0 oy
1,655 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (12,026 puan) tarafından
Kızlar bıktım artık cıldırmak üzereyim. 5 bucuk yasındaki kızım asırı ama asırı sınırlı bagıran huzursuz ve mutsuz bir cocuk. Sabahtan aksama kadar onunla aktıvıte içerisindeyiz asla yanlız oturup oynamaz evde surekli kosuyor bagırıyor sus demekten dur demekten bıktık. Surekli mutsuz bildiginiz evde bir kaynana. Ya yemegi begenmez küser, ya oyun oynarız begenmez yada yapamaz küser. Küsüpte susmuyor birde baya durmadan yuksek sese söyleniyor bagırıyor. Hadi bu cocuk diyorum Kocam aynı hareketleri o da yapıyor. Cocuk durmadan biz oturmadan oynayalım ısıtıyor kocamda hiç oynamasın hep devirsin yatsın istiyor cocuktan hep rahatsız oluyor arada sinir olan kalan benim. Yok ya bosanacagız ya ikisinden biri duzelicek Allah askına ben ne yapayım kızlar

27 Cevaplar

0 oy
(12,026 puan) tarafından

En İyi Cevap
Ne yazıkkı gene yanlıs anlasışmıs arkadaslar durum. Genel olarak yazmak istedim. 

1 cocugu pedegoga götürdüm. Durumun sımarıklık oldugunu, istedigi her seyi alıp yaptıgımız için bizi evde oterite olarak görmediği için yapıyormus. Yanı bizi evi o yonetiyormus. 

2.ilgi aktivite vs diyenler olmus. Soruda da yazmıştım aksama kadar aktivite ve ilgi içerisindeyiz. Ev ev gibi degil sanki bir oyun parkı durumunda envai cesit oyuncak ve aktivite oyunları aldık. Yemekleri bile birlikte oyun gibi yaparız. Ve evet bu ust uste cok yoruyor bazen. Birazda kendi otursun mesela eline bir bebek alsın oynasın ıstıyoruz. 

3.bosanma konusuna gelince evde kavga edip kocamla birbirimize bagırdıgımız için degil bu. Ben bu kadar ismimin içinde cocuga. Surat asımıyorum o bir problem olunca surat asınca kocama kızıyorum. Aksine bizim ne yazıkkı konusamama gibi bir ailevi problemimiz var. 
(3,278 puan) tarafından
Canim  sen nasil bi tipsin cocuk anne babanin aynasidir derler acaba sizden alabilirmi bu bagirma huyunu
(12,026 puan) tarafından
Ah ben bir bagıra bilsem neler düzelecek ama. Canım bizi pısırık görüyor cocuk. Mesela ben asla vurmaya karsıyım ne olursa olsun kendim de vurmam vurdurtmam da. Ama kızım bana baya baya vuruyor. Bazen morartıyor. Eee nerden gördü bu cocuk bunu. Bir kere vurmadık babanın bana vurdugınu vs görmedi.
(3,278 puan) tarafından
Ya youtubede süper dadi ve cocugunun yasini yaz o bolumleri mutlaka izle cok etkili olucaktir
(12,026 puan) tarafından
Deneyeyim sagol canım
-Reklam-
+8 oy
tarafından
Büyük ihtimal oda evde ki huzursuzluktan etkileniyor bu gerginliği bastırmak amaclı oda dikkat çekip havayı dağıtmaya çalışıyor ne bilsin çocuk bence ayrılacaksanız biran önce ayrılın yok ayrılmayız diyorsanız ailecek bir terapiste gidip destek alın umarım düzelir her sey
+3 oy
(934 puan) tarafından
Kızını tanıdıgn yada yakınında biri varsa okut

Allahın gücüne gider bir gün o sesi bile duyamazsnz ALLAH KORUSUN 
(12,026 puan) tarafından
Okuyoruz her aksam her aksam. Cok sımardı bir anda. Cocuk o yapar lafını kendine kalkan yaptı
(934 puan) tarafından
Yüz göz olmuşsunz canm aynı bizim gibi benimde oğlum öyle kardesı dogdktan sonra huy deiştrdi

Sabırlı olacaksnz ne deyim hakknız da hayrlısı

Küçk küçk cezalar verin onu bunaltmadan mesela televizyon yasak bòyle yaparsan diye yada başka şeyleri yasakla yavaş yavaş düzelir umarm

Mesala evde iş yaptr toz alsn evi toplasn her gün bir sey yaptr odasnı toplasn tabi onun yapacagı işlerdn bahsediyrm bunlar da iyi gelir aklma başka bi sey gelmiyor
(12,026 puan) tarafından
Ev işi hiç denemedim bacım bir de onu deneyim. Ama yemek yaparken filan hep görev veririm her gün kek vs yapar evde.
+1 oy
(30,259 puan) tarafından

Sakin olun hele ya .

Çocuğa sebeb bosanilirmi.

Düzelir insAllah dua oku bol .

(12,026 puan) tarafından
Canım ben bu kadar cebellesip hem cocuk hem o bu derken cocuga kızıyor ya katlanamıyorum.
0 oy
(3,740 puan) tarafından
Bence bir psikolaga goturun canım:(
(12,026 puan) tarafından
Götürdüm canım götürdüm tek sebebi sımarıklık
0 oy
tarafından
Canım benim kızım da öyleydi.  Yılmıştım artık bide yemek yemezdi hergun ağlaya ağlaya yemek yedirmeye çalışırdım.  Kardeşi olunca biraz düzeldi.  Kendi kendine oynamayi öğrendi.  Bide canlı derse falan giriyor oda biraz iyi geldi 5 yaşında 
(12,026 puan) tarafından
Oh insallah duzelir benimkide canım.
0 oy
(3,209 puan) tarafından
Kardeşi mi olacak? Eğer olmayacaksa bir yerlerde hata yapıyorsunuz pedagogla görüşmeniz gerekir. 
(12,026 puan) tarafından
Pedegog la görüştük aile buyukleri tarafından sımartıldıgı için boyle oldugunu soyledi. Kardesi olacak ama cooook onceden beri boyle yeni birsey degil
(3,209 puan) tarafından
Çözüm yolu önermedi mi?
(12,026 puan) tarafından
Evet buyuklere konusmamızı anlatmamızı ıstedi ler.
(3,209 puan) tarafından
Canım burada görev sana düşüyor. İki küçük çocuğun var üçüncü yolda gibi düşün. Eşinden  başla büyütmeye. Büyük ihtimal onun hareketlerini taklit ediyor. Hayat ona sizin gösterdiğiniz sabrı göstermeyecek ve okulda da mutsuz olacak böyle giderse. Eşine bunu anlat. Sonra çocuğunu karşına alıp sorunlarını böyle çözemeyeceğini ve onu ne kadar çok sevdiğini anlat. Biz okulda bir çocuk farklı davranmaya başlayınca hemen kardeşi mi olacak acaba diye sorarız veliye bu bile yeterli bir huysuzluk sebebi aslında. Çocuklar bazen yerlerini sağlamlaştırmak için böyle davranırlar. Kardeşle ilgilive bu tarz huysuzluklarla ilgili çok güzel kitaplar var onlardan okuyabilirsin çocuğuna. Artık bebek olmadığını bebeklerin konuşamadığı için ağlayıp bağırdığını yetuşkinlerin konuşarak sorun çözdüğünü hem anlatıp hem de göstermelisiniz. Bir oyun kurup anne baba çocuk olarak bebekleri konuşturmasını sağlarsan kimi nasıl konuşturduğuna göre hatayı bulabilirsin.
0 oy
(5,782 puan) tarafından
söylediğin heeer şeeey çocuğunun gelişiminin bi özelliği anormal bi durum yok ortada. Çocuğun diğer çocuklar gibi davranıyor. Sadece  o bu hareketleri yaparken siz cok gerildiğiniz için sizi rahatsız edip onunla ilgilenmenizi istiyor. Ya çocukla GERÇEKTEN ilginecek eşin ya da ileride kendini ifade edemeyen sessiz sessiz oturup TV tablet izleyen bi çocuğunuz olacak.
tarafından
Kesinlikle katılıyorum pedegogtan da yardim alabilirsiniz nasil davranmaniz konusunda bu davranislari karşısında
(12,026 puan) tarafından
Daha nasıl ilgilenecegiz bacım wc bile yanlız gidemiyorum.
0 oy
(1,207 puan) tarafından
Cnm insanlar çocuk olmuyor diye başandıgını duydumda çocukdan dolayı boşanan ilk defa duyuyorum sakin olun önce istedigini yapın ikna etmeye çalışın ne biliyim bahçeye çıkarın koştursun çocuk ilgi ister bence
(12,026 puan) tarafından
Canım hani yanlıs anlasılmasın bu ovmek övunmek degil asla ama cevremizde bir tane daha yok cocugunla bu kadar ilgilenen oyun oynayan aktıvıte yapan aile. Sadece artık dısarı cıkamaıyoruz
0 oy
(2,718 puan) tarafından
Benim oglanda bi haftadr oyle oldu tirlatcam sabir cekyom
(12,026 puan) tarafından
Benimki belki 2 senedir boyle bacım
0 oy
tarafından
Yok artık yaaaa saçmalamayın 
(12,026 puan) tarafından
Sinirim kalkıyor ama bacım ben bu kadar güler yuzlu olmaya calıstı kca cocuga karsı o ıkı dk da surat asıyor cocuga
0 oy
(3,074 puan) tarafından
Yanls anlama cnm.ama evde anne baba ne kadar huzurluysa bu cocuga da yansiyo..ters giden bisiler var demk ki cocuk bunu hissediyo oyuzden tepkileri aşırı..bi pedagog yardimi lazm gibi duruyo bnce
(12,026 puan) tarafından
Götürdüm canım ust yorumlarda da yazmıştım.
(3,074 puan) tarafından
Ne dedi peki cnm..1 kere mi gittin devamli mi
(12,026 puan) tarafından
Canım söyle özetleyim bizi takmıyormus
(3,074 puan) tarafından
Aaaa o da kötü ya ebeyveyn olarak ciddiye almamasi..eee çözümü neymis peki
0 oy
(265 puan) tarafından
Esinin hareketlerini yaklit ediyir aslinda esin biraz ilgilensin sen biraz ilgilen evde bagirmayi kesin düzelir muhtemelern o sizin aynaniz.Birde dısati çıkarin surekli evde iseniz enerjisini atamıyordur.
(265 puan) tarafından
Korona her yerde var amabcocuklarda insan ve bizden daha cok bunalırlar ben bole bebegimi arabayala olsun gezdiriyorum iyi geliyor.
(12,026 puan) tarafından
Valla ben cıkartamıyorum ne yazıkkı zaten bir biz kapmadık etrafımızda
(265 puan) tarafından
O zaman can sıkıntısı olur çocukta olur o kadar bak benim yavrum 7.5 aylik o bile sıkılıyor kücukken bende onlemimi alıp çıktım parka bahceye gittik Allaha şükür kapmadık
(12,026 puan) tarafından
2 senedir boyle canım
(265 puan) tarafından
Bilemedim ki  o zaman biraz sımarmış esin ioe sen ayni tavırda otorite kurun belki bu sayede düzelir.Ama simdiki çocuklarda gerçekten söz dinlememe korkmama cok var benim kardesim de de zmaan zaman oluyor
0 oy
(1,430 puan) tarafından
Öncelikle kızı bir pedagoga götür bence. Yok durum yok dersen de, evdeki huzurlk oa da yansıyor. Gündüz veya akşam sakin saatlerde al bebeği gezin markete manava gidin, yürüyüş yapın . Pandemi onları da fena vurdu. Kız 4 duvar arasında babasının gerginliğnden kendini yiyip bitiriyor. 

Manav bakkal yok mu git onlara. Bir de kızına suyu boya, yağlı boyu al. Ya da boş bir oda varsa orayı düzenli e toprak getir veya kum onla oynasın negatifliğini alıyor. Onun toprağa değmesi gerek. Ben de eğitimciyim, 
(12,026 puan) tarafından
Pedegoga gittik sımartıldıgını her istediğini yaptırabildigi için yaptıgını hata aile buyuklerini destek gördügü için bizim sozumuzu ciddiye almadığını soyledi. Sulu boya, yaglı boya envai cesit keçeli ve kuru kalem en bıyugunden yazı tahtası vs vs o kadar cesitli aktivite var ki evde. Baska cocuk olsa kendini kaybeder fakat mesela beraber sulu boya yapıyoruz ya kagıdın arkasına gecti diye birden sinirlenip bagırıyor ne oldugunu anlamıyoruz
(1,430 puan) tarafından
Toprak deneyin çamur ya da. Tek çocuk mu
0 oy
tarafından
Çocugun yaramazlığı yuva yikilirmı. Bir psikiyatri ile görüşün. Boşanmak yerine çare arayın bence
(12,026 puan) tarafından
Adamla oturup bosanalım diye konusmadık zaten ama ben ikisini zor idare ediyorum artık
0 oy
(6,396 puan) tarafından
Zor bi cocuk aksi idda edilmez hic bir agacta sulanmadan yesermez hepimizun cocukla ilgili zor anlari oldu bence sizin huzurunuz cocuk yuzunden deil aile ici iletisimsizlikten kaynaklniyor bence cocuk yeterince sevgi gormemis dingin bir ortamda buyumemis saldirgan bi yapiya sahip olmus cocuk berekettir cocuk ne kadar yaramaz olursa olsun o ewin nesesidir hastane kalisunda bekleyip her ay tedavi icin gidip o kapida karni burninda kadinlari gorup sabaha kadar yatagin islanaxak sekilde aglasan yada 3 bes para etmezin cocuk olmuyormu lafini takip kafana tarak vuramayack sekilde yara olsan sonra o saclarin tarayamadigin icin dolassa bu yuzden aglaya aglaya esinin sevdigi saclari kessen boyle konusamazdin sukret ewinde bagiranda olsa ewinin senlendiren bi cocugun war sana diemem ki haksizsin yorulmuyorsun ama gececek o cocuk illaki buyuyecek emek sabir sevkat sukur tafsiymdir
(12,026 puan) tarafından
Canım vuran bagıran anne baba asla degiliz. Cok yuz verdik sebebi bu. Bizi bir oterite görmüyor evde. Baya baya evi o yonetiyor uyu uyu kalk kalk otur kalk ne isterse yaptırıyor
(6,396 puan) tarafından
O zaman bi pedagoga gotur kuzumm mutlaka ne sen yipran ne cocugun yipransn
0 oy
(6,190 puan) tarafından
Kızını bı pedagoga gotur
0 oy
(12,524 puan) tarafından
Çocuk yüzünden demeyin bari.. İnanın onlar ailelerini ve gördüklerini rol model alırlar bu yaşta. Önce kendimizi sorgulayalım
0 oy
(867 puan) tarafından
İlgisizlikten hep bunlar 5 aylık cocugum bile ilgi bekliyor 5 yaşındaki hayde hayde bekler 
0 oy
tarafından
Allah Allah bizde büyüyünce akillanir diye umut ediyorduk umutlarım yıkıldı suan

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 66 göst.
21 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 467 göst.
18 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Nrgz (829 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 527 göst.
15 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Anneadayi54 (969 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 577 göst.
25 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Eczila (8 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,601 soru

24,171,829 cevap

335,894 kullanıcı

...