Hayırlı geceler kızlar. Bi konuda size danışmak istedim.
Öncelikle kayınbabamın maddi durumundan bahsederek başlayayım. Gayet varlıklı parası olan biri kaç yüz milyar parası var belki de trilyonu vardır. Neyse konuya geleyim. Eşim memur ama tam kadroyu almadığı için 3 bin maaş alıyor. 2 kaynım var onlarda serbest meslek. Eşim memur diye hepsinin gözünde zengin görünüyor. Geçen ay kayınbabam eşimi arayıp görümcemin kredi borcunu 1400 tl ödemesini istedi. Çok zoruma gitti. Çünkü ondan 2 gün önce evlendiğimizden beri ilk defa eşim beni alılverişe göndermişti herşey çok pahalıydı diye eşime kıyamayıp birşey alamadan eve dönmüştüm. Ona göz yumdum. Dün yine kayınbabam eşimi aradı 1200 tl işçilerin parasını öde dedi. Yine çok zoruma gitti. 2 kaynım daha var onlara söylemiyor eşimden istemesi ona yüklenmesi zoruma gidiyor.
Doğuma yaklaşık 40 günüm kalmış onun için para ayarlamamışız daha kayınbabamın da eşime yüklenmesi canımı yakıyor.
Sorum şu. Kayınbabam o paraları eşime vermese hakkımı helal etmesem günaha girmiş olur muyum daha doğrusu helal etmesem haksız mı olmuş olurum ?
Yaklaşık 2 buçuk yıldır evliyim birçok şeyden mahrum kalmışım ama kayınbabamın durumu çok iyiyken ve sadece emekli maaşı 5 bin tl onun dışındaki gelirini saymıyorum bile eşime yüklenmesine dayanamıyorum