0 oy
460 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından

Kizlaaaar eşim kardeşinin nisanina gitmişti geçen haftalarda maraşa.

Ordan pulbiber, kuru patlıcan,kuru salatalık bide cips gibi tarhana almış gelirken :)

Nasıl yapılır Maraşlı olanlar var aramızda hissediyormmmm:D

10 Cevaplar

0 oy
(45,027 puan) tarafından
Bilmiyom sjsjsjsjs
tarafından
Sen anca kızına yap çeşit cesit lezzetler sjsjsj
(45,027 puan) tarafından
Hee valla yeterki istesin:)
-Reklam-
0 oy
(507 puan) tarafından
Hiii biz onun bi değiştiğini yapıyoruz ama onu yapabilmen icin havanın güneşli olması gerekir 
tarafından
Aşkım hazır var elimde nasıl pisircem
(507 puan) tarafından
Hee kız aman suya islat ama şu çok olmasın sonradan eklersin gerekirse işte o erir onu pişir ici ne baharat atabilirsin salçalı yapabilirsin hatta haşlanmış nohut atabilirsin çok hoş olur
0 oy
(3,823 puan) tarafından
Suya ıslat canım nekadar yapacaksan göz kararı erisin o karıştırarak pişir üzerine nane yak yayla çorbası gibi düşün

İstersen sebzeli yapabilirsin domates biber falan kavur üzerine ıslattığın tarhana yı dök karıştırarak pişir tuzunu annesini biberin sen kafana göre yap gitsin istersen salçalı yap nasıl istersen öyle olur o 
(3,823 puan) tarafından
Blendırdan geçir toz gibi yap öyle dene yapmayı kaynanam yapardı ama bize ezip verirdi bize de sadece suda ıslatıp pişirmek kalır
(4,588 puan) tarafından
Blender a gerek yok sıcak suda yumuşacık olur
(3,823 puan) tarafından
Bende öyle biliyorum ama olur Ku deyince bir tereddütte kaldım
(4,588 puan) tarafından
Yumuşayıp pişince blender dan gecircen canım ondan öncesine gerek yok hatta yumru gibi yapılır asıl çorbalık odur bu Merve'nin dediği cevizle yenir cips gibi
(3,823 puan) tarafından
He onu bilmiyorum canım
0 oy
tarafından
O öyle çerez gibi yeniliyor. Çorbasını mı sordun sen 
tarafından
Aaaa elimde mi yicem bunu çorba olmuyo mu
tarafından
Evet kız çok güzel ye onu kıtır kıtır
0 oy
tarafından
Viiiii kuru dolma dedin de eşim Diyarbakır'dan memleketten sipariş etmiş gittinotogara almaya hepsi kurtlanmis :((( tarhana hakkında bir bilgim yok askiim yarasın faruguma şimdiden 
tarafından
Ya sorma..
Van'da otururken ben 2 sene boyunca sakladım.
Kurban olaym oraların havasına.
  Cips gibiydi .
İstanbul'a tasinirken getirdim.
1 haftada kurtlandi
0 oy
tarafından
O çok zor eziliyor Merve ya birde ağır kekik li oluyor kapkaynar suda minik minik kır kır ezmeye clis
tarafından
Ya biz toz halinde yapıyor tarhanayu eşim oraya kadar girmişken oraninkini de almış  şimdi beceriksiz karısı kara kara dusunuyo :D
tarafından
Ne var kız yaparsın
0 oy
tarafından
Ben Maraşlıyım kız 

Biz her yaz yaparız bu söylediklerini ayrıca Maraş sucuğu bastık da yaparız :)
tarafından
Ilık suya yarım saat ısla sonra elinle ez içine biraz yoğurt koy tuz at pişir sonra kekik nane yak üstüne
tarafından
Ya da o tarhanaları tavaya biraz yag koy patates kızartmış gibi birazcık kızart cayın yanına çerez gibi yiyin çok güzel oluyor öyle
tarafından
Tencereye mi atcam yogurdu kuzu yoksa tarhanayu isladigim suya mi ne kadar atcam
tarafından
Tencereye Isla o suyu dökme elinle ez çabuk ezilir o sonra içine bir küçük kase yoğurt koy blendarla bi karıştır ocaga koy kaynasın ama çorbasından ziyade biz onu çerez gibi yeriz çorba için toz gibi yapıyoz
0 oy
(688 puan) tarafından
Canım o çok uzun bir iş dogme yoğurtu kaynatirlar sabah saatleri çiğ üste serilip kurutulur once yaş firik olur sonra iyice kurur tarhana olurbizim vazgeçilmez imiz her akşam ceviz tarhana çay la çok güzel gider
(688 puan) tarafından
Çorba da yapacaksan tarhanayi tencereye koy canım suyla ısla onu kaynat sonra rondo dan gecir üzeri için nane kırmızı biber le yağ yak üzerine dok enfes oluyor
tarafından
Çorba yapcam kuzum.
 Salcasiz mi kaynataym
0 oy
tarafından
Canım bildiğim kadarıyla onu cips gibi yiyorlar çorbaya farklı tarhana yapıyorlar bizm komşu öyle 
tarafından
Aaaa kız biz ne edecuk. Bunları ya
tarafından
Kıtır kıtır yiyin  :)
tarafından
Komşuya sordum senin için hep yapmam ama kaynatıp parcalanainca blendrden geçiriyorum diyor.                                                                                Tencereye sıvı yağı, çıtır tarhanayı, salçayı, sarımsak ve baharatları ekleyip kavursun Ardından yaklaşık 1 lt su eklesin ve kaynayana kadar ara karıştırsin Çıtır tarhana kaynayıp parçalanmaya başlayınca altını kısıp birkaç dakika kaynatın. Daha sonra blenderden geçirsin pişirsin dedi . Isterse çok azından yapıp denesin dedi
tarafından
Çok teşekkürler
0 oy
(3,785 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben Maraş gelini oldum 2 yıldır ama benim kayınpederim falan bildiğin cips gibi çıtır çıtır yiyor elinde sürekli onu.:D ben hiç sevemedim onu, favorim hala un gibi olan tarhana. :)

tarafından
:D kaybederine saygılar
(3,785 puan) tarafından
Aleykümselam ahahah:))

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 320 göst.
11 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Popcornnn (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 84 göst.
23 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Honeycan (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 99 göst.
18 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Masallinam38 (747 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 158 göst.
9 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde songulerkan35 (27 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,625 soru

23,860,071 cevap

320,334 kullanıcı

...