0 oy
286 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Kizlar helva tariifi istiyorum linclemeyin ama merhumlarin arkasindan yapılıyor ya bide plastik kaba koyuyorlar tam o ayarda nasil yapabilirim

7 Cevaplar

0 oy
(8,061 puan) tarafından
Nefis yemek tarifelerinde yorumları ile birlikte bir sürü tarif var daha garanti olur 
tarafından
Sagol canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım youtube de hilalin mutfağı var ordan bakiyorum ben yapacagimda garantili yani birebir malzemeleri koyarsan
tarafından
Sağol canim bakicam
0 oy
tarafından
Cnm benim sevdigim tarif soyle. 1 bardak irmige 1 bardak su ve 1 bardaktan az eksik seker.

Kavurmadan once serbetini yani su  ve sekeri kaynat 1 2 damlada limon sık onu sogumaya birak. Irmiginle de sanayag kavur sonra. Ben 3 bardak irmige yarim pakete yakin sana yag koyuyorum. Rengi donunce(cok koyu olmasin rengi) soguk serbeti kavurdugun sicak irmigin uzerine dok. Cevizde koyarsan guzel oluyor icine. Kaynayinca suyu cekince zaten pof diye ses cikar söndür
tarafından
Sut koymiyimmi
tarafından
Ben sutsuz yapiyorum oyle seviyorum.
tarafından
Yapicam canim sagol
tarafından
Senin sordugun mevlutte yapilanlar sutsuz
0 oy
(22,057 puan) tarafından

Ölü helvası ay canim çekti valla yarin yapam:D

0 oy
(1,550 puan) tarafından
1 ölçek yağ

2 ölçek irmik

3 ölçek şeker

4 ölçek su (ya da 1 ölçek süt 3 ölçek su)

İrmiği yağda güzelce kavur istersen içine Bi kase fıstık ceviz vs ekle. üstüne şeker ve suyu ekle(varsa sütü de) kıvamını alana kadar karıştır. Biz hep böyle yaparız pratik oluyor herkes hazır sanıyor :) 
tarafından
2su bardagi irmik 2su bardagi seker 2su bardagi sut 2su  cok guzel oldu valla canim
0 oy
(7,786 puan) tarafından
Once bi daş al ama büyük yola cik bi yere saklan yoldan gecen bi komsuyu denk getir tam ense kokune vur kac sababh sela verilir helva dagitilir helva yapilirken yardima git hem ye hem ogren :D
tarafından
Hahah yaptim bile :zd
0 oy
tarafından
Un helvası mi irmik helvası mi
tarafından
Irmikti yaptım:D
tarafından
Afiyet olsun

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 273 göst.
21 Eylül 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde iiiinciiii (3,187 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 154 göst.
0 oy
2 cevap 204 göst.
25 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Alyakus (2,713 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 94 göst.
30 Mayıs 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Huzurum91 (14,125 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,478,050 soru

24,192,174 cevap

336,969 kullanıcı

...