0 oy
374 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4,034 puan) tarafından
Daha önce de burda dert yanmıştım etrafımdaki insanlar annem ve eşim de dahil çocuğa hiç bagirmiyorsun kizmiyorsun bu çocuk fazla istediğini yapıyor diye beni gazliyorlardi. Ben de farkında olmadan birkaç kere bağırdım çocuk tepki gösterdi sonra tekrar toparladim. Şimdi yine başladı bu huyum ben bu çocuğu fazla serbest bırakıyorum psikolojisi içime islemisbson haftalarda ara ara yine bağırmaya başladım bu sefer tepki göstermiyordu dediğimi yapıyordu herşey yolunda zannettim. Dün eşim gece yanına yatırdı hadi bakalım uyuyacaksin dedi sert bir şekilde. Baktık çocuk hiç kimildamadi sonra eşime çaktırmadan kalkmak istedi eşim bir daha kızdı yine sindi üçüncü kez aynı olay oldu bastı feryadı içli içli ağladı. 

Demem o ki her seferinde çocuğa kızıp bagirirsaniz o çocuk siner dışarıdaki insanlar bağırınca da hakkını arayamaz. 

Bazı çocuklar biraz daha açık olur onlara birkaç kizmayla belki birşey olmaz. Ama benim çocuğum çok alıngan hemen içine kapanan huyda etrafın sen bu çocuğa hiç bagirmiyorsun demelerine u yuz oluyorum gerçekten kötülüğünü istiyorlar

8 Cevaplar

+1 oy
(1,006 puan) tarafından
Bnde cocuga bagirma taraftari degilim bagirmak yerine guzelce konusulmali adi ustunde cocuk ne kadar laftan anlarsa ne kadarini alirsa o kadar bi cocuktan faazlasi bekleyenemez hepimiz cocuk olduk sonucta
(4,034 puan) tarafından
Sabırla işlemeli yüz bir anda bağırmayla çocuk terbiye olmaz etrafimdakilerin böyle olması beni kötü etkiliyor malesef
-Reklam-
0 oy
(406 puan) tarafından
Ayy ben çıldırırım boş boğaz insanlara öyle dediklerinde sende bağırmak insancıl davranış olmadığı için çocuğuma göstermiyorum bu davranışı çünkü biz insanız diyip alttan vericen lafı canım 
(4,034 puan) tarafından
Yok ya açıklama yaptıkça üstüne geliyorlar hele annem sinir ediyor beni anlamadım ya sevmiyor mu bastirmami ne diye istiyor
(406 puan) tarafından
Kız bunlar böyle benimde başımda var böyle ama ben lafını verip oturtuyoruö yerine. Ha susuyo mu bidaha karışmıyo mu dersen bidaha karışıyo ama kısır döngü işte bende bidaha laf söylüyorum
(4,034 puan) tarafından
En iyisi  valla her seferinde söyleyeceksin
0 oy
(3,834 puan) tarafından
Bağırmak hiçbir şekilde çözüm değil yapma demeyi bile doğru bulmuyor Aslında Doktorlar Hayır demeyi bile doğru bulmuyor bir şey neden yapmaması gerektiğini açıklaman gerekiyormuş mesela atıyorum diyorsun ki çatali elleme ya da çatali eline aldığında hayır yapma diye bağırmaktan ya da kızmaktan ziyade sakin sakin anlatman lazim iste catali eline alirsan batar canin acir vs vs. Annesi babası öyle bağırırsa Başka kim ne demez ki o çocuğa
(4,034 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum
0 oy
tarafından
Bende cok sinirliyim bazen tepem atıyo bagırıyorm cok üzülüyorum kendimi firenleyemıyorm öfke kontrolumu sağlayamıyorum ama dıkkat etmem lazm annem bize cok kızardı ve ılı kardeş ikimizde içe kapanık büyüdük halada öyleyiz
(4,034 puan) tarafından
Evet işte büyüklerin yanlışları hala da savunuyorlar
tarafından
Evet belkı benim bu sinirimde o zamandan geliyo
0 oy
tarafından

Malesef ara sıra bağırtılarım oluyo yalana gerek yok tamam elbette iyi bişey değil bu ama oğlum aşırı yaramaz bir çocuk kardeşini dövüyo itiyo kakıyo onu gerçi bu aralar birazdaha iyi ancak her çocuk bir olmuyo ben bağırmıyorum diyen kişiler çok nadirdir 

(4,034 puan) tarafından
3 çocuk olunca zor olur tabii ama önemli olan o bagirmalarin çocuğu sindirmesin yoksa bağırmak her evde olur benim bebe daha küçük şimdiden yapmamam lazım buyuyunce zaten bana karşılık verecek
0 oy
(3,701 puan) tarafından
Bizde de şey var mesela benim kızıma doğru mu yanlış mı zararlı mı demeden eşimde dahil herkes sırf ağlamasın diye her dediğini yapıyorlar sonra ayni şeyi benden istediğinde ben yapmasam çocuk beni kötü onları iyi biliyor ve güzel bir dille anlatsam bile anlamıyor ister istemez bende kızmak zorunda kalıyorum şimdi onları benden daha çok seviyor
(4,034 puan) tarafından
O dediğin şey şımartmak şımartmadan kural konulabilir zaten Türkiye de çocuklar ya arsız ya da içine kapanık büyüyor kurallara uyan özgüvenli çocuk çok az
0 oy
(14,194 puan) tarafından
Benim oğlum çok huysuz başkaları sürekli çok huysuz hiç durmuyor diye söyleniyordu yanımda bende bundan bunalıp çocuğuma bagirdigimi fark ettim sonra hemen frenledim kendimi kimseyi ilgilendirmez huysuz da olsa benim çocuğum 
(4,034 puan) tarafından
Ay huysuzsa huysuz ya yetişkinler acayip hhuylara sahipken onları değiştirmeye çalışıyor muyuz ama konu çocuk olunca herkes birşey soyler

İlgili sorular

+8 oy
28 cevap 836 göst.
7 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Ben Zambak (793 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 521 göst.
30 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Fatmayaren (879 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 322 göst.
20 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,410 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 613 göst.
27 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,898 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,813 soru

24,064,343 cevap