Devlet hastanesinde ayrıntılı ultrason yaptırabilir miyim?

0 oy
209 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (29 puan) tarafından

Günaydın canlar ayrıntılı ultrason devlet hastanesinde yapılıyor mu acaba bulunduğum yerde özel hastane yok ve olmazsa olmaz mı ayrıntılı ultrason 

11 Cevaplar

0 oy
(1,244 puan) tarafından

Perinatoloji bulunduğun şehirde varmı hastanenin sayfasına git b bak 

-Reklam-
0 oy
(6,057 puan) tarafından

Kadin doğum doktoru yonlendirdi bizde, sehir hastanesinde. 

0 oy
(1,807 puan) tarafından

Bizim buradaki şehir Hastanesi'nde yapılmıyor. Bı özelde bide üniversite hastanesi var orda yapılıyor. Bebek ayrıntılı inceleniyor. Allah korusun olurda bir sorun cikarsa ona göre yönlendiriliyorsun. 

0 oy
(2,168 puan) tarafından

Olmazsa olur ama yaptırmak çok daha mantıklı yaptirabilorsan mutlaka yaptırmaya bak devlette perinatoloji bölümüne git ordan yaptiriyorlar 18 ile 24 haftalar arası yanlış hatırlamıyorsam 

0 oy
(698 puan) tarafından

Ben devlette yapmıştım 

Perinatolojiden randevu aldim gittim ordanda radyoloji yapmıştı ki benim zamanım geçmişti neredeyse zamanını gecirmemeye çalış 

0 oy
(8,151 puan) tarafından

Ben ikisinide devlette yaptim

0 oy
(6,708 puan) tarafından

Sıra bulursan yaptirabilirsin genelde 4-5 ay onceden doluyor 

0 oy
(517 puan) tarafından

Bence hamileliğin olmazsa olmazıdır. Devlet hastanesinde yapılıyor özel şart değil. Bende pazartesi günü şehir hastanesine gidip yaptıracam ayrıntılı ultrasonu

0 oy
(9,818 puan) tarafından

Şehir Hastanesi'nde yaptırmıştım ben de ve randevu bayağı geç gelmişti 27 mi 28'de falan gitmiştim doktor geç gelmesin dedi yine de muayene etti bir sorun görmemişti

0 oy
(1,691 puan) tarafından

Bence mutlaka yaptırın önemli kadın doğum alan açıyor perinatolojiye randevu alıyorsunuz devlette randevu almak zor ama her gün sabah saat tam 10 da e nabizdan bakın bir hafta içinde mutlaka denk gelir 

0 oy
(351 puan) tarafından

Dün yaptırtırdım, devlette ta gebeliğin başında 8 haftalikten gün verdiler anca sıra geldi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Devlet hastanesinde ayrıntılı ultrason ücretsiz mi yapılıyor?
Evet, devlet hastanelerinde ayrıntılı ultrason (detaylı ultrason) işlemi gebelik takibi kapsamında ücretsiz olarak yapılmaktadır. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından yönlendirildiğiniz takdirde, perinatoloji bölümlerinde veya uygun donanıma sahip polikliniklerde bu tarama gerçekleştirilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Detaylı ultrason için hangi haftada hastaneye gitmeliyim?
Ayrıntılı ultrason için en ideal zaman dilimi gebeliğin 18 ile 23. haftaları arasıdır. Bu haftalar, bebeğin organ gelişiminin en net görülebildiği ve anatomik yapıların detaylı incelenmesine en uygun dönem olduğu için doktorlar tarafından özellikle tavsiye edilir.
Devlet hastanesinde ayrıntılı ultrason yaptırmak için ne yapmalıyım?
Öncelikle kayıtlı olduğunuz kadın doğum uzmanından detaylı ultrason için randevu veya yönlendirme almanız gerekir. Eğer hastanede perinatoloji uzmanı bulunuyorsa doğrudan ona, yoksa ilgili poliklinik üzerinden randevu sistemi ile ayrıntılı ultrason işleminizi planlayabilirsiniz.
Ayrıntılı ultrason bebek sağlığı için neden zorunludur?
Ayrıntılı ultrason, bebeğin beyin, kalp, böbrek, omurga ve uzuv gelişimi gibi anatomik yapılarının detaylı incelenmesini sağlar. Olası yapısal anomalilerin erken dönemde tespit edilmesine imkan tanıdığı için gebelik sürecinde anne ve bebek sağlığı takibi açısından oldukça önemlidir.
Ayrıntılı ultrason ile normal ultrason arasındaki fark nedir?
Normal ultrason bebeğin genel gelişimini, kalp atışını ve haftasını kontrol ederken; ayrıntılı ultrason bebeğin tüm organ sistemlerini çok daha yüksek çözünürlüklü cihazlarla tek tek tarar. Bu işlem, uzman hekim tarafından yaklaşık 20-30 dakika sürer ve bebeğin vücudundaki detaylı yapılar inceleme altına alınır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 284 göst.
+1 oy
4 cevap 1,577 göst.
0 oy
1 cevap 222 göst.
19 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 150 göst.

Kategoriler

1,510,220 soru