0 oy
343 göst.
Diğer kategorisinde (18,596 puan) tarafından
Kızlar tavuğu nasıl kızartıyorsun. Baharat koyuyor musunuz. Önceden haşlıyor musunuz nasıl yapıyorsunuz. Kalçalı but var Onu kizartacam. 

15 Cevaplar

0 oy
(4,285 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Ben bi kapa aycicek yagi karabiber pul iner azcik salca tercihe göre nane veya kekik kimyon tuz koyuyorum bi güzel karıştırıyorum sürüyorum firin posetinde cok daha yumuşak oluyor posey yoksa direk tepsiye koy etrafına patates sogan koy onu da o harca bula hatta guzel olur afiyet olsun 
(18,596 puan) tarafından
Fırında istemiyorum canım yağda kızarmış çıtır bişey istiyorum. Fırında olunca çıtır olmuyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Beklim şuracıkta bende annemler gibi kızartamadım henüz :(
0 oy
(921 puan) tarafından
Ben fırında yapıyorum mangal gibi oluyor baharatlayip firinin demirli tarafina diziyorim altinada tepsi soğan biber domates tavugun suyuyla cok guzel oluyor :)) 
(18,596 puan) tarafından
Fırında istemiyorum canım yağda kızarmış çıtır bişey istiyorum
(921 puan) tarafından
Ha o zaman canim hasla siyunu suz tencereye sevdiğin baharatlardan koy zeytinyagini ekle katostor tavuklari altini kis kisik ateşte kizart diğer taraf kizarinca çeviriyorum diğer tarafida ayni yapiyorum ben boyle yapıyorum kizarmis tavuğu
0 oy
tarafından
Ben az suda haşlıyorum suyu çektikten sonra yağ ekliyorum baharatını serpiyorum kızartıyorum
0 oy
(5,397 puan) tarafından
Ben hasliyorum güzelce. Sonra didikliyorum. Tavaya az tereyağı karabiber pulbiber ekleyip tavukları koyuyorum. Ohh mis =)) 
(18,596 puan) tarafından
Bende öyle yapım o zaman yanına da pilav yaparım yeter :)
(5,397 puan) tarafından
Aynen tabi sonra pilavın üstüne koycan =))
0 oy
(456 puan) tarafından
Ben öyle kızartıcağım zaman güzelce çözündüğünden emin oluyorum yumuşacık olunca damak tadımıza göre baharatları biraz da sıvıyağ koyuyorum öncesinde ara ara çizikler atıyorum tavaya güzelce döşüyorum orta ateşte önce yapıyorum dışı da kırmızı kırımızı çıtır çıtır oluyo
0 oy
(862 puan) tarafından
Bir kapta tuz sıvı yağ çok az biber salçası ve domates salçası karabiber kırmızı toz biber varsa köri de koyuyorum artık iyice harmanliyorum yapışmaz tavayı ısıtıyorum zaten yağla harmanlarıyım için yağ koymuyorum arkalı önlü kizartiyrum 1 buçuk çay bardağı su ekleyip altını kızıp kapağını kapatıyorum pişince arkalı önce kızartıyorum.

Birde önce haşlayıp sonra yağ ekleyim tuz ekleyip kızartıyorum kızarana kadar ama öyle hafif tavuk kokusu geliyor diye artık öyle yapmıyorum 
0 oy
tarafından

Çift taraflı tavan var mı canım ben bütün tavuğu bile onda kızartıyorum önce tavuğu koyuyorum iyice duyunu salıp biliyo sonra tereyağ sıvı tap ekliyorum patateste koyuyorum dışı çıtır içi yumuşacık oluyor :)

0 oy
(25,181 puan) tarafından

Bak köylü Eminem tavuk kızartmakta üstüme yoktur sana harika sos tarifi veriyom mutlaka yap. Tavukları yıka Bi kaba al üstüne nar ekşisi soya sosu kekik tuz az karabiber biraz zerdeçal ve mangal çeşnisi biraz dök hepsini harmanla yarım saat beklet teflon tavaya azcık sıvı yağ koy diz tavukları önce kısık ateşte suyunu salsın sonra ateşi yükselt arkalı önlü kızart yerken bana Dua et bu selo nasıl lezzetli bş tarif verdi diye ahahahah :D 

(5,268 puan) tarafından
Hmm bnde bi deniyim :))
(25,181 puan) tarafından
Dene mikemmel oluyo en güzeli tavuk pirzola ile oluyo
(18,596 puan) tarafından
Saydığın malzemelerden bir tek tuz kekik karabiber var
(25,181 puan) tarafından
O zaman malzeme alınca dene :D
0 oy
(5,908 puan) tarafından
Tavuklari yika suz icine bir biraz yogurt 

Biber salcasi domates salcasi 

Kekik 

Kimyon 

Karabiber 

Tuz 

1cay kasigi bal

Biraz yag 

Bunlari iyice tavukla karistir biraz dinlensin sonra tavaya diz agzini kapa yavas yavas suyunu salcakt8r suyu bitene kdr kisik ateste pisir suyu bitince altini iyice ac kizarsin tavuk
0 oy
tarafından
Haşlamadan kizartacaksan iyice yazala ince olsun tavuk o şekil kizart. Bı kaba sıvıyağ karabiber kırmızı biber tuz karıştırıp sürüyorum. Tavada yağ ile kizartiyorum
0 oy
tarafından
Önceden haşla sonra baharatlayıp kızart ben bir ara haşlamadan yaptım eti kızarta kızarta yaktım ama eşim yine de pişmemiş dedi 
0 oy
(165 puan) tarafından
Canı. Bende senin dediğin gibi denemedim henuz ama bakmıştım önce tavukları salça yağ baharat yoğurtlu harita bi iki saat marine ediyosun sonra tencereye yada duduklude bi bütün soğanı soyup ikiye biliyosun üstünde tavukları yerlestiriyosun kalan sosu üstüne döküyorum kapağını açmadan pisiriyonussun öğle çıtır çıtır oluyomus sen tavuk  tandir gibi olsun istiyosun sanirim
0 oy
tarafından
Kuzu ben biraz inceliyorum tavuğu kesiyorum yani but kısmına da bıçakla kesikler atıyorum içi pişsin diye sonra karabiber tuz pul biberle karıştırıp kızartıyorum. Şinitzel tarzı seversen önce una batur sonra yumurtayla süt çırp ona batır sonra galeta ununa batır öyle kızart 
0 oy
(1,664 puan) tarafından
Firinda yapinca yogurtlu baharatli marine sosunda bekletiyirum sonra firina atiyorum tavada kizartacaksam sade kendi suyunda haslaniyor sonra kendi yaginda kizariyor esim baharat sevmedigi icin ona öyle yapiyorum 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 108 göst.
0 oy
5 cevap 158 göst.
0 oy
5 cevap 166 göst.
2 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,652 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 196 göst.
29 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Bosveraldirma (300 puan) tarafından soruldu

Kategoriler