0 oy
1,656 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (12,026 puan) tarafından
Kızlar bıktım artık cıldırmak üzereyim. 5 bucuk yasındaki kızım asırı ama asırı sınırlı bagıran huzursuz ve mutsuz bir cocuk. Sabahtan aksama kadar onunla aktıvıte içerisindeyiz asla yanlız oturup oynamaz evde surekli kosuyor bagırıyor sus demekten dur demekten bıktık. Surekli mutsuz bildiginiz evde bir kaynana. Ya yemegi begenmez küser, ya oyun oynarız begenmez yada yapamaz küser. Küsüpte susmuyor birde baya durmadan yuksek sese söyleniyor bagırıyor. Hadi bu cocuk diyorum Kocam aynı hareketleri o da yapıyor. Cocuk durmadan biz oturmadan oynayalım ısıtıyor kocamda hiç oynamasın hep devirsin yatsın istiyor cocuktan hep rahatsız oluyor arada sinir olan kalan benim. Yok ya bosanacagız ya ikisinden biri duzelicek Allah askına ben ne yapayım kızlar

27 Cevaplar

0 oy
tarafından
Coxuklar ne gorurlersse onu yparlar evdeki iletisiminiz sorunlumuydu esinle esinde çocuğun gibi küsme bagirma haraketleri varmiydi veya sende cunku birinizi taklit ediyo bana gore pedegoga goturmenizde fayda var esinizle de oturup konusun guzelce
(12,026 puan) tarafından
Yok kız biz birsey oldugu zaman bile bagıran insanlar degiliz birbirimize. Aksine herkes kendi derdini kendi cozer yani.
tarafından
Allah Allah bileemdim o zaman nr diyim bi pedegogdann yardim almayi dene en azindan sizi yönlendirir
-Reklam-
0 oy
(31 puan) tarafından
Oturun bi sukredin bence kac tane post gordum hamile kalmak cocuk sahibi olmak icin ici yanan kac kadinin satirlarini okudum cok sacmaliyosunuz her cocuk farkidir kimi sakindir kimi huysuz vs vs surda cekecegin 2 sene kalmis sonra zaten durulacak diyecek baska bise bulamiyorum 
0 oy
tarafından
Bebegin belki yasina uygun hareket ediyor ama esin bilmiyorum bence esine baba olmanin cefasiz olmayacagini anlatmalisin konusmalisin bu bizim cocugum 2 3 sene sonra bu hallerini gulerek anlatacagiz birbirimisilzi yipratmaya degermi de evde aktivite osasi yap resim yaptir toprağa cikar
0 oy
(1,908 puan) tarafından
Bence bir pskologdan yardım al canm
0 oy
tarafından
Sekine duası var durmayan bebekler çocuklar için 

Çok ile yarıyor sakinleştiriyor onu okumanı öneririm 

19 defa okunması gerek günlük 

3 veya 7 gün 

İnternetten de okutabilirsin sesli bir şekilde 
0 oy
tarafından
Bunu siz yapmışsınız canm herşeyi yerine getirilen çocuk mutsuzdur
(12,026 puan) tarafından
Hatamız o bacım en buyuk hatamız o. Yok o dedi aldık yok bu dedi aldık. Ayıptır demesi istedi diye ıkı gunde 600 TL ye barbi evi aldık. Millet o parayı kiraya veriyor ya. O donem vardı aldık şimdi yok napalım ama aynı devam etmek istiyor yoktan anlamıyor
tarafından
İşte buna derhal çözüm bulmanız lazım
0 oy
(9,647 puan) tarafından
Tutarlı davranış ve kararlılık önemli evin kuralları olduğunu ve yanlış yaptığında yada istediği yapilmadiginda ağlamasının yanlış olmadığını bölücek yaşta kızımda 5bucuk yaşında evet zaman zaman saydıklarını yaşıyoruz ama bilirki taviz vermem ağlayabilir ama ağlıyo diye istediğini yapmam.. belki sizin hatanız ağlayarak yada mızmızlanarak istediğini istediğiniz zamanda vermeniz ve oda bu şekilde istemeyi öğrenmiş olabilir. Öncelikle bunun yanlış olduğunu anlamasını sağlayarak ve artık onunda bir birey olduğunu anlatarak başlatılabilir ise
(12,026 puan) tarafından
Kız nasıl anlatayım sana mesela ckolata istedi bende o gun bir tane yedi diye vermiyorum hemen babaya gidiyor baslıyor babayı sıkmaya daraltıyor konusa konusa. En sonunda babada dayanamayıp veriyor. Yani bizi kullanmayı ogrenmiş. Mesela biliyor baba asla vuramaz cunku anne var. Parmagın la iktirse accık sesini yukseltse anında bana sikayet ediyor. Daha dün sen babasına gidip anne bana vurdu demiş duyunca sok oldum eşimde diyor ki vurmussun cocuga ben ya ben daha parmagımla iktirmedim bile. Sonra kendi itiraf etti aslında vuranın o oldugunu. Geldi bana vurdu kızım gidip babaya da oyle demiş işte bizi birbirimize dusuruyor boyle.
(9,647 puan) tarafından
Bence ilk önce eşinle konuşursan çok iyi olur birimizin hayır dediğine ikimizde hayır diyelim birimiz birseyi yanlış dahi yapiyo olsak o yanlışı çocuğun önünde sen nasıl kızıma böyle yaparsın değil annen ne yaptıysa doğru baban haklı diyip arkadan eleştiri yapmanız çocuğun kafasındaki kargaşayı bitirir. Aslına bakarsan sizi oynatmayı öğrenmiş ve buda ciddi zeka ürünü. Yanı iş çocukta değil sizde eşinle ikizinide. Sadece senin tutumun değişirse hiç birşey değişmez ikiniz kurallar koymalı ve ikiniz uymalısınız. Ödediğini mızmızlanarak alıyosa bu böylede devam eder. Öğrenmeli çözümün o olmadigini
(12,026 puan) tarafından
İşte onu yapamıyoruz hata burada bizde. Biz bir olup cocuga dur diyemiyoruz. Ben ceza versem baba anında yapıyor.
(9,647 puan) tarafından
Ee yani birbirinizi egitemedikten sonra çocuğun değişmesi gerçekten imkansız..  Bunu çocuktan önce eşinle konuşmalısın. Bir iyi polis bir kotu polis olmamalı evde ikinizde eşit olmalısınız.
(12,026 puan) tarafından
Konustum defalarca uyardım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 66 göst.
21 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 468 göst.
18 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Nrgz (829 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 530 göst.
15 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Anneadayi54 (969 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 579 göst.
25 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Eczila (8 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,046 soru

24,177,612 cevap

336,196 kullanıcı

...