0 oy
272 göst.
Diğer kategorisinde (2,387 puan) tarafından
Kızlar 2 li taramayı yaptırmıştık zaten ben ayrıntılı da istiyorum ama çevremdeki annelere falan soruyorum gerek yok bence boşuna gitmeyin diyorlar siz gittiniz gerekli mi yoksa gereksiz mi görüyorsunuz ve de 24 25. Haftalarda gidebilir miyiz 

13 Cevaplar

0 oy
tarafından
Gereksiz ise adı niye var bna çok saçma geliyor böyle demeleri yani bn tümünü yaptrdm çok şükür 
(2,387 puan) tarafından
Ne biliyim ya anlamadım kimse gitmemiş bazıları ilk çocukta gitmiş ikincide gitmemiş sizde gitmeyin diolar kafam karuşukkk
tarafından
İkinci çocuğum olsa bile giderim bn gerek var ki bu test yplsn deniliyor bn git derim
(2,387 puan) tarafından
Kaçıncı haftaya kadar gidebilioz ya ne bilim kanka taramalar normalse gitmeyin dediler eşim de gidelim diyip duruyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Benimde kafam karıştı yaa tarama tezlerini de gerek yok diyorlar iyice kafam karıştı 
(2,387 puan) tarafından
Tarama testleri için doktorum yapalım diyor ama burda da gördüm yaptırmayanlar var nedenini bilmiyorum :S
tarafından
Büşra yazdığımı oku istersen sende
tarafından
Tarama testi yaptırmadım canım ne ise her hali kabulumdu bir şeyler duyup canım sıkılsın istemedim ben
0 oy
(163,555 puan) tarafından
ben hepsini yaptirmistim
(2,387 puan) tarafından
Kaçıncı haftaya kadar yaptırabiliyoruz
0 oy
tarafından
Gereksizse neden yapılıyor bu testler herkes herşeyi çok biliyor maşallah. Canım doktorun ne önerdi mesela bana ikili testi ve ayrıntılı ultrasonu yaptırmamı önerdi. Ben doktorumu dinlerim etrafımdakileri değil :)
(2,387 puan) tarafından
Aynen benim de öyle söyledi ayrıntılı yaparsak 3 lü tarama gerek yok dedi ama şimdi çok mu geç kaldım acaba diye düşünüyorum 24/25. Hafta da yaptırabilirim değil mi
tarafından
Doktoruna git o zaten yönlendirir seni canım. Ben devlet Hastanesinde yaptıracağım için bir ay öncesinden aldım. 21. Haftamda denk gelecek.
(2,387 puan) tarafından
Teşekkür ederim kuzum :) araştırayım Bi hastaneyi falan ararım en olmadı :)
0 oy
tarafından
Canım dilimin döndüğünce anlatıcam sana 

Ilk gebeliğim sıfır bilgim var-dı 

Tarama testlerini çok araştırdım 

Hatta ınstagram kullanıyorsan erhan karaalp var doktor öne cikanlarinda bununla ilgili çok bilgi var

Kendi doktorumla uzun uzun konuştum 

Bana söylediğini yazıyorum sana 

Tarama testleri kesin sonuç vermez şu kadar ihtimal var der dedi .

Tarama testlerinde riski yüksek çıkıp sapasağlam doğuran bir sürü hastam var

Ama tam tersi risksiz cikipta olanda var dedi 

Sen bu çocuğu ne olursa olsun ben doğuracam diyorsan yapmayalım dedi 

Ve yaptırmadım 

Ama 

Detaylı ultrasonu hem kendim istedim hem doktorum ısrar etti

Tüm organlarını görüyorsun 

Ense kalınlığı vs ölçülüyor 

Herhangi bi sağlık sorunu var mı yok mu görebiliyorsun 

Tarama testi senin tercihine kalmış 

Ama detayliyi mutlaka yaptır 
(2,387 puan) tarafından
Tamam kuzum çok teşekkür ederim doktoru da araştırıcam hemen uzun uzun yazdığın için de ayrıca teşekkür ederim balımsınnnnn ❤️❤️❤️
tarafından
Canımsın ❤
https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTQ0NDY3MTkwMTc3MTY1?igshid=su4kej7nbvrh&story_media_id=1848531418225950854_280963638

Söyle de bırakabilirim hatta linkini
Ozelden yazarsan cevap verir müsait zamanında da
Istanbulduysan hatta kapısını çal
Burada olsaydı asla kaçırmazdım bu doktoru:)
(2,387 puan) tarafından
Kocaelideyim ne yazıkki ya aslında ataşehirde doğurmayı da düşünüyordum da böyle daha yakın olur eve diye burada medical Park a gidiyorum kuzu teşekkür ederim link için :) :*
tarafından
Rica ederim canım sağ salim kavuşalım inşallah yavrularımıza ⚘
(2,387 puan) tarafından
İnşallah inşallah :))
0 oy
(2,127 puan) tarafından
Ben haftasını kaçırmıştım canım 16. Haftada gittim dörtlü tarama testi yapmışlardı yaptır canım bırakma 
(2,387 puan) tarafından
Tarama testi değil ya ayrıntılı ayrı kuzu bakmicam şimdi yapılıo mu diye yazarım :)
(2,127 puan) tarafından
Anladım
0 oy
(386 puan) tarafından
Bence ikil de üçlü de gereksiz sadece ayrıntılı ya gittim dördüncüye hamileyim tercih meselesi tabi 
(2,387 puan) tarafından
Aynen kuzu tercih meselesi :)
0 oy
(5,213 puan) tarafından
gerek olmayan şeyi ben sana söyliyim çevrendeki böyle konuşanları çevrende tutmaya gerek yok
(2,387 puan) tarafından
:D sağol bebeyim
0 oy
(3,460 puan) tarafından
İkili ve üçlü testin doğruluk payı çok değil, ama detaylı ultrason önemli bişey. Ben ikili üçlü yaptırmadım ama tabikiii detaylı yaptırcam
(2,387 puan) tarafından
Baktım şimdi 24 e kadar yapılıyormuş bende gidicem ya bizde gitmek istiyoruz tabiki her doktora gittiğimizde video çekiyoruz işte gereksiz görenler kafamı karıştırdı
0 oy
(5,397 puan) tarafından
Ben de yaptırmadım canım 2 li ve 3 lü yu kendim istemedim Allah muhafaza birşey çıksa da ne yapım anne karnindakini Allah bilir ona dayanarak bir karar almaktan korktum. Detayliya da gidemedim kar yağdı yollar kapandı =)) böyle böyle 33. Haftaya geldik. Doğunca inşallah kontrollerini yaptırırım bir sorun olsa da anne karnında çözümü tedavisi yok anca hamileligim burnumdan gelecekti. 
(2,387 puan) tarafından
Sen zorunluluktan gidememişsin kuzum ama yani kar yapmasaydı giderdin belki de inşallah sağlıkla kucagına alırsın kuzum
(5,397 puan) tarafından
Evet canım muhtemelen giderdim. Ama hani gitmeyince de çok bi sıkıntı olmuyor zaten kaç senedir var detaylı ultrason yeni yeni yapılıyor. Yapılsa faydalı elbetteki
0 oy
(1,075 puan) tarafından
Ayrıntılı gerekli. Ben gittim kızımın kalbinde delik gözüktü. Sonra 2 hafta sonra bidaha gittik kapanmıştı. Ama doktor bana söyledi, işte bu yüzden önemli dedi. Siz gelmeseydiniz bunu bilmeyecektiniz. Bazen öyle durumlar oluyorki bebek doğar doğmaz ameliyata almak gerekiyor gelmeden bilemiyorlar sonra bebek kayıpları oluyor dedi. Bence önemli ben işimi şansa bırakan bir insan hiç olmadım çocuk konusunda hiç olamiyorum. 
(2,387 puan) tarafından
Bebeklerin %90 kalbi delik doğuyor Yanlız sonradan kapanıyor sizi korkutmuş bence doktor araştırın isterseniz Bi daha çocuğunuz olur ve doğduğunda kalbi delik olursa bu sayede hemen ameliyat ettirmezsiniz kimse çocugu konusunda işini şansa bırakmaz tabiki
(1,075 puan) tarafından
Doktorum normal bir doktor değildi ve kendisinden aşırı memnun kaldım. Söylediğinizin tam aksine zaten bana bu durumu açıkladı korkmayın bebekler kalbi delik doğabiliyor ve çoğu kendiliğinden kapanıyor dedi :). Ben tir tir titrerken kapıda onca hasta varken durdu ve beni sakinleştirdi. Allah bin kere razı olsun kendisi perinatoloji uzmanı sıradan kadın doğum uzmanı değil bu işin bu alanın uzmanı. Bana söylediği ise maalesef ki gerçek. O perinatoloji kapısında öyle sıkıntılı bebek anneleri var ki bence böyle yazıp insanları caydırmayın. Çaresi olan bir durum ama farkına varsayabiliriz gitmez ve görmezsek.
0 oy
(11,499 puan) tarafından

Gittim ve gidilmeli herşeyine bakıyorlar bir sıkıntısı olup olmadığının en garantisi ayrıntılı ultrasyon 24 haftadan sonra bakılmıyor gerek görülürse ancak öyle bakılıyor ileri ki haftalarda

0 oy
tarafından
Bebekte kalp hastalığı veya damarsal sıkıntı varsa orada ortaya çıkıyormuş bende önlem amaçlı gittim bir şey yoktu 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 235 göst.
29 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Aaaaaa (101 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 93 göst.
0 oy
1 cevap 92 göst.

Kategoriler

1,477,030 soru

24,177,439 cevap

336,177 kullanıcı