0 oy
475 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4 puan) tarafından
Arkadaşlar mrb önceyikle hakkınızı helal edin. Biz 1 yıllık evliyiz eşimle kendi evimizi yaptık krediyle. Eşim azgari çalışıyor bende tarlada falan çalışıp ona destek oluyordum. 4700 tl aylık borcumuz var. Ben hamile olduğumu öğrendim ve riskli olduğu icin çalışamıcam. Tarlada ağır işler yapıyordum daha 23 yaşındayım. Aileden hiç bir destek yok ve kalp hastasıyım bulunduğum ilçe küçük. Devlet hastanesi sağlık ocağı gibi ve özel hastanede tetkikler yapılması gerekiyor kardiyolojiyle birlikte gidecek gebeliğim. Ben napıcam bilmiyorum. 2300 lirayla hem 4700 borç hem ev geçimi nasıl olucak. Allah rızası için dua edin.. ve bbek nasibiyle gelir diyolar. İçimi rahatlatmaya çalışıyorum uzun oldu özür dilerim 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Aylık 4700tl ödeme çok fazla keşke baştan bunu düşünüp bu kadar borç altına girmeseydiniz 
(4 puan) tarafından
İkimizde çalıştığımız icin sıkıntı olmuyordu. Knedisiz bizim gibi insanlar bir şey yapamıyor ve kiraya gidip 1500 lira vermektense kendi evimizi öderiz dedik. Ama sürpriz bi gebelik oldu iğneyle korunduğum halde
-Reklam-
0 oy
(22,057 puan) tarafından
Hayırlısı olur inşallah Allah darda koymaz benim kızım doğduğunda işsizdi eşim hemde 4 5 ay evdeydi ama bi şekilde oluyo Allah bi anda bi kapı acar sizede guzel düşün guzel şeyler olur insallah 
(4 puan) tarafından
Güzel duan için teşekkür ederim canım. Allah razı olsun
0 oy
(7,617 puan) tarafından
Rabbim yâr ve yardımcınız olsun inşallah   
(4 puan) tarafından
İnşallah canım Allah razı olsun.
0 oy
tarafından
Allah yardımcın olsun canım ama bunun hastalığı vesairesi bir sürü şeyi var erken davranmissnz krediye girmek için. İnşallah feraha erersiniz bebegni de sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah
(4 puan) tarafından
Kuzum kiralarda çok pahalı bide bendi çalışırken sıkıntı yoktu korunduğum halde gebelik olunca sıkıntı yaşadık
0 oy
(1,112 puan) tarafından
Canim benim esim 7000lira maas aliyor biz giremiyoruz okadar borca aylik 2500 ödüyoruz o bile zorluyor dogumda napcaz diye düşünüyorum bankayla görüşüp odeme planinj değiştirseniz bebek olunca amsrafta artcak sonucta
(4 puan) tarafından
İkimiz calısınca 5bini geciyodu bizim ama bölle oldu iste banka hiç bişey yapmıyo canım sen sükRet haline canım
(1,112 puan) tarafından
Ben Allaha şükür sıkıntıda degilim suan ama sana cok uzuldum banka biseyler yapmiyomu kredinizi falan uzatsalar daha az odeseniz yada yardim etcek kimseniz yok mu ne olacak böyle
(4 puan) tarafından
Canım ailede kimseden destek yok . Düğünü bile kendimiz yaptık. Bir tane bişey takılmarı şaka gelir ama yemin ederim bana 100 lira bile takmadılar. Sustum hep. Borçları ödüyorduk; kalp sorunu çıktı doktor ameliyat bi dünya para. Maalesef bankalar uzatabildiği kadar uzattı. Şuan tam 24 ay kaldı borcun bitmesine ve bebek çıktı.  İğne ile korunuyordum. Ona asla kıymam. Kayınvalidem aldır dedi. Ama ben bunu yapamam borç yüzünden. Rabbim kolaylık sağlar diye düşünüyorum. Çalışamıyorum hep evdeyim. Eşim kafayı yemek üzere. Sadece dua ediyorum başka bişeb gelmiyo elimden. Sürekli ağlıyorum
(1,112 puan) tarafından
Kayinvalidenin nasil dili vardi aldir demeye onunda cani sonuçta para icin Allahin verdiği cana kiyilirmi tövbe desin gunah ama sende aglama bebeğin hisseder insalaah Allah kolaylıginj verir dogumdan sonra taki falan gelir onlarla biraz odersiniz insallah
(4 puan) tarafından
Düğünde bişey gelmedi canım doğumda ne gelicek.. Allah büyüktür. Sağlık olsun.. elimden başka bişey gelmiyor
0 oy
(7,436 puan) tarafından
Askeri ücretle nasıl 4700 krediye girdiniz ikimi zde memuruz ben cesaret edip o krediyi ödemeye giremiyorum girmem de zaten yarın kimin ne olacağı bellisiz iş sadece bi ev almakla bitmiyor çünkü evin kirasi her şekilde odeniyorda evin içine yemeye içmeye ihtiyaca hele ki çocuk olacaksa varsa hiç bitmiyor o odedigin krediden daha fazla oluyor insan hiç mi yiyip icmeyecek gezmeyecek ben genç yaşta bu kadar borç içine girmeye karşıyım insanın tam yaşaması gereken zamanda tabi herkesin kendi fikri Allah yardımcın olsun 
(4 puan) tarafından
Eğer arkanızda kimse olmazsa kendiniz her şeyi yapmak zorunda kalırsanız bu kadar borca giriliyor. İnsan yaşamadan değerlendirme yapmamalı bence.
(7,436 puan) tarafından
Bizim de arkamızda kimse olmadı daha doğrusu kimseyi istemedik duguni de kendimiz yaptık eşyalarımızı da kendimiz aldık kendimiz ödedik borca girdik ama yokken de gelirinden fazla kredi ye girmek kolay değil.dedigim gibi kendi tercihiniz gecinmeye mecbursunuz
(4 puan) tarafından
Bizde ikimiz çalışırken hiç bir sıkıntımız yomtu çok şükür. Ama hayt insana çok şey getiriyor. Hastalık oldu tekrar kredi çekmek zorunda kaldık. Kimin başına ne gelir bunu bitek Allah bilir. O yüzden böyle konuşmanız çok garip. Yarın bi hastalık olsa sizde hiç düşünmeden kredi çekerseniz ameliyatınız için. Böyle düşünün. Keyfiye yapılan hiç bişey  yok ortada.
(7,436 puan) tarafından
Bende zaten ilk yorumumda dedim yarın ne olacağımız bellisiz diye Allah yardımcınız olsun
0 oy
(2,575 puan) tarafından
Kendimi okudum sanki. Evlendik eşim 100 bin kredi çekti 50, bine düğün yaptık. 50, bin köşede.kalsin ev yaptiracaz dedik. Beraber oturdum önce. Biraz birikim yapıp rahat rahat ev yaptırırız dedik. 8 ay sonunda kaynana ile anlaşamadık evi erken yaptırmaya karar verdik. Tabi arada bankadaki paradan yiyince 40, bin kaldı.bende çalışıyordum eşimle beraber çalışıyorduk aynı şirkette. Sonra benim adıma da 80 bin çektik. 120 bine evi yaptırdık aylık bizim kredimiz 3500 TL ydi. İkimiz asgari ücret alınca bize kalan yetiyordu. Gebe olduğumu öğrendiğim an bide benim 4. Gebeliğim çok riskli. Ben çıkmak zorunda kaldım. Aradan 1 ay geçmeden eşimi çıkardılar. Kaldık ortada 3500 TL kredi ile. Ve benim kaynanam gil değil yardim etmek bizden istediler. Annemler 2 ay krediyi ödedi. Eşimde köyde çift yovmiye ile çalışmaya başladı. Çok şükür düzeldi herşey ben özele gidiyorum devletede gidemiyorum. Şimdi eşim çok şükür çift yovmiyeye gidiyor çok yoruluyor ama ödüyor. Allah bı kapı mutlaka açıyor. Eşim 2 ay hiç çalışmadı iş yok güç yok elde yok avucta  yok. Babam yiyecek getiriyordu bize harçlık veriyordu. Sen dua et başka bişey yapma
(4 puan) tarafından
Valla canım aynı şeyler. Allah yardımcınız olsun. Benimde riskli gebelik. Devlete gitme şansım yok. Kalp hastasıyım bide ben. Allahım yardımcı olur diye düşünüyorum. Beni en iyi sen anlarsın. İnşallah bizede bi kolaylık sağlar   ..
(2,575 puan) tarafından
Amin inşallah inşallah
0 oy
(1,715 puan) tarafından
Ayy vala zor olacak sizin için ya allah yardımcınız 
(4 puan) tarafından
Teşekkür ederim amin..
0 oy
(1,158 puan) tarafından
Allah yardimciniz olsunn
(4 puan) tarafından
Teşekkür ederim amin..

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 323 göst.
13 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Cansell12 (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 94 göst.
30 Haziran 2025 Para & Ekonomi kategorisinde Dila44 (5 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 137 göst.
21 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Keyfimizpasadayok (828 puan) tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 321 göst.
14 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Isteoylesine (363 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,814 soru

24,064,358 cevap

330,284 kullanıcı

...