+1 oy
125 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından

İSLAM’IN KARDEŞLİĞE VERDİĞİ ÖNEM - Kardeş denildiğinde hemen akla aynı anne ve babadan dünyaya gelenler gelmektedir. Bu kardeşliğin dışında bir de aynı dine mensup olmayı ifade eden inanç kardeşliği bulunmaktadır. “Uhuvvet” denen bu kardeşlik İslam’ın getirdiği önemli esaslardan biridir. Muhacirlerle ensar arasında böyle bir kardeşliği ilan ederek bunun temeline ilk harcı koyan da Peygamberimiz olmuştur. “Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.” (Hucurât, 49/10) ayeti de İslam’ın iman bağıyla bir araya gelenleri kardeş kabul ettiğinin bir göstergesidir. Buna göre nerede yaşadığına, diline, kavmine ve rengine bakmaksızın bütün müminlerin kardeş olduklarını kabul etmek gerekir. Milletlerin yükselişi, adaletin, güvenin, kardeşliğin, sevginin ve saygının varlığıyla doğru orantılıdır. Eğer bir toplumda huzurun, emniyetin, hoşgörünün ve kardeşliğin tesisi isteniyorsa, Rabbimizin ve Peygamberimizin bu konulardaki emir ve tavsiyelerine kulak verilmelidir. Ayrıca kin, haset, nefret ve hakaret gibi kardeşliği bozan hususlardan da uzak durulmalıdır.

Küfür u bende sevmem dememeyede clsrm ama tepem atınca yada hakedenede şiir yazamam valla sabir da bir yere kadar maalesef

1 cevap

+1 oy
(343 puan) tarafından
Öyle deme kız, ne demiş Mevlana sana taş atana sen gül at,gül at ki;ellerin gül koksun. :)
(3,757 puan) tarafından
Bende öyle yapmaya çalışıyorum kuzum küfrü dememey clsiorm hani herşeyden önce Allah'a olan askm için kendim için ama ister istemez çıkıyor agizimdn bazen ona bile kahroluorm

Ama bana biri nasıl glirosa öle giderim ama sabırlıymdr sadece damarıma başarsa kötü olrm
(343 puan) tarafından
Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah canım
(3,757 puan) tarafından
Amin inşallah canisi ❤️
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 153 göst.
26 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,757 puan) tarafından soruldu
+7 oy
18 cevap 399 göst.
19 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,757 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 182 göst.
11 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Bbttnnmm (335 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,723 soru

24,173,375 cevap

335,977 kullanıcı

...