0 oy
362 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Slm kizlar 27 temmuz da suan oturduğumuz eve kiracı olarak girdik her evde yapılan senelik sözleşme yaptık hic hesapta olmadan cok şükür bir ev denk geldi bugün tapuyu aldik nisana kadar kirayi ödemiştik zaten oturur oturmaz geleyim mevzuya esim ev sahibini aradi abi ben ev aldim eve geçicem 2 aylik kirayi ödedim zaten 1 kirayi bana ver digeri sende kalsın ben cikacam dedi ev sahibi yok çıkamazsınız sozlesmeniz var ha illa cikacam diyorsanız 2 kira daha ödeyin hazirana kadar ödemiş olursunuz bugun çıkarsanız bugun çıkın ben size iyilik yapayım 1 ay kirasi da benden olsun diyor kizlar Allah aşkına mantıklı mi biz bu ay çıksak zaten 2 ay fazla ödemişiz 2 daha odeyecemisiz neymis ev boş kalıyormuş zararını karşılamak zorundaymisiz otursak yine zarardayiz evimiz olduğu halde yine kira ödeyeceğiz sizce ev sahibi hakli mi bu insanlık nereye gidiyor ya oturmayacagimiz kirayi istiyor adam bide sozlesme yaparken 2 bin TL vermiştik onu da yakıyor tamam onda hakli kapora şartlara uymazsa yanar ama bu adamın yaptığı ne Allah aşkına yazin

10 Cevaplar

0 oy
(12,762 puan) tarafından
Sözleşme var malesef hakli vicdanına kalmış bı şey aslında orta yol bulunur ama demekki işine geliyo 
tarafından
Ya bide uzaktan akraba tamam hakli sözleşme konusunda kapora onun olsun 2 bin ama 2 ay kirasi + 2 ay kirası istemek de ne biliyim ya
(12,762 puan) tarafından
Vicdansizlik işte vicdanına kalmış ama sözleşme varsa malesef
-Reklam-
0 oy
(3,033 puan) tarafından
Maalesef sözleşmenin amacı da bu zaten canım tamamen insiyatifine kalmış bi durum 
tarafından
Yani sence hakli mi oturmadiğimiz 4 ayin kirasını istemek bide 2 bin TL sözleşme parası
(3,033 puan) tarafından
Hakli işte imzalı sözleşme var ama Sözleşme parasını bilmiyorum depozito gibi mi verdiniz
tarafından
Evet 2 bin TL girmeden verdik eve bi zarari olursa keserim demisti
(3,033 puan) tarafından
Insanlar niye bukadar kötü onuda anlamış değilim valla
(3,033 puan) tarafından
Evde herhangi bisey var mı
tarafından
Balon yapıştırmıştik duvarın boyası kalkti ama boyayagiz kendimiz
(3,033 puan) tarafından
Başka bu sorun yoksa alırsınız paranızı ama heryere bakın o adam sırf para kalsın diye en ufak biseyi bulur 2 bin de çok  yani  akraba kurbanı olmuşsunuz resmen
tarafından
Almak için sözleşmenin bitmesini mi beklemek gerekiyor yoksa önden çıksak bile alabilir miyiz
(3,033 puan) tarafından
Bitmesi gerekir ama umarım bu sıkıntı çıkarmaz ev sahibi
0 oy
(1,475 puan) tarafından
Yanlış yapiyo ev sahibi
0 oy
tarafından
Ayyyy ne pisli.k adam oyle sey mi olur nasil.bogazindan gecer  o para bos kaliyosa kaliyor niye sizden alacakmış  RABBIM iyi insanlarla karsilastirsin
tarafından
Cok zor durumda girdik bu eve kaynanam bizi kovdu tanıyorduk bu adami ama mecbur kaldık 9 aylikti oglum o zaman mecbur kabul ettik simdi ne yapmalıyız
tarafından
Zaten  ne gelirse tanidiktan geliyor
0 oy
(7,616 puan) tarafından
Sözleşmelerin amaci iki tarafinda  haklarini garantiye almaktır 

Faturali hat sözleşmesini de sonlandirmak istersen cayma bedeli ödüyorsun 

Normal ev sahibinin söylediği vicdanına kalmış bisey o ayri konu ama kanun önünde o sekilde
tarafından
Yani bu is mahkemeye kadar gitse suçlu biz mi oluruz
(7,616 puan) tarafından
Burada mahkemelik bir durum yok bence uzlaşmacı tutabilirsiniz
tarafından
Maalesef ev sahibi hic bi sekilde yanaşmıyor araya kisiler de koyduk ama olmuyor illa odeyecekmisiz
(7,616 puan) tarafından
Sözleşmeler bu gibi durumlar icin yapılıyor canım malesef sizi mahkemeye verse uzun sürer ama o kazanır net
0 oy
(7,617 puan) tarafından
 Sen istediğin an evi boşalta bilirsin ayrı olarak icerde Kalan kira depozite kiracıya iyade edilir   kirayı bankaya mi yoksa eldenmi ödüyorsunuz
tarafından
Hesaptan hesaba aktarim yapıyoruz
(7,617 puan) tarafından
Sen istediğin an çıkabilir sin sözleşmeyi okuyun öyle bir sık yoksa. Parayı alırsın inşallah sessiz kalmayın hakkınızı  alın  ev boşaldığı an zatı hemen kiraya verebilir kaybı olmaz  o içerde ki paraya vermemek için sizi Zoro söküyor  şunu demenixi bekliyor para kalsın biz cikiyoz  aynı olaya benzer benimde başıma geldi çıktık dedik kalsın para istemiyorum kavgaya döndü iş  evi taşıdık combinin Garanti belgesi bize karışmış 2gun sonra aradı ev sahibi gelin paranızı alın bölgeyi verin  ◉‿◉◉‿◉◉‿◉ valla helal para kalmıyor  bilerek almadimiz belgeyle 2kiramizi geri aldık
tarafından
Bizim ev sahibi degisik para için ölmüş bir adam resmen dedik ki biz çıkarız ama evin boş kalmaz biz 1100e oturuyoruz daha yükseğe kiraci buluruz yok ben üst kati sizin kontrat bitince sizin eve gecircem kendim de üst katta oturcam diyor aracı da girdi araya olmadi ne yapacaz bilmiyorum
(7,617 puan) tarafından
Mahkeme verin vazgeçer
0 oy
(3,521 puan) tarafından
Evet adam haklı maalesef ama kaporayı ev zarar görmemişse vermeme gibi bi lüksü yok, ev zarar görürse o paradan karşılamak adına kapora alınıyor 
0 oy
(1,104 puan) tarafından
Sözleşme varsa sözleşme süresi kadar bedel alma hakkı var mağduriyete giriyor diye biliyorum orta yolu bulmaya bakın yada yerinize kiracı bulun 
tarafından
Kabul etmiyor dedik kiraci bulalım biz 1100 e oturuyoruz daha yüksek verirsin dedik yok olmaz sizin sözleşme bitince yukarıdaki kiraciyi sizin eve bende onların evine gececem diyor
(1,104 puan) tarafından
Yapacak birşey yok o zaman böyle naletler çıkıyor arada
0 oy
tarafından
Sözleşmeden cayarsanız sadece evde zarar olmasa bile depozitoyu geri vermek zorunda değil diye biliyorum. Ev sahibin söylediği gibi fazladan kira alma gibi bi hakki yok diye biliyorum. Detaylica araştırmak lazım.
tarafından
Ne yapmak lazım kime danışmalıyız ki
tarafından
Bir avukatdan yardim alabilirsiniz canım
0 oy
tarafından
Süren dolmadan oda seni cikaramazdi malesef adamın buna hakkı var konuşarak anlasmaya çalışın 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 225 göst.
16 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde GizemGY (129 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 189 göst.
0 oy
0 cevap 118 göst.
20 Eylül 2024 Diğer kategorisinde nesibe4450 (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 110 göst.
16 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu