0 oy
442 göst.
Diğer kategorisinde (238 puan) tarafından
Kızlar bugün doktora gittim 2 hafta icinde 2,5 kilo aldım anormal Bi sekilde cünkü yediğime ictiğime dikkat eden biriyim. Neyse bugün doktoruma gittim kilom icin sitem etti bana yiyorsun diyo yemiyorum dedikce üstüme geldi bana tavsiye akıl vericdgine yiyorsun diye baskı yaptı 12+5 hamileyim değişicem doktorumu Bi banamı tuhaf geldi anlamadım dayadı vitamin haplarını yiyorsun diyor 

8 Cevaplar

0 oy
(318 puan) tarafından
Ben vitamin haplarıyla çok kilo alıyorum canim . Belki ondan olabilir seninde 
(238 puan) tarafından
Hangi vitamin haplarını alıyorsunuz
(318 puan) tarafından
Ilk gebeligimde almıştım.  Simdiki adet tarihine gore 6 haftaligim folik asit bile kullanmadım. Ilk gebeligimde decavit , demir eksikliği,  ve bitane daha vardı hatırlamıyorum onları alınca 1 ayda 5 kilo aldım sonra bidahaki ay tekrar 5 kilo bende ilacı bıraktım.  Doğuma kadar 20 kilo almıştım
(238 puan) tarafından
Peki ilacı bırakınca kilo artısın durduumu canım
(318 puan) tarafından
Durmadı ama azalttı.  Yani aylık 5 kilo aldıysam 2 kiloya düştü
(318 puan) tarafından
Hatta bi ay hiç almadim
(238 puan) tarafından
Bende icmicem yeni doktoruma danışıp. Decavit, folik asit, demir, magnezyum, kan ilacı. Hangi bünye kaldırır bukadar vitamini ve kan değerlerim cok iyi çıkmasına ragmen verdi bukadar hapı
(318 puan) tarafından
Kız kan değerin iyise hiç kullanma . Sanki anamız bizde gebeyken ilaç mi kullanmış.  Çok şükür hepimiz sağlıklı doğduk. Kan ilacı da decavit de çok kilo yapiyor valla bende çok yaptı gün gün şişiyordum artık kalkacak takatim kalmamıştı o kadar şiştim.  Ben bu defa pek ilaç kullanmayı düşünmüyorum valla . Benim sadece kan değerin çok düşük oluyor ölüm riskine kadar . Bakalım inşallah bunda  çok düşük olmazsa kullanmiycam
(238 puan) tarafından
Aynen yeni doktoruma danısıp bende kyllanmıcam canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Hemen değiştir gitsin öyle azarlayan insanları hiç sevmem sanane kilo onun vitamin hapı aşırı kilo yapıyor onu hoc demiyorlar anca hap hapla 

rla vitamin almak yerine yemek daha doğru ama isde
(238 puan) tarafından
Evet aynen öyle canım
0 oy
tarafından
Baskı yapmamasi lazım aslinda diyetisyene falan yönlendirebilir ama şekere dikkat et
(238 puan) tarafından
Böyle giderse diyetisyene yonlendircem dedim ama diyetkik bise yok inanki ne beyaz ekmek yiyorum ne pilav hic bise herşeyim saglıklı birden şiştim
tarafından
Haftana gore erken kilo almissin ama gizli seker olabilir canm aclik tokluk sekerini bi olc ama ekmek de yemiyormussun zaten dikkat ediyorsun
(238 puan) tarafından
İste anlamadım seyde o bide aynaya bakıyorum fiziğim aynı bitek karnım şiş
0 oy
tarafından
Bende 1 ay içerisinde 4 kilo aldım ama yemiyorum ulan yemiyorum herşeyden vitaminimi eksik etmiyorum ama multivitamin hapina başlattı bende ogrendigimde içinde folik asitte var bunu doğuma kadar kullanacaksin dedi bence o kilo yaptı bana 
(238 puan) tarafından
Bencede o yapmıştır aynen bende o sekilim yemiyorum ama kilo alıyorum ve üstüne 3 vitamin hapı daha verdi
tarafından
Yok ben elenatal 1 kullanıyorum içerisinde 19 adet vitamin var .
0 oy
(2,241 puan) tarafından
azarlayan doktor cekilmez canim daha cok kilo alcagin zamanlar olcak bu sefer kontrole giderken stres olursun . 
(238 puan) tarafından
Evet olmaya baslatmıstım zaten iyice ac bırakıyorum kendimi artık psikolejikmen etkiledi beni
0 oy
(80 puan) tarafından
Doktorun iyise hiç değiştirme bence. Şimdiden bu kadar aniden kilo alman iyi değil ilerde hem doğumda sıkıntı olur sana hem doktor içinde sıkıntılı bir durum. Sonuçta doktor sana saygısızlık etmemiş iyiliğin için uyarmış. Aynısı geçen hafta benim başımada geldi çünkü 1 hafta onu taktım 1 kilo almam gerekirken 2 buçuk kilo almışım doktorda söylendi tabi. Normalde de dikkat eden biriyim şimdi daha çok dikkat eder oldum. 
(238 puan) tarafından
Ama her gittiğimde kilodan vuruyp beni ilk gittiğimde zayıfsın dedi simdi kilo aldın diyo napcam sasırdım
(80 puan) tarafından
Sabahla akşam yemeğimi güzel yapıyorum. Sabah ne kadar erken kahvaltı yaparsan iyi akşamda geç kalmamaya çalışıyorum ara öğünlerde ağır şeyler yemiyorum havuç çorba kuruyemiş tarzı şeyler yiyorum çok aşırıya kaçmamak üzere mutlaka yoğurt eksik etmem soframdan. Gece falan çok acıkırsam yoğurt yerim. Bu aylarda gaz da çok olur şişkinlik yapar. Doktorlar günde bir tane maden suyu öneriyor. Hem rahatlatıyor hem mineral açısından iyi. Günde mutlaka yürüyüş yap ihmal etme. Tuzlu şeyler yememeğe özen göster turşu gb. Baktın anlaşamıyorsun doktorla değiştir. Doktorla yıldızının tutmasıda önemli seni çoknetkiliyorsa. Ama başka doktora gitsende her gittiğinde mutlaka kilonu ölçcek aynı şeyleri söylicek belki daha tatlı bir dille. Mide bulantısı kusman falan olmuyor mu? Genelde bu haftalarda böyle olur
(238 puan) tarafından
Oluyordu ama gecti cok sükür bu dediklerinin hepsini bende yapıyorum. İllaki kilo artısım olucak ama beni hepbyiyormışum gibi suclaması sinirimi bozdu bazı kadınlar hamilelik pskolehisine girip cok yerler demesi falan bana destek olucagına aksine laf söyledi
(80 puan) tarafından
O zaman boşver canım değiştirmek en iyisi uyarmalı ama sonuçta yalan söylicek değilsin
0 oy
(5,757 puan) tarafından
Canim senin şuanki kilon kaç ,yani olman gereken kilonun üzerinde misin? Acaba gebelik şekeri felan mı ama bu kadar küçük bebekte gebelik şekeri olur mu onu da bilmiyorum.
(238 puan) tarafından
52 kilo ile basladım 54.5 oldum canm
0 oy
(13,675 puan) tarafından
Bunun için doktorunu değiştirme senin ve bebeğin için dikkat etmen gerektiğini biraz sert dille söylemiş 
(238 puan) tarafından
Beni konuştursa ne yiyip ictiğimi anlatırdım zaten midem de sorun var o yüzden istesemde kacamak yapamam bunu bile söylemeyemedim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 223 göst.
18 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Hillll (606 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 96 göst.
9 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Melisakay67474 (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 110 göst.
14 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Emir112021 (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 239 göst.
9 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde LEMAN339 (211 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,617 soru

24,113,415 cevap

333,092 kullanıcı

...