Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Doktorumu değişicem
0
oy
442
göst.
17 Aralık 2020
Diğer
kategorisinde
Beren sezgin
(
238
puan)
tarafından
soruldu
Kızlar bugün doktora gittim 2 hafta icinde 2,5 kilo aldım anormal Bi sekilde cünkü yediğime ictiğime dikkat eden biriyim. Neyse bugün doktoruma gittim kilom icin sitem etti bana yiyorsun diyo yemiyorum dedikce üstüme geldi bana tavsiye akıl vericdgine yiyorsun diye baskı yaptı 12+5 hamileyim değişicem doktorumu Bi banamı tuhaf geldi anlamadım dayadı vitamin haplarını yiyorsun diyor
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
8
Cevaplar
0
oy
17 Aralık 2020
Bedia
(
318
puan)
tarafından
cevaplandı
Ben vitamin haplarıyla çok kilo alıyorum canim . Belki ondan olabilir seninde
17 Aralık 2020
Beren sezgin
(
238
puan)
tarafından
yorumlandı
Hangi vitamin haplarını alıyorsunuz
17 Aralık 2020
Bedia
(
318
puan)
tarafından
yorumlandı
Ilk gebeligimde almıştım. Simdiki adet tarihine gore 6 haftaligim folik asit bile kullanmadım. Ilk gebeligimde decavit , demir eksikliği, ve bitane daha vardı hatırlamıyorum onları alınca 1 ayda 5 kilo aldım sonra bidahaki ay tekrar 5 kilo bende ilacı bıraktım. Doğuma kadar 20 kilo almıştım
17 Aralık 2020
Beren sezgin
(
238
puan)
tarafından
yorumlandı
Peki ilacı bırakınca kilo artısın durduumu canım
17 Aralık 2020
Bedia
(
318
puan)
tarafından
yorumlandı
Durmadı ama azalttı. Yani aylık 5 kilo aldıysam 2 kiloya düştü
17 Aralık 2020
Bedia
(
318
puan)
tarafından
yorumlandı
Hatta bi ay hiç almadim
17 Aralık 2020
Beren sezgin
(
238
puan)
tarafından
yorumlandı
Bende icmicem yeni doktoruma danışıp. Decavit, folik asit, demir, magnezyum, kan ilacı. Hangi bünye kaldırır bukadar vitamini ve kan değerlerim cok iyi çıkmasına ragmen verdi bukadar hapı
17 Aralık 2020
Bedia
(
318
puan)
tarafından
yorumlandı
Kız kan değerin iyise hiç kullanma . Sanki anamız bizde gebeyken ilaç mi kullanmış. Çok şükür hepimiz sağlıklı doğduk. Kan ilacı da decavit de çok kilo yapiyor valla bende çok yaptı gün gün şişiyordum artık kalkacak takatim kalmamıştı o kadar şiştim. Ben bu defa pek ilaç kullanmayı düşünmüyorum valla . Benim sadece kan değerin çok düşük oluyor ölüm riskine kadar . Bakalım inşallah bunda çok düşük olmazsa kullanmiycam
17 Aralık 2020
Beren sezgin
(
238
puan)
tarafından
yorumlandı
Aynen yeni doktoruma danısıp bende kyllanmıcam canım
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
17 Aralık 2020
misafir
tarafından
cevaplandı
Hemen değiştir gitsin öyle azarlayan insanları hiç sevmem sanane kilo onun vitamin hapı aşırı kilo yapıyor onu hoc demiyorlar anca hap hapla
rla vitamin almak yerine yemek daha doğru ama isde
17 Aralık 2020
Beren sezgin
(
238
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet aynen öyle canım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
17 Aralık 2020
misafir
tarafından
cevaplandı
Baskı yapmamasi lazım aslinda diyetisyene falan yönlendirebilir ama şekere dikkat et
17 Aralık 2020
Beren sezgin
(
238
puan)
tarafından
yorumlandı
Böyle giderse diyetisyene yonlendircem dedim ama diyetkik bise yok inanki ne beyaz ekmek yiyorum ne pilav hic bise herşeyim saglıklı birden şiştim
17 Aralık 2020
misafir
tarafından
yorumlandı
Haftana gore erken kilo almissin ama gizli seker olabilir canm aclik tokluk sekerini bi olc ama ekmek de yemiyormussun zaten dikkat ediyorsun
17 Aralık 2020
Beren sezgin
(
238
puan)
tarafından
yorumlandı
İste anlamadım seyde o bide aynaya bakıyorum fiziğim aynı bitek karnım şiş
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
17 Aralık 2020
misafir
tarafından
cevaplandı
Bende 1 ay içerisinde 4 kilo aldım ama yemiyorum ulan yemiyorum herşeyden vitaminimi eksik etmiyorum ama multivitamin hapina başlattı bende ogrendigimde içinde folik asitte var bunu doğuma kadar kullanacaksin dedi bence o kilo yaptı bana
17 Aralık 2020
Beren sezgin
(
238
puan)
tarafından
yorumlandı
Bencede o yapmıştır aynen bende o sekilim yemiyorum ama kilo alıyorum ve üstüne 3 vitamin hapı daha verdi
17 Aralık 2020
misafir
tarafından
yorumlandı
Yok ben elenatal 1 kullanıyorum içerisinde 19 adet vitamin var .
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
17 Aralık 2020
linosun anasi:)
(
2,241
puan)
tarafından
cevaplandı
azarlayan doktor cekilmez canim daha cok kilo alcagin zamanlar olcak bu sefer kontrole giderken stres olursun .
17 Aralık 2020
Beren sezgin
(
238
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet olmaya baslatmıstım zaten iyice ac bırakıyorum kendimi artık psikolejikmen etkiledi beni
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
17 Aralık 2020
Efeninannesi35
(
80
puan)
tarafından
cevaplandı
Doktorun iyise hiç değiştirme bence. Şimdiden bu kadar aniden kilo alman iyi değil ilerde hem doğumda sıkıntı olur sana hem doktor içinde sıkıntılı bir durum. Sonuçta doktor sana saygısızlık etmemiş iyiliğin için uyarmış. Aynısı geçen hafta benim başımada geldi çünkü 1 hafta onu taktım 1 kilo almam gerekirken 2 buçuk kilo almışım doktorda söylendi tabi. Normalde de dikkat eden biriyim şimdi daha çok dikkat eder oldum.
17 Aralık 2020
Beren sezgin
(
238
puan)
tarafından
yorumlandı
Ama her gittiğimde kilodan vuruyp beni ilk gittiğimde zayıfsın dedi simdi kilo aldın diyo napcam sasırdım
17 Aralık 2020
Efeninannesi35
(
80
puan)
tarafından
yorumlandı
Sabahla akşam yemeğimi güzel yapıyorum. Sabah ne kadar erken kahvaltı yaparsan iyi akşamda geç kalmamaya çalışıyorum ara öğünlerde ağır şeyler yemiyorum havuç çorba kuruyemiş tarzı şeyler yiyorum çok aşırıya kaçmamak üzere mutlaka yoğurt eksik etmem soframdan. Gece falan çok acıkırsam yoğurt yerim. Bu aylarda gaz da çok olur şişkinlik yapar. Doktorlar günde bir tane maden suyu öneriyor. Hem rahatlatıyor hem mineral açısından iyi. Günde mutlaka yürüyüş yap ihmal etme. Tuzlu şeyler yememeğe özen göster turşu gb. Baktın anlaşamıyorsun doktorla değiştir. Doktorla yıldızının tutmasıda önemli seni çoknetkiliyorsa. Ama başka doktora gitsende her gittiğinde mutlaka kilonu ölçcek aynı şeyleri söylicek belki daha tatlı bir dille. Mide bulantısı kusman falan olmuyor mu? Genelde bu haftalarda böyle olur
17 Aralık 2020
Beren sezgin
(
238
puan)
tarafından
yorumlandı
Oluyordu ama gecti cok sükür bu dediklerinin hepsini bende yapıyorum. İllaki kilo artısım olucak ama beni hepbyiyormışum gibi suclaması sinirimi bozdu bazı kadınlar hamilelik pskolehisine girip cok yerler demesi falan bana destek olucagına aksine laf söyledi
17 Aralık 2020
Efeninannesi35
(
80
puan)
tarafından
yorumlandı
O zaman boşver canım değiştirmek en iyisi uyarmalı ama sonuçta yalan söylicek değilsin
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
17 Aralık 2020
Cherry
(
5,757
puan)
tarafından
cevaplandı
Canim senin şuanki kilon kaç ,yani olman gereken kilonun üzerinde misin? Acaba gebelik şekeri felan mı ama bu kadar küçük bebekte gebelik şekeri olur mu onu da bilmiyorum.
17 Aralık 2020
Beren sezgin
(
238
puan)
tarafından
yorumlandı
52 kilo ile basladım 54.5 oldum canm
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
17 Aralık 2020
Yazar gecerim - BANU
(
13,675
puan)
tarafından
cevaplandı
Bunun için doktorunu değiştirme senin ve bebeğin için dikkat etmen gerektiğini biraz sert dille söylemiş
17 Aralık 2020
Beren sezgin
(
238
puan)
tarafından
yorumlandı
Beni konuştursa ne yiyip ictiğimi anlatırdım zaten midem de sorun var o yüzden istesemde kacamak yapamam bunu bile söylemeyemedim
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
1
cevap
223
göst.