0 oy
176 göst.
Diğer kategorisinde (3,756 puan) tarafından
KISSALARIN EN GÜZELİ - Hz. Yusuf, hayatı kıssaların en güzeline konu olan peygamber… On bir yıldız, güneş ve ayı kendisine secde ederken gördüğü bir rüya ile başladı onun hikâyesi. Kardeşleri tarafından kıskanıldı ve kuyuya atıldı önce. Kuyunun karanlığından kurtarıldı, Mısır’da bir saraya getirildi. Büyüdü; güzel yüzlü, güzel ahlaklı bir delikanlı oldu. Sonra güzelliğine kapılan Züleyha’nın iftirasına uğradı, masum olmasına rağmen zindana atıldı, tekrar karanlıklara düştü. Yokluğuna sabreden babası gibi o da başına gelenlerin hepsine sabır gösterdi. Rabbinin lütfuyla zindandan kurtulup Mısır’ın hazinelerinin başına getirildi. Gün geldi, ona karanlık kuyuları reva gören kardeşleri yardımına muhtaç oldular. Hz. Yusuf onları asla kınamadı ve affetti. Sonrasında anne babasına kavuştu, bağrına bastı onları. On bir kardeşi, annesi ve babası huzurunda saygıyla eğildiklerinde, Hz. Yusuf’un yıllar önceki rüyasının anlamı da ortaya çıktı.

3 Cevaplar

0 oy
(4,176 puan) tarafından
Allah razi olsun canim benim 
(3,756 puan) tarafından
Allah hepimizden razı olsun canım ❤️ ben çok severim Yusuf peygamberimizi
-Reklam-
0 oy
(5,372 puan) tarafından
Vayy o 11 yıldız şeyini bilmiyodum bak Allah razı olsun kuzum kandilin mübarek olsun :) ♥️
(3,756 puan) tarafından
Rica ederim cancağızım ❤️
Amin inşallah cancağızim Allah razı olsun sendende:)

Kandilin mübarek olsun ♥️
0 oy
(6,675 puan) tarafından
Evet çok güzel hayatı var gerçekten kandilimiz mübarek olsun bu arada 
(3,756 puan) tarafından
Ben çok seviyorum Yusuf peygamberimizi
Kandilin mübarek olsun canım

İlgili sorular

+1 oy
19 cevap 2,711 göst.
20 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Oykulku (1,177 puan) tarafından soruldu
0 oy