0 oy
1,542 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Gerek sosyal medya da gerekse burda görüyorum virüs yok bu daha önce den olan bi hastalık dı bunun yüzün den bir sürü insan öldü ama simdi adı korona oldu insanları eve kapatmaya çalışıyolar diyolar arkadaşlar korona geçiren biri olarak yazıyorum o grip değil vücudunuza o kadar zarar veriyo ki atmak en az 3 ayı buluyo bağışıklık sisteminiz çöküyor maske takmak zorundayız maskesiz iki dakika gezmenin bedelini 14 gün bi oda da tek başına evladın dan esin den ayrı kalarak ödüyorsunuz yapmayın nasıl bunca zaman aşı şöyle böyle diyen insanlar varsa şuan da virüs karşıtı insanlar var inanmayın

22 Cevaplar

+5 oy
(3,209 puan) tarafından
En son bugün böyle düsünen iki yaşlı çifti kapımızın önünden ambulans aldı götürdü hastanede yer olmadığı için geri getirdi. Allah böyle düşünenlere akıl fikir versin. Umarım herkes farkına varır durumun ciddiyetinin. Kurunun yanında yaş da yanıyor ne yazık ki....
tarafından
Bunu benim kaynanam da diyodu ben karantinadayken evimize geliyodu gelme iki güne pozitif olursun diyodum beni Allah korur virüse karşı diyodu başa gelen cekilir herkes olucak diye basitmiş gibi konusuyodu şimdi kendi de virüs oldu
(3,209 puan) tarafından
Yaşlılara laf anlatmak çok zor da böyle düşünen gençleri anlamak mümkün değil. Allah kullanmak için akıl da vermiş ama haberleri yok sanırım.
-Reklam-
+4 oy
tarafından
Herkes kendi doğrusuna inanır

Bende aşı karşıtıyim.ve maskeye de karşıyım.

Bu benim doğrum.

Senin önlem alma gereksimin ve dünyada pandemi olduğuna inanman da senin doğrun.

Saygı duyulması lazım karşılıklı olarak
tarafından
Yok diyerek insanları kandırmaya çalışmak büyük vebal değil  mi peki? Diğerlerini riske atmış olmuyorlar mı yok diye yazanlara karşıyım
tarafından
Maske takmayıp virüsün yayılmasına sebep olan kim varsa hiçbirine hakkım helal degil sizler yüzünden binlerce masum insan ölüyor
(12,762 puan) tarafından
Eleştirmek için demiyorum seni hep görüyorum dini konularda vs maşallahın var (kötü anlamda değil )
Diyelim virüs oldun maske vs  takmadin sen atlattin ama mesela bı yakınına bulastirdin ve öldü bu vebal olmuyor mu
Yada asi çıktı yaptıran hafif atlatıyor diyelim sen yaptirmayi düşünmüyor musun ölümcül bı hastalık sonuçta
tarafından
Maske takmak kanuni olarak şuan zorunlu zaten herkes takıyor şahsi olarak konuşursam zaten peceliyim ve eldivenli ,yani maske konusunda beni baştan beri etkileyen bir durum olmadı.
Vebal konusuna gelirsek senelerdir grip vs bulaşıcı hastalıklar geçiriyoruz ki bağışıklık sistemi zayıf ve kronik hastalık sahipleri için bu da öldürücü ama kimse "Ben maske takmaliyim yolda,acik havada,hatta dağın başında bile ki kimseye bulaşmasın " diye düşünmüyorduk.
Yani covid-19 u vicdani bir duruma çevirmeye çalışıyorlar
Aslında yazacağım çok şey var anlatmak istediğim ama yaz yaz bitmeyecek
tarafından
Ama bu griple bir değil nasıl diyeyim mesela hiv virüsü var,hepatit en basiti buda bi virüs mesela ben hemşireyim kan alırken hastanın iğnesi eline batarsa o virüs sana geçmiş oluyor bir ömür çekiyosun o hastalığı ve sürekli test oluyosun düzenli hepatit için insanların sürekli bi belirtiniz varsa korona ile ilgili gidip kobay test yaptırmayın demesini anlamıyorum biz sürekli kan veriyoruz başkalarına da geçmesin diye o zaman sağlıkçılara kimse kobay demiyordu virüs bakteri gibi değil öldürülmesi çok zor
(12,762 puan) tarafından
Virüs başka girip başka cnm hiç bı hastalık bu derece ölümcül veya bı hasar bırakmadı grip olursun geçer ama bu kötu Allah kimse vermesin ama yaşadığın da veya yaşayan yakında daha çok etkileniyo insan rabbim yardımcımız olsun
(7,436 puan) tarafından
Sanırım sen bu virüsü kapmamissin ve normal bı gripten farklı olduğunu da o yüzden bilmiyorsun veya çevrende kimse olmamış ne kadar ayakta atlattık dense de çok fakli.hemsireyim bu zamana kadar grip olup ta yoğun bakımda yatan hasta görmedim sapasağlam insanın konuşurken bı anda öldüğüne şahit olmadım ama covid bunları gösterdi bize.pekinsunu sorayım demişsiniz ya peceliyim benim için sıkıntı yok diyorsunuz o zaman belirtiniz olsa siz test yaptirmayacak misiniz 10-14 gün karantinasina girmeyecekmisiniz normal bir grip zaten diyip dışarı mi cikacaksiniz lütfen yanlış düşündüğümü söyleyin
tarafından
Grip den ölen yılda 2 bin insan var mış öyle diyolar benim aklım almıyo artık bunu diyenleri
(7,436 puan) tarafından
Olabilir doğrudur ama şöyle yaşlı kronik hastalığı vardır ağır enfeksiyonları kaldıramaz ama grip genc bir insana ne yapabilir ki iki gün çekersin üçüncü gün hiç birşey olmamış gibi ayaktasin.covid oyle değil ki bende geçirdim evet ayakta atlattik ama bugün iyiysek bir gün sonra değişik belirtiler çıktı bağışıklığın düştü resmen bir ay oldu hala birşeyler çıkıyor ağız içi yaralarım başladı bir aydır koku alamiyorum .hadi gripten 2 bin kişi öldü peki covid ten kaç kişi oluyor verilen vaka lar olumler gerçekçi değil ki çalıştığım kucuk bir ildeki hastanede bile günde 5-6 kişi oluyor Türkiye genelinde nasıl 80-90 oluyor çok mantıksız
tarafından
Bende oldum belirtilerim boğaz ağrısı mide bulantısı ile gittim pozitif mide bulantısı virüs belirtisi sayılmıyor mesela ağır geçirdim 5.gün nefes darlığım aşırı oldu hala da devam ediyo eski sağlığı olmuyor yani insanın Allah yardımcımız olsun
(6,920 puan) tarafından
Belli ki yakınlarında kronik rahatsızlığı olan korkacagin kimse Yok ve belli ki çevrende de henüz bı korona olmamış büyük konuşuyorsun dikkat et sinanma. Yaygın hastalıkların olacağı bile bir kıyamet alameti.bu düşünce de insanlar olması üzücü çok garipsiniz ins başınıza gelmez ama olur da gelirse ne demek istiyor bu insanlar anlarsınız
Benim oğlum havale geçirdi annem kronik ve de kan kanseri babam da keza öyle.ins senin zihniyetinde biri dikkat etmeyip gezen bı kitle karşılarına çıkmaz.
tarafından
Korona virusu ilk geçirenlerden biriyim sanırım.1 ay şiddetli öksürük oksurmekten neredeyse yırtılmış bir boğaz ve 41.5 derece ateşim oldu.
Cevremde neredeyse herkes geçirdi

Dediğim gibi bu Benim dusuncem kendimce dayanaklarim var
(6,920 puan) tarafından
Anladım demek ki anlamaniz için birinin ölmesi gerekiyor Allah'ım korusun ama size başka denecek bişey kalmıyor Rabbim herkesin gönlüne göre versin iyi akşamlar
(7,436 puan) tarafından
Sizin asi asi karsitliginizi da biliyorum ama dayanak nedir onu anlamış değilim kanıtlanmamis hiç birşeyi dayanak olarak görmedim gormem de üç beş kişinin birşeyler uydurması dayanak değildir. Dedoginiz gibi kendinizce insallah düşüncelerinize dolayı kötü birşeyler yaşamazsınız .virüsü geçirmiş biri olarak ta hala yok inanmıyorum demek te neyin dayanağı aklım almıyor iyi geceler
tarafından
Öldürenin korona olduğunu değil verilen ağır ilaçlar ve halkı aşırı korkutarak bağışıklık dusurme olduğu kanısindayim.
Zaten maske ile oksijensiz bırakılan ciğerlerin enfeksiyon ile çökmesi..
Ve tabii panik ile.Bilirsiniz ki panik atağın en büyük belirtilerinden biri nefes darlığı.
Panik ve korku içinde bırakılan hasta nefes darlığı çekecek ve zaten enfekte olduğu için bu 2 ye katlanacak,zaten aylarca maske sebepli kanda düşen oksijen seviyesi iyice düşecek ve hasta solunum cihazına mahkûm edilecektir.
Basit bir denklem.
tarafından
Sağlık bakanlığının da maskenin koruyuculuğu hakkında bir dayanağı yok.
(8,060 puan) tarafından
Isminin hakkını veren biri olmanı dilerdim bunca insan bu hastalık yüzünden can verirken bu tarz düşünceler insanı üzüyor.
tarafından
virüs taşıyıcılarının ya da semptom göstermeden önce virüse yakalanmış hastaların maske takarak virüsü yaymayı engelledikleri defalarca kanıtlanmış. kimin taşıyıcı, kimin hasta olduğunu bilecek gözlerimiz olmadığı sürece, salgın riski bitene kadar maske ve mesafe kurallarına uymak bir toplum sağlığı gereği
tarafından
İsmimin dusunce beyanına engel değil.
Fikir ayrılığı çok doğal.
Öldüren ilaçlar herkes bir gün bunu anlayacak
tarafından
Tevhidehli bizim saglikcilar bosa ugrasiyo canm senin gibi her hastane de 1 2 olsa bu isi bitirir.acı verici halimiz geecekten
(7,436 puan) tarafından
Evden çıkıp fildir fildir gezmelerse maske takmak zorunda kalmZlar.ilaclari hastalığı ayakta geçirenlere zaten eve geldiklerinde kullanmayın diyorlar hastalık seyri ilerlese bu durumla ilaçlar devreye giriyor yükleme dozu o yüzden yapıyorlar.hani diyoruz ya sokak ta gezen e birşey olmuyor evde oturana oluyor diye sebebi ise evde maskesiz insanlar bir araya geliyor dışarda ise maskeli ve insanlar daha mesafeli kesin koruyuculuğu evet yok ama büyük bir şekilde de koruduğu kesin
(7,436 puan) tarafından
Siz ilaç icmedigijiz için aşı olmadığınız için ölümsüz oldugunuzu falan mı düşünüyorsunuz eceli gelmiş insana ne yapabilirsin ilaç dediğin bahanesi olur
(6,189 puan) tarafından
Arkidisler boşuna kendinizi yoruyorsunuz.Boyle kişiler asi yaptırmadı diye bebeğinde hasar olmadan ve virüsten ölmeden hicbirsey anlamazlar net yani.Yaptirmiyorsa bırak ralaaaks.Peceyle maskeyi bir tutuyor siz hala gripten bilmem kaç kişi öldü diyorsunuz.
tarafından
Verdikleri ilacın milgramı düşük 200 mg o yüzden ilk gün 16 diğer günler 6 şeklin de antibiyotik kullanırken ay bunun mg çok yüksek ben kullanamam demiyordu kimse virüs olunca herkes bisey demeye başladı her ilacın yan etkisi vardır bu bi gerçek basit gelen iğnenin bile
(7,436 puan) tarafından
Bu düşünceleri yüzünden başlarına birşey geldiğinde kendilerini değil tıbbi suclarlar doktor u suclarlar çözüm bulamıyor diye.simdi kendi düşüncem diyebiliyirsaniz başınıza birşey geldiğinde de kendim dusuncemdi deme erdemini insallah gösterirsiniz
tarafından
Sağlıkçı olduğum dip notunu dusup iyi geceler diliyorum.(Paramediğim)
(8,060 puan) tarafından
Bu daha kötü ya... ilk anda müdehale eden bu düşüncede ise vay türkiyenin haline.
(6,189 puan) tarafından
Benim de hemşire olup yenidoğan ve covid servisinde 1ay boyunca çalışmam dışında bir sorun yok.Asi olmadı diye menenjit gecirip,beyninde kalıcı hasar kalan çoğu çocuk gordum.Bu düşünce olan bir sağlıkçı tek senisin
tarafından
senin aklını çelen birileri olduğunu düşünüyorum
(7,436 puan) tarafından
Diyecek çok şey var da bı o sağlıkçı biz değiliz zaten bı o okudu biz okumadık ama o çalışmıyor biz çalışıyoruz sahada neyin ne olduğu apaçık ortada hatta gösterilmeyen daha fazlası bile var.bu hastalıkta pozifligini ogreninyece kadar geçen zaman en önemli günler 4-5 gün zaten bağışıklığı bünyesi zayıf olan bu süre içinde durumu kötüleşiyor ilaçlar bu zaman zarfında icilmiuor ki pozitif olduktan sonra içilmeye baslaniyor.genel durum kötü olduğu için hastaneye kaldırılıyor orda tedavi görüyor yani ilaçtan olsa eğer herkes 10.gun sonunda hastaneye kaldirilirdi.esim de bende ilaç i kullandik ve kullanmaya başladığımız gün gözümüz açıldı.hadi bu ilaçları geçtim de test vermeye gidildiğinde kan testine de bakılıyor öyle illet bı virüs ki pıhtılaşmayı sebep oluyor hangi girip türü pıhtılaşma yapıyor kan değerlerin bı anda yükselmiş oluyor ferritin değerlerin çok yükseliyor kan sulandırıcı da veriyoralr tedavide bunun sonucunda emboli riski çok yüksek 3 ay risk altında pozitiflik geçiren birisi.dediginiz gibi kendinizce birşeylere inanmak istiyorsunuz ama tıbbi yönünü es geçiyorsunuz .
(18,461 puan) tarafından
Ne zaman aşı veya ilaclarla alakalı bir post olsa tevhidehlimuvahhide hep ilk yorum yapanlardan oluyor. Ö yüzden yorumlarını görünce okumadan geçiyorum. Kimse hasta olmak istemez. Kimse günde 7 8 tane ilaç içmek istemez ama iyilesmemiz buna bağlıysa mecbur içiyoruz. 3 gündür kızım ateşler içinde yaniyordu. Dişten sandım ama ta ki dun doktora gidene kadar. Ağzı pamukçuk olmuş boğazı enfeksiyon kapmış. Dün 4 ilaç yazdı bize. Iyilesmesi için mecbur verdim ilaçları. Çünkü pamukçuk enfeksiyon öyle kendi kendine çabuk geçecek birşey değil.
tarafından
Birisi herkesi öldürmek istiyor ona göre ama kim onu da söylemiyor :)
Çünkü ıp den tespit edilip hapis yatmaktan korkuyor olabilir.
(7,436 puan) tarafından
Bu arkadaş in kendi bahçesi var tohumlarını kendisi üretiyor sebze meyve herşeyi kendisi üretiyor hiç bir şekilde bir çöp bile dışardan almıyorsa dışarıya çıkmıyorsa eve bağlı yasiyorsa  tamm sen haklısın doğal besleniyorsun doğal yaşıyorsun deyip susarım ama bana hı insandirici gelmiyor eski yaptığı yorumlarida hatırladığım için söylüyorum bu zamanda bunalrin hiç biri normal değil ki ben doğal beslenmeye doğal yasmaaya çok dikkat eden bir insanım ama olmuyor bı yere kadar yapılıyor imkanların bır yere kadar oluyor.recetesiz antibiyotik icmek için can atan mileltimiz şimdi asi karşıtı olmuş
+3 oy
tarafından
Allah islah etsin öyleleri ni ya anneme bulacak diye diken üstündeyim yaşlı bir sürü hastalığı var Allahım korusun 
tarafından
Çok zor Rabbim kimsenin başına vermesin
+1 oy
(12,762 puan) tarafından
Malesef öyle mutlaka bı hasar birakiyo 

Benim ark oldu  şuan nasılsın diyorum zature çevirdi diyo kolay bı hastalık değil insan başına gelmeden yada ailesine bulaşmadan bilemiyor 
tarafından
Aynen öyle kimi insan hafif geçirir kimisi zor buda bağışıklık la ilgili
(12,762 puan) tarafından
Bağışıklık ve kronik rahatsızlık önemli
+1 oy
(22,057 puan) tarafından
Bende inanmiyom
(1,772 puan) tarafından
İnşallah başınıza gelmez inanmak zorunda kalmazsınız ne diyim yazık valla 14 gün yenı doğmuş bebeğimden ayrı kaldım ağrılardan yataktan kalkamadım ölücem sandım siz hala inanmıyorsunuz
(22,057 puan) tarafından
Basligi okudum cevapladım içerigi okumadim
0 oy
tarafından
Başına gelen bilir anca geçmiş olsun
tarafından
Aynen öyle bacım
0 oy
(3,238 puan) tarafından
O kadar insanın hakkına giriyorlar 

Virüs değişik evet var yok arası birşey eşim pozitifmiş bilmiyorken sabahında çok yakındık test yaptırdı pozitifmiş sadece belirti olarak yorgunluk ve baş ağrısı vardı 2 3 gün odada durdu ben dayanamayıp gidip sarılıyordum o uyurken yanına yatıyordum kızıyordu tabi bana negatiftim o kadar yakınlığa rağmen 

Babamda mesela şuan pozitif eşi bende de aynı belirtiler var 4 gündür böyle birlikte yatıyoz belirtiler aynı olmasına rağmen ben negatifin diyor 

Değişik bir şey yani çok yakın temaslık var ama pozitiflik yok biyoloji savaş gibi bir şey 
tarafından
Bende pozitif dim eşimle beraber uyuduk o gece oglum da var yanımız da ama onlar negatif bu bagisiklikla alakalı ben sık hasta olan biriyim ağır geçirdim yok diyerek insanların aklını çelmeye çalışıyorlar
(3,238 puan) tarafından
Bende çok ağır geçiririm bir grip olurum 1 hafta öyle yatarım gözünü acamam
0 oy
(5,370 puan) tarafından
Allah yardımcımz olsun 
0 oy
tarafından
Onlar sağlık bakanından iyi biliyo bosver. Çoğu da okumuş cahil. Bir şey desen kılıf uydurmaya hazırda beklerler.
tarafından
Insanların vebaline giriyolar evet bu virüs bile bile dünyaya yayıldı yaydılar ama maske kullanmamanın bedelini canı ile ödeyen insanlar var bide diyolar gençler hafif geçirir yalan hepsi 21 yaşındayım o kadar zor geçirdim ki nefes almak çok kiymetliymis onu anladm
tarafından
Benim de annemin halasının kızı öyle ağır geçirmiş ki ağrımadık yerim yok diyormuş nefes darlığı yaşamış o da bir aya yakın çocuğundan ayrı yaşadı. Tabi başlarına gelmeyince anlamazlar
tarafından
Bende 11 gün ayrı kaldım 7 gün oldu biteli eski sağlığım yok çabuk yoruluyosun oğlumla iki oynasam nefes nefese kalıyorum merdivenler den çıkınca elim ayağım boşalıyo eskisi gibi olamıyosun herkes farklı geciriyo kimi ağır kimi zor bagisiklikla alakalı
tarafından
Aynen öyle canım sana da geçmiş olsun
0 oy
tarafından
Gelsin yaşamış biri olarak anlatayım 
0 oy
(2,390 puan) tarafından
Evet maalesef benimde arkadaşlarım var böyle düşünen bizde ailece geçirdik çok zor Allah bi daha yaşatmasın bizede başkasına da ve benden sebep biri virüs kapsaydi onun vebalini odeyemezdim tabiki maske takıp korunmak zorundayız 5 aylık kızım neler çekti yazık
tarafından
Ay bide yalan dan cocuklara geçmiyo geçerse hafif geçirir diyolar ya cinlerim tepeme cıkıyo
(2,390 puan) tarafından
Videosunu çekmiştim kızımın baktıkça için yanıyor
0 oy
(1,457 puan) tarafından
Benim amcam ve çocukları kaptı Allah bağışlasın iki genç kızı var ve peçeliler çarşaflı neyse eşi de öyle çarşaflı velhasıl onlar hiç dışarı çıkmazlar hep evdeler bir gün bize geldiler kaldılar gittiler aradan 2 hafta geçti virüs kaptıklarını öğrendik ve iki kızı kuran kursuna gidiyorlar yatılı giderler haftasonları gelirler sadece ve hiç evden çıkmayan insanlar kursta virüsü kapmış lar ve evdekilere bulaştırmışlar inanın kızlar diyorlardı ki tat koku kesinlikle yok hissisleşiyorsun diyorlardı çok tuhaf yani, insanın başına gelmedikçe inanmayacaklar maalesef 
tarafından
Aynısı eşimin kuzenine oldu çocuklar yurda gitti temmuz ayın da açılınca kuran kursuna yani ordan kapmışlar 40 derece ateşleri olmuş hocaları aradı gelin alın diye 2 kardeş pozitif oldu ablalarına da geçti tat koku kaybı yaşadılar hafif geçirdiler onlarda bende oldum 17 gün oldu hala koku yok nefes darlığı yaşıyorum eski sağlığım yok
(1,457 puan) tarafından
Öyle ya böyle böyle bulaşıyor işte inanmayanlara diyecek bişeyim yok herkes düşüncesinde özgürdür ama her özgürlük seni doğruya götürecek değildir
0 oy
(4,846 puan) tarafından
Neye nasil inanmıyorlar hic bu zamana kadar hastaneler böyle tıklım tıklım dolmuş mu herkesin yüreği ağzında tedirgin bi şekilde malesef böyle bi acı salgın var hergun onlarca kişi ölüyor duyuyoruz haberlerde o kadar doktorlar hocalar kaybettik virüsten nasil inanmazlar herkes işine geldiği gibi bakıyor bu virüse bosversene
0 oy
tarafından
Yazik ya.gecen hamile kadin öldü.minnacik yavru annesiz kaldi o yavrumun gunahi neydi 1 damla anne sutü kokusu alamadi.niye hep eksik kalacak.bu dugün yapanlar tatile gidenler sokak sokak gezip bize bisey olmaz diyenler nasil oder acaba bu vebali.Kuldan utanma yok onu anladim da Allah tan bari korksalar.o insanlar adina ben utaniyorum artik.( mecburen disari cikmak,calismak zorunda olan insanlarin hakkina giriyolar )
(9,610 puan) tarafından
Virüsün olduğuna inanmamak değil aslında konu yani şöyle ki virüs zaten hayatımızda hep vardı benim babalarımızın dedelerimizin zamanında da bir çok virüs varmış bi çok kişi öldü  evet ama ben çok şahit  oldum başka sebepten ölüpte ölüm nedenine covid yazıldığını ve buda acı bi gerçek
tarafından
Saglikcimisin nerden sahit oldun ? Yoksa biri mi soyledi ? Adamlar vakayi olu sayisini saklamaya calisiyo artirmayi gecelim
tarafından
Ama bak şöyle diyim bi hasta normal bi sebepten yoğun bakıma düştü diyelim o ara koronalı bi hasta gelebilir oraya yatak sayısı az olduğun dan bakım yaparken o hastaya da illa ki geçer o yüzden korona yazarlar ölüm sebebine geçmiştir hastalık çünkü aynı ortam da kalıyorlar
(9,610 puan) tarafından
Sağlıkçı değilim eşimin akrabası vefat etti mide kanserinden öldü hangi hastaneye götürdüler bilmiyorum ama şüphelendikleri için başka bi yere otopsi için göndermeye asıl sebebini öğrenmek için çok uğraştılar ve asıl sebebi yazmamışlar bende çok sonra öğrendim yani içli dışlı olmadığımız için geç öğrendik
(9,610 puan) tarafından
Evde vefat etmiş canım hiç hasteneye falan gitmedi ama onlar apar topar hastaneye götürmüş cunku bi umut belki hastanede hemen müdahale ederler diye ve kalbinin durduğunu anlayınca zaten bise yapamamışlar yani hastanede her hangi biyerde yatmamış
0 oy
(1,328 puan) tarafından
Böyle keyfi gezip maske takmayan insanlara helekı karantina süreci bitmemiş hala dişarda gezin insanlara asla kul hakkım helal degil onlar yüzünden bşr senedir evdeyim doğru düzgün anneme bile gidemiyorum 
0 oy
(3,675 puan) tarafından
Var aslında maske takmaktada sıkıntı yok sadece devlet yavas ilerliyor Baska yerlerde bitti bizde önlem sabah 10 aksam 8 devlet böyle yapınca millette yok oyun falan diyor tabiki gecirmeyen bilemez ben cok gezmeme ragmen olmadım ama maskem hep takılıydı bu korona yok anlamına gelmez cünkü tüm ailem yakalandi
0 oy
(306 puan) tarafından
Rabbim tez zamanda ferahlığa çıkarmayı nasjp etsin inşallah

Ben şeye şaşırıyorum Çin'de insanlar yolda yürürken titremeye başlayıp ölüyorlardi ama turkiyede oyle.bir sey olmadi benim kafami karıştıran da bu oldu. 
tarafından
Onlar yalan mış ilk videoları vardı insanları zorla evlerine kapattılar dışarı çıkanları dövüyorlardı zorunlu karantina ilan ettiler şimdi sessizce dünyanın karışmasını izliyorlar bunların başının altın dan cıktı hersey
(306 puan) tarafından
Eee bacım ölü bebegi yiyenden ne beklersin tövbe yarabbim gece gece nerden geldiyse aklima bebek penisini her turlu hayvanı yiyenden ne beklersin elhamdülillah muslumaniz cok şükür yarabbim verdigin nimetlere
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Sen almanyada olanları bi gören korona karisi veriyolar tirende><
0 oy
(912 puan) tarafından
Cok gecmis olsun öncelikle. Ama soylede bir gercek var ki maske takip korona olan insanlar var maske koruyorsa onlar neden hastalaniyor??? Maske korumuyorsa neden verdigimiz nefesi geri soluyoruz oksijen yerine karbondioksiti cekiyoruz cigerlerimize??? İnsanin başı agriyo yarim saati gecince yada bizlerin öyle!! 
(9,610 puan) tarafından
Burda çoğu post yorumlarında okuyorum çok aşırı dikkat edenlere korona bulaşıyo eniştemin çalıştığı yerde birinde pozitif çıkmış yek temas ettiği enistemmis fakat diğer çalışan 7 kişide pozitif çıkmış eniştem negatif cıktı ve o fabrika kesinlikle maskesiz eldivensiz çalıştırmayan bi yer yani saat başı dezenfekte olan bi fabrika benim eşimde o fabrikanın başka bi bölümünde çalışıyo bende tabiki bulaşsın istemem benimde evde bi bebeğim var herşeyden önce onu düşünürüm..insanların inançlarının edildiği tek nokta şu ki en başından tedbirler sıkı tutulmaliydi yurtdışından seyahatleri tatil yerlerini açmamalılardı şuan kış tatili için bi çok insan rezervasyon yapmış bulunuyo önce bunları baslatmamalari gerekiyo herkeste belirti göstermiyo o yüzden kim virüslü kim değil bilinmiyo ben bütün belirtileri olup negatif çıkanda gördüm hiç biseyi yokken sadece temaslı diye pozitif olaninida..suan bana konulan bu yasaklar aşırı derece de saçma geliyo yani sabah 10la 8 arasında bulaşmayan virüs 8den sonra bulaştığı için mı bu şekilde bi sistem uygulandı veya haftanın 5 günü bise olmiyicakta iki günle mı korunabilicez bunu yapmak yerine komple 2 hafta 3 veya 4 ne kadar hafta gerekirse yasak getirsinler o zaman bakın yarı yarıya nasıl iniyo sayılar..insanlar ne kadar umursamamayarak suçluysa heryeri biranda serbest kilanlar da bi okadar suçlu yazın istanbul sahillerde ki kuyrukları televizyonda herkes görmüştür resmen plajın dışında sıra olmuş bekliyolarki içerden senzloglar boşaltilsın da girelim diye bu sadece istanbul değil bi çok yerde oldu yani kimse virüs yok demiyo ama bu şekilde oyun gibi gösterenler onlar..pozitif çıkan kişide negatif çıkabilir negatif olan kişide de 2 gün sonra pozitif çıkabilir tam teşhis konulmuyo diyen kişide sağlık bakanıydı korona tablosu gerçeği yansıtmiyo diyende oydu madem öyle o zaman gerçekler yansitilsin durumlar kötüyse en ağır şekilde tedbirler alınsın böyle 2 3 günle tedbir alınmaz bence
(912 puan) tarafından
Valla okadar güzel yazmissinki kesinlikle ayni seyi dusunuyorum. Ben yurt disinda yasiyorum hem avrupa da hem Turkiyede bakiyorum yasaklar vs. Cok sacma geliyor. Yaz boyunca millet icice oturdu afedersin ne yaptiklari belli degildi simdi heryer kapali bilmem ne!!! Hani bu virüs hem yaz hem kış cok bulasiciydi!!  Neyi neden yapyorlar bilmiyorum ama insanlari mahvettiler maddi manevi!
(9,610 puan) tarafından
Evet çok mahvolduk heleki psikolojik olarak daha da kötüye gittik mecburen dışarıya çıkmak zorunda kalıyoruz ve artık herkes maskeli o şekilde görmek bile insanın psikolojisini bozuyo çoğu insan isini bile kaybetti çoğu yer kapatıldı işsizlik arttı artık hastanelerde kesinlikle randevu verilmiyo zor bela alınıyo oda 2 3 hafta sonrasına..babam için tam 6 hastane sordum randevu için hiç birinde yer bulamayınca mecbur özele gitti çok şükür durumu vardı ama durumu olmayan napsın..bos yer bulduğum yerlerde hep 3 4 saat uzaklıkta başka ilçelerde ben oğlum için özele gidiyorum benim gittiğim hastane ben hamileyken gittiğim zamanlar sinek avlardı şimdi tika basa dolu hergün..
Aslinda doğru yaz kış bulaşıcı,bu illet turkiyede mart ayında başladı yazın iyice yaydılar çünkü yasaklar bi anda kalktı ve kış geldi herkes cenemesini çekiyo..tabikide herkes tedbirini almak zorunda kimsenin sorumsuzlugunun vebalini kimse canıyla ödemek zorunda değil ama keşke başımızdakiler de yeterli kısıtlamaları getirseler..mesela şuan burda günde 3 saat 65 üstü 20 yas altı olanlara serbest sonrası yasak ve bu saat diliminde insanlar bello ihtiyaçlarını görmek için dışarı çıkmak zorundalar o saat içinde bulasmiyicagi ne malum yani önlemlerin artırılması ve bizi gerçeklerle yuzlestirmeleri gerek bian önce
(912 puan) tarafından
Aynen oyle. Ben saat kisitlamasini yanlis buluyorum cunku insanlar o saatlerde disariya akın ediyorlar ozaman bnce risk dahada fazla artiyor. Ailem Turkiye de ve ben her an ya birine bisey olursa naparim diye diken ustundeyim, nasil giderim, nasil donerim. İssizlik yine oyle. Maddiyati gectim artik.iyice psikolojimiz bozuldu. Disari cikma yasagi yok.burda maske de heryerde zorunlu degilmis kalabalik yerlerde sadece ama bu isin sonunda insanlar daha da patlayacak. Onumuzdeki yaZ cok daha büyük patlama olacak tatil yerleri vs. İnsanlari asiri bunaltiyorlar. Bnce aldiklari tedbirler yanlis. Burda cocuklar okulda surekli maskeli tenefuslerde bile maskeli durmak zorunluymus. Maske ne kadar kimi koruyacak,korusaydi kimse hasta olmazdi. Bi tanıdıklari varmis kaynanamlarin kadini resmen ilac vere vere öldürüyorlar miş öyle diolar. Kadin hastalanmis korona diye yatirmislar surekli uyutuyolarmis. Ve 3-5 gune ölür demisler koronaymis sozde!!!  Allah yardimcimiz olsun.
tarafından
Tek maske takmanın hiç bisey olduğunu pozitif olup evde 11 gün çift maske taktığım da öğrendim full edlivenle gezdim mesela korona olan biri hapşırsa o damlacık hava da yarım saat asılı kalıyor sen burda kimse yok az nefes alıyım dersin ama hasta olan kişinin virüsünü içine çekersin ev ziyaretleri daha tehlikeli ben dışarı asla maskesiz çıkmayan biriydim ev oturmasına gittiğim yerden kaptım ev daha tehlikeli
0 oy
tarafından
Başlarına gelmeden anlamıyorlar uçakta birinde vardı tabi bende bilgilendirildim ve test yapmaya geldiklerinde çok korktum nasıl titriyordum o testi yapmak 14 gün negatif çıkmasjna rağmen evde kalmak çok zor çlk şükür biley çıkmadı ama kimse anlamıyor tutturmuşlar vaka sayıları yanlış aşı şöyle böyle biranda yok olup gitse bu nalet o zaman da yoktu ki devletin palavrası derler insanları memnun edemezsin ki ikna edesin 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 212 göst.
29 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tekcocuk (1,470 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 347 göst.
12 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Gentle Avenger (3,757 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 846 göst.
2 Ocak 2020 Aile & Aşk kategorisinde Küçük anne❤❤❤ (64 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 255 göst.
2 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ftmkyra (123 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,547 soru

24,060,095 cevap

330,114 kullanıcı

...