0 oy
175 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (3,795 puan) tarafından

Benim oğlum yeni doğulduğu zaman kundakda ağladı, kundağını bezini açdım çişini yapdı. Ha bu böyleyken biz bu huyunu bırakmaması için uğraştık. Gündüzler nadiren bez takarim. Bazen ağlar, kucakda kıvranır, bize saldırır resmen. Çiş tutarım çişini yapar. Ama bazen pantolona da şırıl şırıl işer. Çiş tutarım ağlar işemez. Bu yüzden pantolon, şort çok aldım. Sürekli değişiyorum. 

Lazımlığı da az çok anlıyor. Bazen lazımlığa çiş yapar. Ama bazen lazımlığa oturtunca ağlar, kalkar, pantolonunu çekmeğe çalışır.

Bazen uyanınca beze hiç çiş yapmamış olur. Lazımlığa oturturum işer. Ama bazen de bezini doldurur.  Hatta 7-8 ayında bi ara geceleri hiç çiş yapmıyordu. Bez takmıyordum. Diş çıkarmaya başlayınca geceleri çiş yapma geri döndü.  Az evvel 3saatlik uykudan çiş yapdan uyandi. Lazimliğa oturttum çiş yaptı.

Kakası da aynı şekilde bazen öyle bazen böyle. 

Benim oğlan çiş kaka demiyor henuz. Ama az evel eve işedi, elimizden tutub çiş yaptığı uere götürdü. Ben bu oğlana eğitimi nasıl tamamlarım kızlar. Hamileyim. Hamiıeliğim ilerlemeden ve ikinci bebek doğmadan bu iş bitsin istiyorum. 

8 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Yani bu yaş dığru mu yanlış mı bilmem ama madem bu ayda öğreteceksin en başta bezi tamamen kaldır. Çok kafası karışır zaten öyle de olmuş gibi. Az çok bilirsin su içtikten sonra ne kadar süre sonra yaptığını ona göre götür. Lazımlığı sevmesi için otururken oynayacağı bir şeyler yap duvara bi etkinlik yapıştırın sticker falan oyalansın sıkılmasın

-Reklam-
+2 oy
(9,080 puan) tarafından

bu neydi tuvalet egitimi degilde tuvalet biseyi deniodu unuttum. ama dertsiz basa dert acmaktan baska bisey degil bence. zaten bebek insanin omrunu vurutuo bide ekstra cisini akkasini takip edip hangi saatlerde isedigini aliskanligini ogrenip o saatte tuvalete tutacamda bazen iseyecek bazen kaka yapacak etrafi temizlicem edicem. issiz basima is acmaktan baska bisey degil bence ama bu aya kadar boyle gelebildiysen valla helal olsun ne diyim tebrikler cidden eli opulecek kadinsin😂😂😂🧿

(2,005 puan) tarafından
+1

Bir ayda hallolacak bir işi bir yıla yaymış şaka gıbı

(4,535 puan) tarafından

Tuvalet iletişimi diye biliyorum. Ama arkadaşın yaptığı tamamen yanlış. Çocuğun kafasında, canım isterse lazımlığa yaparım, istersem yere yaparım, istersem kıyafetime yaparım diye işlemiş uzun süre. zamanı gelince 2-3 ayda bitireceği eğitimi yıllara yaymış olmuş bu şekilde. Daha uzun sürer muhtemelen. 

+2 oy
(2,832 puan) tarafından

Tuvalet eğitiminde kas gelişimi olarak en erken yas 18 ay, sizin yaptığınız şey uzun süredir devam ediyor. Çiş kaka deyip geldiğinde ifade edemeyen bir çocuğun eğitimi tamamlanamaz. Çocuğa bir daha bez takmak istemiyorsunuz iyi güzel de, çocuk ciddi geldiğinde nasıl ifade edecek. Dışarıda ne yapacaksınız. Hadi evde kendi gidip yapsa diyeceğim. Önce çocuğun kendini ifade etmesini bekleyin bence. İkinci çocuk ve gibi sebeplerle birinci çocuğun gelişimini olması gerekenden farklı yapmayın. Hem kas gelişimi için zararlı, hem de çocukta travmaya sebep olursunuz. Bebekelr zaten belirli dönemden sonra gece cis yapmıyor hepsi aynı. Sabah uyanınca yapiyolar. Ya da arada kalkarlarsa. Bu mekanizma olarak hepimizde aynı. Tuvalet eğitimi verebilmeniz için

Çocuğun çişinin geldiğini göstermesi ifade etmesi, sabahları kuru kalkmasi, pantalonunu giymesi yani en azindan indirebilmesi, gün içinde de 2 saat kuru kalması gerek. Henüz erken. Sizin çocuğunuz tuvaletten korkmuyor çok güzel maşallah, ama ifade edemiyor yani. 

+1 oy
(7,039 puan) tarafından

Kızım iki yaşında kakasını yapinca AA yaptim der ama daha algılamıyor biraz daha geçsin öğretcem en uygunu 27 aylık bence

+1 oy
(900 puan) tarafından

Hadi bakalım. Daha neler duyacağız bu sayfada

0 oy
(22,599 puan) tarafından

Canım sık sık goturursen bu iş çözülür gibi peşini bırakma 1 kaç gün maşallah maşallah maşallah nazar da olmasın bende düşünüyorum da çok erken diye erteliyorum bende hamileyim 1.5. Yaş olcak bu ayın 2o nde sen bana motive oldun bende başlarım bu gazla bence 🤣🤣

(9,080 puan) tarafından

nurellam post sahibi arkadas bebek dogdugundan beri oyle yapmis  yanlis anlamadiysam. yani yenidogankenden baslamis . ama  sen 1.5 yas cok erken ya cok yipranirsin sinirlerin harap olur hic o topa girme bence dost tavsiyesi😂

(22,599 puan) tarafından

Öyle mi dersin 

(3,795 puan) tarafından

Evet benimki yeni doğarken çişini yapmadan ağlıyordu. Bi sağlık sorunu varmı diye urolojiye kadar gittik.  İdrar kanalında darlık, ve ya tuz, idrar yolu enfeksiyonundanşüpelenmiştik. Şükür bi şeyi yok huyu bu dedi doktor. 

0 oy
(2,005 puan) tarafından

14 aylık bebeğe tuvalet alışkanlığı edinmeye çalışırsan tabiki bi öyle bi böyle olur. Kemdinizi niye bu kadar yoruyorsunuz anlamıyroum ki çocuk hazır oldugu yaşa geldiğinde  başladaydınız daha iyi olmaz mıydı?

(9,080 puan) tarafından
+1

yok bu sey tuvalet egitimi degil tuvalet iletisimi. yenidogankenden bebege cis kaka saatlerini takip edip nezaman isedigini ogrenip o saatlerde bebegi tuvalete tutuyorlar . sanirim arkadas boyle yapmis. bana gire dertsiz basa dert almaktan baska bisey degil isim gucum yik bide cis saati mi gozliyim issiz basima ekstra yuk:)) muhtemelen bu zamana kadar o sekilde gelmis.

buna tuvalet eğitimi değil tuvalet iletişimi deniyor yeni doğan bebeklere yapıyorlar doğar da olmaz çocuk hiç bezlenmio  anne cıs saatinin takip ediyor çocuğun ne zaman işediğini biliyor o saat gelince direk tuvalete götürüyor çocuğu tuvalete tutuyor kucağında bebeği yani iki aylık bir aylık bebek üç aylık beş aylık on aylık bir yaş. surekli oyle yani

(2,005 puan) tarafından

Öyle iş mi olur? Dertsiz basıma dert almak bu. Yenı dogsn bebekler çok sık idrar da yapar kaka da yapar bunun çetelesı nasıl tutulsun? Daha emerken vışştt yapıyorlar 😅 akıl kârı değıl valla. Benimki kakayı biliyor. Yapınca yaptım dıyor yaparken kaka geliyor diyor. Ama daha erken eğitim için. Yarım yamalak ilerleyeceğimize  vakti geldiğinde daha kısa sürede halletmeyi düşünüyorum. Zaten uzmanlar da 24 aydan önce önermiyor. En ıyısı 2 bucuk yaş.

(9,080 puan) tarafından

iste  surekli goz benekde olacak hemen anlican falan. baska derdim yok da cis mi beklim sahsen hic bana gore is degil :)

(2,005 puan) tarafından

Bezin rahatlığını seveyım. Bence bez anne için çok rahat bir şey. Bırakınca çocukta altına kaçırma ve altına yapma çok oluyor. Oyuna dalıyor gitmek istemiyor. Dışarda başka evde utanıyor gitmiyor her an bir risk hali. 

(9,080 puan) tarafından

ile. gecen sene benim modum yerinde degildi erteledim . bu sene mecbur ogrettim sukur 25 gun falan oldu hallettik cok sukur.ama tani biyere gisio bi cis heldimi tuvalete yetisme durumu stresi oluo gecen avm de kosa kosa tuvalet bulduk:)

0 oy
(28,428 puan) tarafından

Aynı bu şekilde bebek doğduğundan beri tuvalet eğitimi veren bi arkadaşım vardı o kadar özeniyordu ki kardeşi oldu yeni o sıralar yapamadılar geri beze döndüler gerçekten çok zorlandığını boştan geçmiş zamanda uğraştığını söylüyor acele etme bence her şey olur zamanı gelince 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 235 göst.
+2 oy
2 cevap 109 göst.
0 oy
1 cevap 155 göst.

Kategoriler

1,473,685 soru

24,128,397 cevap

333,903 kullanıcı

...