0 oy
788 göst.
Diğer kategorisinde (3,135 puan) tarafından
Hayırlı geceler kızlar. Bi konuda size danışmak istedim.

Öncelikle kayınbabamın maddi durumundan bahsederek başlayayım. Gayet varlıklı parası olan biri kaç yüz milyar parası var belki de trilyonu vardır. Neyse konuya geleyim. Eşim memur ama tam kadroyu almadığı için 3 bin maaş alıyor. 2 kaynım var onlarda serbest meslek. Eşim memur diye hepsinin gözünde zengin görünüyor. Geçen ay kayınbabam eşimi arayıp görümcemin kredi borcunu 1400 tl ödemesini istedi. Çok zoruma gitti. Çünkü ondan 2 gün önce evlendiğimizden beri ilk defa eşim beni alılverişe göndermişti herşey çok pahalıydı diye eşime kıyamayıp birşey alamadan eve dönmüştüm. Ona göz yumdum. Dün yine kayınbabam eşimi aradı 1200 tl işçilerin parasını öde dedi. Yine çok zoruma gitti. 2 kaynım daha var onlara söylemiyor eşimden istemesi ona yüklenmesi zoruma gidiyor. 

Doğuma yaklaşık 40 günüm kalmış onun için para ayarlamamışız daha kayınbabamın da eşime yüklenmesi canımı yakıyor. 

Sorum şu. Kayınbabam o paraları eşime vermese hakkımı helal etmesem günaha girmiş olur muyum daha doğrusu helal etmesem haksız mı olmuş olurum ? 

Yaklaşık 2 buçuk yıldır evliyim birçok şeyden mahrum kalmışım ama kayınbabamın durumu çok iyiyken ve sadece emekli maaşı 5 bin tl onun dışındaki gelirini saymıyorum bile eşime yüklenmesine dayanamıyorum

15 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Onlar yiyeceğine sen ye canım bu ne adam 3 bin alıyormuş 2600'ü onlara vermiş siz nasıl geçiniyorsunuz yazık ya

Eşinin demesi lazım bende de yok diye bebeğe alışveriş yaptık desin en azından hiç bir şey diyemiyorsa iş eşinde bitiyor seninde o parada hakkın var helal etmeyebilirsin 
tarafından
İşte kuzum eşinle konuş bence artık bebek de geliyor daha da para lazım olacak
(3,135 puan) tarafından
Konuştum canım allah büyük. Sizi mahrum bırakmadıktan sonra gerisini düşünme diyor.
tarafından
İnşallah bundan sonra istemezler canım ne diyim eşin hep verecek onlar istedikçe
(3,135 puan) tarafından
İnşallah istemezler kuzum sabırla bekliyorum bakalım sonumuz nasıl olacak.
tarafından
Amin canım
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Eşin vermesin. Benim eşim de askeri personel asla kayınpederime para verdirmem. Kendinin 4 evi var bi zahmet istemesin derim. Senin de eşin vermezse isteyemezde
(3,135 puan) tarafından
Eşim veremem ya da vermem demez babasına. Eşimden istediği zaman yanında yoktu borç buldu yine de ödedi. Eşim 1200 verecek dedi ama vermez merak etme sana ödetti dedim sesini çıkarmadı. Çünkü ayın 5 inde kayınbabamın maaşı yatıyor o zaman ödemesini yapabilirdi
tarafından
Is eşinde bitiyor. Kayinpederin bulmuş tabi yolacak birini ister tabi eşinin tepkisini koyması lazım
(3,135 puan) tarafından
İş eşimde bitiyor ama garibim sesini çıkaramıyor. Her seferinde dediği babam kimin için kazanıyor o paraları. Yarın birgün bu kadar mal mülk para hepsi bize kalacak diyor ama şu an ben zorlanıyorsam maddi açıdan sonrasını düşünmek istemiyprum
tarafından
Sen haklısın ama eşinin anlaması lazım insallah anlar
(3,135 puan) tarafından
İnşallah anlar en kısa zamanda. Bence anlamışta ama sesini çıkaramıyor babasına karşı
+1 oy
tarafından
Eşin sizi ezdirmeye devam ettikçe maddi açıdan o adam daha çoook sırtına biner bu nasıl olsa memur diye.

İnsanlar memurları zengin zannediyor ya şaşırıyorum ya
(3,135 puan) tarafından
Aynı bizim durum gibi. Muhtaç değiller bize ama halen bizden beklerler yaa dediğin gibi çok sinir bozucu. Seslerini çıkarmayarak hata ediyorlar ama ...
tarafından
Ama senin ki bambaşkaymış ya adam trilyonu var diyorsun. Bence eşinle bu konuyu ciddi ciddi konuş. Yarın bir gün bebek doğmadan halletmeye bak. Yoksa doğumdan sonra kafan ağrır sütünü etkiler.
(3,135 puan) tarafından
Aynen parası çok allah daha da artırsın parasında gözüm yok.  Kızım 13 aylık daha bi iğne bile almadılar. Altının ucuzlamasını bekliyorlar almak için.
Valla kuzum eşimle konuşsam da sonuç aynı değişmiyor. İlk doğumumda sütüm ilk başlarda gayet boldu  sonra bazı sıkıntılar oldu sütümü etkiledi azaldı zaten. Bunda da aynısı olur diye korkuyorum.
tarafından
Hem bebeğine birşey almadılar daha bi de eşin onlara yardım ediyor öyle mi? Kız iyi kavga etmiyon eşinle
(3,135 puan) tarafından
Yok kuzum almadılar. Her seferinde eşimin yüzüne vuruyorum adam da susuyor birşey diyemiyor. Ve yardım da ediyor. Kavga çıkarsam da bençıkardığımla kalırım yine aynı şekilde devam eder. Önceliğim onlar bizimki sorun değil  diyor. Böyle düşünen adama ben ne yapacamki
+1 oy
(7,617 puan) tarafından
Baba oğul arasına giremem canım kocanin agzi var dili var imkani yoksa veremeyecegini belirtsin
(3,135 puan) tarafından
Bende okudum ama burs çıkmadı öğrenim kredisi çıktı. Sonra borcumu ödeyemedim halen duruyor ödemiyorum. Eşime öde dedim babam kardeşiminkini ödüyor senin babanda seninkini ödesin dedi. Bende babamın evinde değilim senin yanındayım senin ödemen lazım ödemiyorsan da çalıştığımda öderim çalışamazsam da çok çok haciz gelir ya da hapse girerim dedim.
Bende çekerim dşye düşünüyorum ama zamana da bırakıyorum sabırla bekliyorum izliyorum herşeyi. Allah büyük elbet birgün yüzüm gülecek ve beni haklı bulacak her konuda. Ama sabır lazım.
Aynen öyle ikimizinki de o misal. Ailesinin vicdanı rahat ediyorsa ne diyebilirsin ki
(7,617 puan) tarafından
Cok afedersin ama yuhh ya sen evlenmişsin artık babanin evinde degilsin ne olacak yapilandirma yaptirmistirsin ödemek zorundasin krediyi ödemeyecek mi!
Seninki sana cimri Allah merhamet versin vallahi
Ailelerdede cok iş var iste babasi ev almis adamda ömür boyu gebe hissediyor onlara karsi kendini
Sana bi kardes abla tavsiyesi kesinlikle ise gir çalış bu adamin vicdanına birakma isi gerekirse bakıcı tut
(3,135 puan) tarafından
Bende aynısını dedimcanım. Babamın evinde olsaydım öderdi ama senin yanındayım ve babam kullanmadı parayı ben kullandım dedim.
Babası özellikle evi bize almadılarki. 35 yılönce kendilerine yaptılar oturdular sonra üst kata bir tane daha yaptı oraya onlar geçti burası da bizim payımıza düştü.
Valla canım şansıma okullar açılmadı bu sene açılsaydı çalışacaktım. Bundan sonra açılsa da çalışamam doğum yaklaştı. İnşallah eylülde açılırsa çalışacam annem sağolsun o bakarçocuklarıma
(7,617 puan) tarafından
Yazik valla ya sen cok iyi anliyorum
Allah herkesin kalbine göre versin ne diyim
(3,135 puan) tarafından
Amin inşallah canım inşallah
+1 oy
(1,328 puan) tarafından
Bunu senden önce eşinin demesi gerekli sen araya girme eşinle güzelce konuş oda ailesine izah etsın 
(3,135 puan) tarafından
Eşim ailesine karşı durumunun olmadığını hiçbir zaman söylemez ki. Çok şükür var diyor ama biz diğer ayı zor getiriyoruz bundan haberleri yok.
(1,328 puan) tarafından
Eşin bunu demese sen kötü olursun bunu göze alacaksan sen konuş canım
(3,135 puan) tarafından
Ben annesine kardeşlerine aldığı maaş bize yetmiyor diye defalarca söyledim ama boş. Bir anne baba evladını düşünmüyorsa zora sokuyorsa ben ne yapabilirm ki. Sadece allaha havale ederim. Benim ve evladımın rızkı onlara gidiyorsa boğazlarından geçmesin derim
(1,328 puan) tarafından
Haklisin ne diyebilirmkı
(3,135 puan) tarafından
Düşüncelerin için teşekkür ederim canım
+1 oy
(54,114 puan) tarafından
kizma ama tabiri caizse esinin salakligi değil mi odemesin vermesin
(3,135 puan) tarafından
Ödeme desem kötü ben olmuş olacam. Rabbim görüyor yaa içimi bu konuda ne kadar darladığımı elbet karşılığını bi şekilde verir. Allaha havale edecem artık. Eğer geri vermezlerse boğazlarından geçmesin o para
(54,114 puan) tarafından
bence sesini çıkarmalisin ve para istediginde esin sana danışmalı bebeginin rizki bildigim kadariyla bir evladın daha var esine soylemelisin sıra digerlerinde onlarda kalacak olan mirasa yatirim yapsınlar butun parayi sen almayacaksin de
(3,135 puan) tarafından
Ne yazık ki eşim bana danışmıyor kaynanam sağolsun o konuda oğullarını çok iyi yetiştirmiş. Karı lafı dinlemeyin diye iyi aşılamış. Evet canısı bi kızım var ikinci kızım olacak inşallah. Ben kendi rızkımı geçtim evladımın rızkı onlara gidiyor yaa o beni mahvediyor.
Onlara da kalacak ama eşime yüklenirler diğerlerine yüklenmezler. Tam tersi kayınbabam bi kaynıma daha çok destek oluyor.
Mesela kaynım kayınbabamlara birşey aldığı zaman kaynanam kayınbabama der ki parasını ver hemen. Ama eşim birşey alsa sesini çıkarmazlar
0 oy
(23,247 puan) tarafından
Buna cevap verecek kişi eşiniz bence. Siz ne deseniz suçlu olursunuz. Kayınbabanızın durumu iyiyken oğlu veya bir başkası olsun böyle bişey istemesi doğru gelmedi bana da. Durumu olmaz çok acil bir durum olur ancak başkasından para istenir. Eşinizin dur demesi lazım . O da diyemiyor sanırım
(3,135 puan) tarafından
Ben zaten eşime de ailesine de bu konuda birşey söylemiyorum sessiz kalıyorum mecbur ama içim içimi de yiyor. Kayınbabamın istemesi zaten doğru değil adil değil. Bir oğluna yardım edip bir oğlundan da alması çok zoruma gidiyor. Eşim ne yazık ki dur diyemiyor
0 oy
(6,075 puan) tarafından
Kayinpederin bu saydıklarıni eşine ödeyecek mi ki? Oyle bisey diyor mu? Gorumcem trilyonluk diyorsun ama krediyi yine eşin ödüyor trilyonluk adamın krediyle ne işi olur 
(3,135 puan) tarafından
Evli olan görümcem trilyonluk. Bekar olab görümcem üniversite okurken öğrenim kredisi çekmişti. Geçen ay onun taksidini ödedi. Kayınbabam 1200 tl yi sonra öderim demiş. Ama 1400 tl yi yani krediyi öderken abisi olarak bu taksidi de sen öde demiş
0 oy
(241 puan) tarafından
Ben olay çıkartırdım. Yani ben biraz bu konularda katıyımdır. Kimse kocamı kullanamaz. Ne kendi ailem ne kendi ailesi. Evet hakkımı helal etmezdim. Ama bunu yüzlerine de söylerdim. Bence yollamasın canım bu devirde 3000 tl maaş alıyormuş zaten. E yarısı da kayınpederinin isteklerine gidiyor. Siz ne yapıcaksınız hele bebek de doğunca. Bence vermeyin
(3,135 puan) tarafından
Ben olay çıkartamıyorum sessizce bekliyorum biriktiriyorum ama birgün çok kötü patlarım o gün ne zaman onu bilmiyorum. 3000 tl yetmiyor vallahi yetmiyor billahi yetmiyor buna kimse inanmıyor. Yaklaşık 2 buçuk yıldır evliyim eşim ilk defa geçen ay alışverişe gönderdi ama kıyamadığımdan zorunlu ihtiyaç dışında birşey almadan döndüm. Hem bebeğim doğacak hem de 13 aylık kızım var
0 oy
(3,104 puan) tarafından
Eşinin düşünmesi lazım ama düşünemiyor demekki. O zaman eşine deki bu ay sen biraz para iste baban borç versin de. Bakalım babası verecek mi. Verirse borcunu hatırlatacak mı. Muhtemelen ya vermez yada maaş günü hatırlatır. Eşin de babasının yolucu biri olduğunu anlamış olur. 
(3,135 puan) tarafından
Aynen eşim düşünemiyor. Eşim yabancıdan borç ister ama ailesinden istemez. İstese de babası verir ama binbir türlü soru sorar sonra verir. Ve eşimden de tekrar istemez. Öyle bir huyu da var
0 oy
(1,908 puan) tarafından
Senin kocanın aklı yokmu ağzı yokmu yok baba desin Allah aşkına yaaa sen kıs heryerden kocan savursun kocaman adamın ileriye aklı ermiyomu çocuk gibi güdüyosunuz
(3,135 puan) tarafından
Aklı da var ağzı da ama babasına karşı yok banakarşı tek var. Eşim para biriktirme taraftarı değil olanı yerim düşüncesinde. Onun yerine ben gizlice biriktiririm ama haberi olmaz
0 oy
(13,675 puan) tarafından
Canım senin kıyıp yiyemediğin paraları işte böyle yerler sen ye ki millete yicek para kalmasın 
(3,135 puan) tarafından
Yemediğimeo kadar pişmanım ki. Annem ne kadar lazım olan herşeye al dediyse de dinlemedim. Yazık çok yüklenmim dedim ama benim yerime yediler
(13,675 puan) tarafından
İşte bidaha aynı şeyi yapma yoksa böyle bakarsın canım
(3,135 puan) tarafından
O bana ders oldu zaten canım
0 oy
tarafından
Onlar yiyeceğine sen ye yedirme onlara git alışverişe harca sen yemezsen onlar yer 
(3,135 puan) tarafından
Yemediğime çok pişman oldum ama paramızın böyle gittiğini görünce yemeye karar verdim
tarafından
Ye gitsin bacım ye gitsin pazartesi günü çık alisveri yap ne eksiğin varsa al yoksa hepsini onair yer
(3,135 puan) tarafından
33 haftalık hamileyim öyle rahat çıkamıyorum kuzum. Evin içinde bile yürürken ölüyorum ağlaya ağlaya işlerimi hallediyorum çarşıya hiç çıkamıyorum.
0 oy
tarafından
Suc esinde bacim o yok demedigi surece daha cok somururler 
(3,135 puan) tarafından
Aynen öyle valla canım suç eşimde kimse de değil

İlgili sorular

+1 oy
17 cevap 416 göst.
0 oy
20 cevap 762 göst.
+1 oy
14 cevap 547 göst.