pilavı ye bol bol su iç ben macun kullandım sütüm artmıştı mama ver bence sabah akşam en azından dene gece hem tok hem güzel uyur 
0 oy
(9,679 puan) tarafından
Öyle azaldığını görüyorsan gün de 1 yada 2 ile başla mamaya biz 8 ayligiz bende gün de 1 veriyorum.

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 632 göst.
0 oy
6 cevap 209 göst.
0 oy
5 cevap 117 göst.
8 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Sare-Asel (2,671 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 126 göst.
18 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Selin demirci (2,203 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,753 soru

24,115,451 cevap

333,212 kullanıcı

...