0 oy
238 göst.
Diğer kategorisinde (45 puan) tarafından
Kızlar görümcem sormamı istedi 3 yaşında oğlu var 3 ay önce tuvalet eğitimine başladılar ama büyük tuvaletini hala beze yapıyo cişi geldiği zaman da ayakta pipisini sağa sola tutarak yapıyo tuvalet fayansina falan geliyor yani nasıl değiştirilir bu durum ve normal mi böyle olması erkek çocukta

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bilmiyorum benimki 2bucuk yaşında üç ay oldu kestim gelince söylüyor gayet güzel oturarak yaptırıyorum ayakta alismasin öyle anlattım ilk kakadan korktu ama şimdi ona da alıştı
-Reklam-
0 oy
(285 puan) tarafından
Oğlum 2 yaşını üç ay geçti birden kendiliğinden bıraktı zorlamadim hiç. Büyüdüm artık tuvalete yapicam dedi birden bıraktı bezi. Kakasını da ilk günden itibaren tuvalete yaptırdım öyle devam etti. Ayakta yaptırmadım çişini oturarak yapıyor ayakta sıçrar normal bence 
0 oy
(45,021 puan) tarafından

Kızımı 2 yaşında alistirmistim tam 3 ayımı aldı öğretmek bakalım oğlumda napcam:ermm:

0 oy
(1,791 puan) tarafından
O bence biraz oyuna vurmuş tuvalete olayını muhtemelen aile de kararlı bir tutum göstermedi eğitim verirken 

Baba ile tuvalete gitmeye çalışsın oturmayi kalkmayı özel bölgesini tutmasını filan o göstersin kakasini beze yapıyorsa hala bez takmak yerine yine birlikte tuvalete giderek yapsın 
(1,791 puan) tarafından
Sevdiği bir çizgi film kahramaninin stikerlarini aksın mesela her kaka yaptıktan sonra bir tane versib biriktirmeye çalışsin beraber sıfonu cekip kakalara bye bye yapsin mesela bizde böyle yapıyoruz gibilerinden telkin etsin çocuğu
0 oy
(1,475 puan) tarafından
Normal dgl cnm
0 oy
tarafından
Canım ayakta değil oturarak yaptırsin .zaten en geç büyük tuvaletini yaparken zorlanır. Bağ kuruyorlar kendi parçası sanıyor. Bezi olduğu gibi çıkarsın ne gece ne gündüz takmasin hiç 
0 oy
tarafından
Ben bununla ilgili güzel bir bilgilendirme videosu izlemiştim bezine yaptığı zaman büyük tuvaletini annesi çocuk görecek şekilde tuvalete atması gerektiğini böyle alışabileceğini söylüyordu.

Diğer öneri de ise çocuğu banyoya götürüp lazımlığını çocuğa değmeyecek şekilde yapmasını sağlayabilir sonra onu da yine çocuğun görmesi için tuvalete dökmeli diyordu
0 oy
(874 puan) tarafından
Canım önce çocukla iletişim kurun beze yapıyorsa tuvalete oturup bezine öyle yapsın önce otursun sonra buna alisinca Bezin ortasina araba seviyorsa araba ayı ise ayıcık cizip kesin bez poposundYken yapsın o delikten çıkacak tuvaleti ailesine kavuşsun tuvaleti mesela öyle hikaye uydurun ayakta çiş olmaz baba ya da başka erkek çocuk yaparken görsün cinsel organı görecek sekil değil oturarak yapıldığını görsün organını eli ile yönlendirmeyi öğretin bı anda olmaz aşamalı olacak 1 sene uğraştım ben on yargili bir çocuktu oğlum yargılarını yıkmak uzun zaman aldi kizmadan küçük adimlarla ilerlemeye çalışın elbette kazalar olacak  çiş kaçma gibi 
(874 puan) tarafından
Bunları da psikolog söyledi bize canım
0 oy
tarafından
Benim 3 yaşında.oglum var tuvalet eğitimine 3 ay oldu.baslayali.once çişini altını değiştirken bezini önüne tuttum öyle yaptı.baktim meyilli bezini çıkarttım.yarim saatte bir önüne tuttum.bir hafta bu şekilde yaptı.sonra ben tuvalete giderken yanımda duruyo genelde  tuvalete yapmak istedi .merdivenine çıktı ayakta yaptı çişini..pipisine dokundurmuyodu klozete nereye denk gelirse..sonrasında öğrendi .artık hep tuvalete yapiyo .daha yeni yeni pipisi çişini yaparken ayarliyo kendisi .kakasını beze yapiyo ama iki kere.tuvalete yaptı.korktu kakasindan tutmaya başladı yapmamak için..doktora.goturduk onun için erken nereye yapmak istiyorsa oraya yapsın dedi...bu sekilde bizim.simdi canım..

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 139 göst.
0 oy
7 cevap 299 göst.
14 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Elif2021 (1,664 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 133 göst.
29 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde YummyYummy (1,156 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 222 göst.

Kategoriler