Kızlar sarı saç kullanıyorum. Şimdi ben yıllarca hep evde kendim boyadım saçımı. Normal açık sarı boyayı alıp boyuyordum ve de açık sarı olmasada güzel bir sarı tonu ortaya çıkıyordu. Doğal saç rengimde koyu kestane. Neyse hamileyken bıraktım boyamayı ve doğal olarak doğum sonrasına kadar da çok fazla dip boyam geldi. Bir karış kadar. Ankarada oturuyorum, başka bir şehirdeyken kuaföre gittiğimde dip boyamı açtı ve sarıya boyadı. Şimdi 3 ay oldu boya yaptırmamıştım. 2 gün önce gittim kuaföre bana dedi ki açarak mı boyayım, yani açıcı kullanayım mı? yoksa normal sarı boya ile mi boyayım? Açıcı olmadan açabilir misin dedim. Evet dedi. Kızlar boyadı ve kafam bildiğiniz turuncu oldu. Ee bu olmadı dedim, yok işte açıcı kullansaydım, saçın kopardı dedi. Neden kopuyor? Oriyel sarı olan tarafa da gelir kopardı dedi. Ama önceden yaptırdım kuaföre 3 ay önce kopma olmadı dedim. Ama o zaman 1 karış saç boyanmış, şimdi boyasam saçlar üst üste geleceğinden ve 3 cm lik saç olduğundan kopardı dedi. Uzadı farkındayım ama kafam turuncu geziyorum ve berbat görünüyor. Siz nasıl dip boyası yaptırıyorsunuz? Açıcı kullanmıyor mu kuaförünüz?