0 oy
237 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından
NİMETLERE ŞÜKÜR - Şükür, yapılan iyiliğe, verilen nimete karşı nimet sahibine hoşnutluğunu ifade ederek ona değer vermektir. Nimetlere şükür Allah’ın emirlerine itaat etmekle gerçekleşir. Nitekim Kur’an’da; “Öyleyse yalnız beni anın ki ben de sizi anayım. Bana şükredin, sakın nankörlük etmeyin.” (Bakara, 2/152) buyurulmaktadır. Bakara, 2/172 ve Ankebût, 29/17’de; “Ey iman edenler! Eğer siz ancak Allah’a kulluk ediyorsanız, size verdiğimiz rızıkların iyi ve temizlerinden yiyin ve Allah’a şükredin”. Nahl, 16/114’te ise; “Artık Allah’ın size helal ve temiz olarak verdiği rızıklardan yiyin. Eğer yalnız ona ibadet ediyorsanız, Allah’ın nimetine şükredin.” buyurularak şükrün önemine dikkat çekilmektedir.

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Hepsini geçtim gerçekten gün içinde sukretmeyi unutuyorum ve gece yatarken zoruma gidiyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sukrettigin surece sukredici degilsin sukrun sonu hayrettir

Yahya b.muaz
(3,757 puan) tarafından
Anlayamdm cnm
tarafından
Yani verilen nimetler karşısında hayrete düşmek tefekkur etmek ve şaşırmak asıl şükür diyor
0 oy
tarafından
Her verdiği nimete binlerce kez elhamdülillah 
0 oy
(28,451 puan) tarafından
En güzeli şükretmek az şikayet çok şükür seni mutluluğa götürür elhamdülillah herşeyimize
0 oy
(7,617 puan) tarafından
Her Sabah uyuninca şükür Rabbime bugünde sağ salim uyandım evladımı severken aşırı  kacacagim diye hep şükür Rabbime. Bana evlat nasıp etti derim  hiç aklımdan çıkmıyor ki Rabbim bana emanet verdi bende emaneti korumak bakmak sevmek herdaim şükür etmeliyim  olduran o alan o şükür Rabbime ki arkadaşımın postuna cevap verdim ❤❤❤❤❤
0 oy
tarafından
En çok oğluma şükür ediyorum o doğduğu günden beri şükür etmeyi öğrendim ❤️

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 106 göst.
9 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Selcanttt (2,362 puan) tarafından soruldu
+1 oy
24 cevap 1,320 göst.

Kategoriler

1,477,099 soru

24,178,299 cevap