0 oy
153 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından
İSLAM’IN KARDEŞLİĞE VERDİĞİ ÖNEM - Kardeş denildiğinde hemen akla aynı anne ve babadan dünyaya gelenler gelmektedir. Bu kardeşliğin dışında bir de aynı dine mensup olmayı ifade eden inanç kardeşliği bulunmaktadır. “Uhuvvet” denen bu kardeşlik İslam’ın getirdiği önemli esaslardan biridir. Muhacirlerle ensar arasında böyle bir kardeşliği ilan ederek bunun temeline ilk harcı koyan da Peygamberimiz olmuştur. “Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.” (Hucurât, 49/10) ayeti de İslam’ın iman bağıyla bir araya gelenleri kardeş kabul ettiğinin bir göstergesidir. Buna göre nerede yaşadığına, diline, kavmine ve rengine bakmaksızın bütün müminlerin kardeş olduklarını kabul etmek gerekir. Milletlerin yükselişi, adaletin, güvenin, kardeşliğin, sevginin ve saygının varlığıyla doğru orantılıdır. Eğer bir toplumda huzurun, emniyetin, hoşgörünün ve kardeşliğin tesisi isteniyorsa, Rabbimizin ve Peygamberimizin bu konulardaki emir ve tavsiyelerine kulak verilmelidir. Ayrıca kin, haset, nefret ve hakaret gibi kardeşliği bozan hususlardan da uzak durulmalıdır.

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ellerin dert görmesin ama baksana kaynana postu daha cok izlenim ve yorum aliyor kimse ogrenmek istemiyor dinini ilmini allah hepimizi affetsin canm
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çok güzel bir yazı paylaşmışsın :) ellerine sağlık 
(3,757 puan) tarafından
Çok paylaşım yapıyormusm amma olsun :)),
Rica ederim ♥️
tarafından
Yok ya çok paylaşmıyorsun ben de bugünlerde 100 tane diş postu açtım :D
(3,757 puan) tarafından
Bazen biraz bazen hiç açmıyorum:)

Hayırdır İnşallah çürük fln mi
tarafından
Normaldir ya bazen çok açarız bazen az nasıl denk gelirse bu arada dişim çürük değil tam gömülü böyle diş etlerinin içinde ameliyat yapıldı onunla ilgili sürekli soru sordum dikişlerim falan vardı

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 126 göst.
5 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,757 puan) tarafından soruldu
+7 oy
18 cevap 399 göst.
19 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,757 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 182 göst.
11 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Bbttnnmm (335 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,865 soru

24,175,014 cevap

336,061 kullanıcı

...