0 oy
163 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (3,046 puan) tarafından

Hayırlı geceler hanımlar yarın kayınvalidemin kırkı çıkıyor ben kayınvalidemin apartmanında oturuyorum 30 yıllık komşuları var yarın helva yapıp dağıtayım diyorum bildiğiniz güzel bir tarif var mı çok becerikli değilim güzel olsun istiyorum nefis yemek tariflerinden bakıyorum genelde ama bunu apartmana dağıtcam ya rezil olmayayım birde pişi dağıtılır diyorlar hem pişi hem helva mı yapayım yoksa sadece helva mı? Bu konuları çok bilmiyorum mahçup olmak istemiyorum öyle gelen giden olmayacak ben Allah rızası için dağıtacam inşallah 🤲

4 Cevaplar

+1 oy
önce (163,536 puan) tarafından

direk lokma dagit hayatim cok becerrmem demissin riske girme

evde yap demedim hayatim al dagit demek istedim

önce (3,046 puan) tarafından

Bende ki öyle bir şey ki onu ne tabağa koyabilirim ne ikram edebilirim 😅

askim tabaga koymana gerek yok paket yapip posete koyarlardi ama neyse 

O zaman eşime söyleyeyim sabah nöbetten çıktı uyuyor uyanıca tamam derse alsın uğraşmayayım kek pasta felan güzel yaparım ama helva çok yapmadım olmazsa diye strese girdim☺️

+1

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

-Reklam-
+1 oy
önce (1,682 puan) tarafından

Acaba hazır alıp mi dagitsan riske girmeyip . Hem bebekle yorulursun, sen bilirsin tabi 

Yok ya eşim de üzülür hazır alırsam 😟

0 oy
önce (272 puan) tarafından

Tavuk pilavda dagitabilirsin Allah rahmet eylesin bildiğim helva tarifi yok canım 

Allah razı olsun canım gelen kimse olmayacak ben yapıp apartmana dağıtcam o yüzden daha pratik bişi olsun dedim 2 küçük çocuk var malum yaptırmazlar😟

0 oy
önce (365 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin 

Bizdede kırk çıktımı helva kavrulur evde helva kokusu çıksin denir 

Şöyle bı tarifim var güzel oluyor 

Mesela bı su bar.irmik bı çay bardağı un miktarı kişiye göre fazla yap güzel oluyor 

5 su bar irmik 2 su bar un gibi şerbetini su değil sütle yap daha güzel oluyo 

İns anlatabildim

Anladım canım 10 daire var sence ölçü ne kdar olmalı

Allah razı olsun 🤲

Canım bence 5 su bar irmik 2 su bardağı un yeterli az olmaz kalır biraz eve belki bı gelen olur yeter ama 

Bi kase versen yapı hepsine 4 su bardagida yeter şişiyor yani ben evde yaptığım zaman 2 su bar yapıyorum 5 6 Kisi küçük kase çıkıyor ordan pay bic

Anladım canım bencede yeter Allah razı olsun 🤲 inşallah becerebilirim yaa

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 149 göst.
0 oy
2 cevap 199 göst.
25 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Alyakus (2,713 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 93 göst.
30 Mayıs 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Huzurum91 (14,125 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 223 göst.
13 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Premsesannesi (663 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,483 soru

24,169,844 cevap

335,809 kullanıcı

...