0 oy
1,773 göst.
Diğer kategorisinde (747 puan) tarafından

Ben 5 buçuk aylık evliyim gurbete gelin geldim 5 buçuk aylıkta hamileyim.Arabamız yok otobüsle 8 saat yol sürüyo ama annem ablamlar sıksık geliyim istiyolar gelince en az 1 ay kalıyım istiyolar.Pazar günü memleketime geldim 1 hafta oldu.Bi daha anca sonbaharda gelebilirim bebek olucak diye.Eşim gönderiyim 3 4 hafta kal diyordu ama dün gece senle yatmayı özledim herşeyini özledim haftaya gelip alıyım evimize dönelim 2 hafta kalmış olursun zaten diyor.Bende gitmek istiyorum sonuçta eşim ihtiyaçları vardır oda annesi gilde kalıyor eve gitmiyor ama ne kadar ana-baba evi olsada evini istiyor insan.Aileme haftaya eşim alcak beni diyorum gitmee biz arayıp bi hafta daha kalsın deriz.2 hafta az diyolar.

Siz olsanız napardınız? Eşimden uzun süre uzak kalmak istemiyorum araya uzaklık girmesin alışmayalım diye haksızmıyım ?

21 Cevaplar

0 oy
tarafından
Aileninde kabullenmesi lazim evlisin sonucta. Ben olsam gonullerini kirmadan izah eder donerdim evime
(747 puan) tarafından
Canım söylüyorum adam beni arayıp sormasaydı daha mı iyiydi diyorum tepki gösteriyolar
tarafından
Ben yakinim ilcemiz farkli kaliyorum esim bana bile diyor ozluyorum bir gun kal gel diye, onlarda hakli canim bizde bir aile olduk sonucta. Ailenin anlamasi lazim. Anne babalarimizda daha cok kalalim istiyolar :) ben 2 gunle arada dengeyi sagliyorum darisi sana insallah
(747 puan) tarafından
Babam 1 ay çok olur o kadar ayrı kalınmaz diyor.Ama annem en çokta ablamlar kızıyor eşimle konuşucam olursa 3 haftaya çıkartalım :( O kadar ayrıda durmak istemiyorum yaa
-Reklam-
0 oy
(7,617 puan) tarafından

Evlendigine göre kendi kararlarini alabilecek yaştasın 

Önceliğin kendi evin ve evinin ihtiyaçları 
8 saatlik yol bisey degil yurt dışından gelenler bile 1 ay zor kalir o da sene de 1 kez
(747 puan) tarafından
Gelde anlat yok sen gitmek istiyosun o zaman bidaha gelme diyolar
(7,617 puan) tarafından
Evlendirmeseydiler o zaman seni :)))
(747 puan) tarafından
Vermiyolardı zaten 2 yıl ikna etmeye çalıştık :)
0 oy
tarafından
Bence eşinin yanına git canım sana ihtiyacı vardır bi erkek evlendikten sonra annenin yanında pek kalamıyor benim eşim öyle şahsen ben olsam bile zor kalıyo bi kerede ailen gelir kalır gelme durumları  varsa
tarafından
Ama şimdi farklı canım herşey evlilik sonuçta bu insan alışıyo eşine
(747 puan) tarafından
Birde biz 2 buçuk yıl kavuşmayı bekledik.Daha cicim aylarındayız uzun süre ayrı kalmaya zorluyolar
tarafından
Doğrudur canım daha çok yeni evlisiniz bu kadar ayrı kalmayın ailene anlat bence durumu
(747 puan) tarafından
Anlamıyorlar ki İnşallah çözebiliriz :/
tarafından
İnşallah canım
0 oy
(549 puan) tarafından
Ben olsam evime giderim tamam ailenle de vakit gecır de 1 ayda nedir yani 
(747 puan) tarafından
Bende ona üzülüyorum işte karı kocanın uzun süre ayrı kalması ne kadar doğru bişey ki anlatamıyorum bi türlü
(549 puan) tarafından
Bnce hala evli oldugunu kabullenmems gibiler
1 2 hafta yeterli ama 1 ay cok uzun Bnce Bn 1 hafta 10 gn kalıyorm snra esim de söylıyor ama ailem hc bsy demez gt kal dıe sn bılrsn derler
(747 puan) tarafından
1 hafta daha kal diyolar eşimde sen bilirsin dedi bende ailemin hıncını eşimden çıkardım mesajına cevap vermiyorum :/
(549 puan) tarafından
Brawo cok ıyı yapıosn hem uzaktasn hem de adamı kendinden mi itiosn
(747 puan) tarafından
Biraz öyle yapıyorum galiba :/
0 oy
(241 puan) tarafından
Evli evine köylü köyüne anne baba evet fakat bi yere kadar eşin önceligin artık senin ki zaten 2 hafta kalmışsın bence evine eşine git soğukluk  girmesin aranıza seni göndermiş tamam fakat özlemiş evine yuvana git gülüm bak ben annemlere 1 saat uzaklıktayım 2.5 aydır gitmiyorum kocam gelince beni evde bulsun  diye
(747 puan) tarafından
Bende istiyorum araya soğukluk girmesin diyorum ama ailem anlamıyor ablamlar aşırı tepki gösteriyor
(241 puan) tarafından
Valla istedigi kadar tepki versinler tavrını koy bence aynı şekilde eşinin annesigil yapsa istermiydin empati kursunlar halen anlamıyolarsa kocan kaçırsın seni macera olur hem :) :)
(747 puan) tarafından
Kaçırma fikri iyiymiş bak eğlenceli olurdu :) Neyse bakalım umarım ikna olurlar
0 oy
tarafından
Senin artık evli olduğuna alışmaları lazım zor olsa da sen de kabullen daha sonra evliliğinde problemler çıkabilir eşinin iyi niyetini de suistimal etme bak burada ailesine bir günlüğüne bile göndermeyen eşler var okuyoruz.. evlenince eşin evliliğin için mecbur bir şeylerden feragat etmek gerekiyor karşılıklı
(747 puan) tarafından
Bende gitmek istiyorum canım erkek sonuçta uzak kalmamak lazım ama ailem anlamıyo ki
tarafından
Aileler her zaman anlayışlı olmayabilir canm sen mecbur tavrını koyacaksın öyle veya boyle
(747 puan) tarafından
Koyuyorum ama sende kocansız duramıyosun kesin sen gel beni al demişsindir bidaha sana gel demeyiz diyolar
tarafından
E desinler evet duramıyorum hadi sizde anne babalarınızın evine gidin beraber yaşamayın de annenle babana evlilik nedir ki yani
(747 puan) tarafından
Kız babam uzun süre ayrı durulmaz diyor annem ve ablalarım üsteliyor.Ablam gilin eşlerine kalsa onlar aylarca annem gilde kalsın ayrı şehirde olmalarına rağmen
0 oy
(14,198 puan) tarafından
2 hafta gayet makul bir süre yeni evlisin anlayışli olmaları gerekiyor bence evine dön uzun süre uzak kalmak hiç hoş değil 
(747 puan) tarafından
Eşime anlattım durumu sen bilirsin diyor ama gitmek istiyorum 3 hafta çok olur yaa off napcam bilmiyorum ailemin dilinden kurtulamıyorum :(
0 oy
tarafından
Tamam annen baban ozluyo canımda senin artık ayrı bir evin var ..onlara bagiimli yaşayamazsin..daha yeni evlisiniz üstelik ..izlemesi çok.norm cicim ayindasiniz daha ..bu kaadar ayrı kalınmaz...bence git yani..annemlerde alisamamis evde olmamana belli..biz 5 yıl oldu her iki tarafın ailesine çok yakınız.s haftada bir günleri vardı onlara giderdik.o günlerde..Perşembe.kayinvaldeemlerde pazar annemmerdeydik oturmaya..sonra sonra.simdi.sor.pandemi diye 5 aydır gitmiyoruz kimseye..sonradan gitme.sıkligimizda azaldı .
(747 puan) tarafından
Gerçekten aşım var doktorda 1 ay sonra kontrole gel dedi.ayın 29unda gitmem gerek ama bsn burdayım diye 1 hafta geç gidicem mecbur
tarafından
Valla canım sen böyle davrandikca çok araada kalırsın ..ne diyim yani ..ins.halldersin..bir şekilde  .
(747 puan) tarafından
İnşallah halederim eşimle bozuştuk bile :(
tarafından
Gereksiz bozuusuyosun bence.adam.sana gel demiş zaten.sirf annenler bozulcak diye sknti yapiyosun..adam ne yapsın belkide seni zor.durumda bırakmak istemedigi için.soylemistir..diyecegini demiş zaten sana gel demiş..her seferinde yalvarmasi gerekmiyoki..bak gitmeden.bozustun bile yani..
(747 puan) tarafından
Araya  2.kişiler girince bozulur tabii benim ailemde hiç aramızdan eksik olmadığı için.Millet eşinin ailesinden yakınır.Benim kayınvalidemlerle bi sıkıntım ne yaşarsam ailem yüzünden
0 oy
(679 puan) tarafından
Valla ben bir hafta ancak kalirim 1 ay cok uzun ben gidince gorumcem esimin yemegini eksik etmez sagolsun ama brn duramam 
(747 puan) tarafından
Eşim 3 4 hafta kal dedi ama dediğin gibi 3.gün başladı özledim demeye.2 hafta kalmış olucaksın yeter gel evimize gidelim diyor ama ablamlar ve annem aşırı derece tepki gösteriyor
(679 puan) tarafından
Ama sen esinle gecim yapiyosun kapini kapatinca herkes disarda kaliyor tamam ailen ama bence  omlari takma kocani dinle
(747 puan) tarafından
Valla sabahtır beri gitme gidersen bidaha gelme 2 hafta için okadar yol gelinirmi.Hasret gidermedik diye söyleniyolar bişey demiyorum artık
(679 puan) tarafından
Soylene soylene dursunlar 1 ay nedir kocan napsin
(747 puan) tarafından
Cevap vermiyorum artık :/
0 oy
(8,253 puan) tarafından
Kocam bana öyle dese ertesi güne giderim kız (◕ᴗ◕✿) ben çok değer veririm eşime . Ailemde çok degerli paha biçilemez ama özlem hasret dediğin iki günde de giderilir bir haftada da . Ve hiç bir erkek yalnız yatmaya alismamalidir...
(747 puan) tarafından
Bende eşime çok değer veriyorum çok zor yollardan geçtik evlenmek için.Evde yanlız kalmıyor oda annesi gile gitti ama anlatamıyorum ki uzun süre ayrı kalırsak araya soğukluk girebilir.Yaa bir eşin ihtiyaçları vardır o kadar uzun ayrı durulmaz ki :(
0 oy
tarafından
Arada mesafe çok ama 1 ayda uzun ya insan evini çok özlüyosanki bakarken baba evinde yaşamamış gibi oluyorsun birde daha çok taze evlisin sorma yine gelirim böyle olmuyor eşimde perişan oldum dön diyor de anlayış gösterirler canım 
(747 puan) tarafından
Valla söyledim eşim özledim gel evimize gidelim diyor dedim.eskiden sen mi vardın diyolar anne baba evi bulunmaz diyolar
tarafından
Tabi bulunmaz en rahat yer ama işte çok uzun kalmayada gelmiyor ")
(747 puan) tarafından
Ahh umarım anlayış gösterirler :(
0 oy
(781 puan) tarafından
Madem sana bu kadar düşkündü ailen niye evlendirdilerki seni tövbe tövbe eşinin iyi niyeti ni suistimal etmeyin adam ne güzel anlayışlı izin veriyor birazda ailen anlayışlı olmalı ben 16 senelik evliyim eşim beni ailemin yanına 1 gün kalmama izin verir 2 gün desem 2ci gün kendide gelip yanımda kalır ayrı duramayız ve sende yeni evlisin evine git bacım sende anne baba oluyorsunuz 
(747 puan) tarafından
Anlatamıyorum biz eşini arayıp konuşuruz gelmesin 1 hafta daha kalmana ikna ederiz diyolar :/
0 oy
(1,318 puan) tarafından
Uzaksın madem onlara da zordur gönüllerini kırma kocanla yine yatarsın anne baba gibi olmaz hiç birşey 
(707 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum..
(747 puan) tarafından
Banada zor eşimleyken ailemi özlüyorum,ailemleyken eşimi özlüyorum ama 2 hafta kalıyorum zaten eşler ayrı durmamalı bence.Üstelik o gel diyor
0 oy
(707 puan) tarafından
Aileni bu seferlik kırma 1 hafta daha kal derim abla tavsiyesi bir gurbetçi olarak ölümlü dünya ne olacağı bilinmez..
(747 puan) tarafından
Biz eşimle çok zor yollardan geçerek evlendik ailem resmen burnumdan getirdi her seferinde herşeyi.Şimdi eşimden uzak kalmak istemiyorum.2 hafta yeter gibi geliyor bana
(707 puan) tarafından
Siz kararınızı vermişsiniz bizim onay vermemize gerek yok ki içiniz nasıl rahat ediyorsa öyle yapın
0 oy
(7,786 puan) tarafından
Eşin ozlemese kal derim yada ailen iş goremiyo olsa hani yardımcı oluyosa vs kalderdim ama bu durumda ben eşimi seçerdim adam iki gün değil 2 hafta izin vermiş ne güzel 
(747 puan) tarafından
Ailem iş görebiliyor şükür.Ama eşim özledim felan diyor.Demin söyledim bizimkiler 1 haftada daha kal diyorlar dedim sen bilirsin dedi ama içim el vermiyor kalmaya.
0 oy
(454 puan) tarafından
Bende olsam çok kalamam canım aileni de kırma yine gelirim falan de artık 
(747 puan) tarafından
İnşallah anlayışla karşılarlar :(
0 oy
(91 puan) tarafından
Bencede haklısın evli erkeği çok yalnız bırakma annenlere uygun lisan ile anlat eşin de seni isterken alsın götürsün
(747 puan) tarafından
Uzaklık iyi değil erkek milleti sonuçta araya soğukluk girer bişey olur.En iyisi gitmek
0 oy
tarafından
ben bir hafta esimden ayri biryerde kalmadim, esim git kal dese bile insanin kendi evi givi olmuyor hicbiryer evine git cnm. bu pandemide 8 saat yolda gitmissin az buz dill yilda bir gidilir 8 saat yola
(747 puan) tarafından
Ablamlar çok laf ediyor hala mesaj atıyolar.Eşime kalıyım mı dedim sen bilirsin ne zaman istiyorsan gelip alıyım dedi dün gece özledim yeter diyodu.Ablamlara hıncımdan eşime patladım mesajlarına bakmıyorum şuan
tarafından
bu durumu.ailene anlatmaya calis cnm esin sana bisi.demiyor sonucta
(747 puan) tarafından
Dün yeter gel diyordu bugün sen bilirsin diyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yaa gıcık oldum
tarafından
eee sen kalim mi diye sorunca seni sikbogaz etmemek icin oyle demistir
(747 puan) tarafından
Öyledirde ben yinede gıcık oldum İnşallah çözeriz
0 oy
(3 puan) tarafından
Ailenle ve eşinle ortak bi noktada anlaşmaya çalış canım imkanın varsa en azından iki ayda bir bi hafta gitmeni tavsiye ederim bende bi süre gurbette kaldım çok zorlandım sürekli geri gitmek istedim ama gittiğim zamanda evime dönme isteği geliyordu eşimle ayrı kalamıyorduk o yüzden genelde iki üç günlüğüne ayda bir beraber gidip geliyorduk artık evlisin ve bir ay evinden eşinden uzak kalmak uzun bir süre hele ki gebelik döneminde Allah yardımcın olsun canım
(747 puan) tarafından
Eylülde evlendim.Aralık ayında geldim 1 hafta kalıp dönüp 2 ay geçti şimdi geldim 2 hafta kalıcam az kalıyosun diyolar.Eşimin işinden dolayı beraber kalamıyoruz ama ayrıda duramıyoruz bilmiyorum napcağımı
0 oy
tarafından

Canım söz daha yeni evlisiniz bu kadar ayri kalmayınca hem çocuk olucak en güzel zamanlariniz ailen anlamasin lazim yaa inanki iki haftada ayni 1 ayda insan doyamiyo ama sorumluluklarimiz var onun disinda siz çok tazesiniz :D<3

(747 puan) tarafından
Valla yeni evliymişiz sorumluklarımız varmış hiç anlamıyolar.Haklısın zaten bebek doğunca eşimle zamanımız olmıyacak bari şimdinin tadını çıkaralım ama ailem anlayışla karşılamıyor
tarafından
Annemler bana 15 dak arabaylan bizde adet kiz evlendikten bi zaman sonra gelir ailesinde bir hafta bir ay neyse kalir esim izin vermiyordu annem burnumdan getiriyordu bende senin gibi bes veya 6 aylik hamileydim abimi arayıp soyledim anneme kizdi annem o aralar bana cok kizar kuserdi ama simdi 6 yillik evliyim ben kalmak istiyorum esim hala izin vermiyor annemde eşini dinle diye kiziyor :)
(747 puan) tarafından
Benimde babam uzun süre kalmasın 2 hafta yeter çok bile diyor :) Ama ablamlar çok karşı çıkıyo napcam bilmiyorum.Valla hep 2 taraf arasında kalıyorum

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 632 göst.
31 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Asliycan (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 286 göst.
7 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde 2cocuklu1anne (84 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 579 göst.
27 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Umutsuzzz (255 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,629 göst.