0 oy
806 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,172 puan) tarafından

Aksama börek yapcam da yani gözleme iki kere denedim güzel olmadı bana tam tarif lazım :D ne kadar un ne kadar su ne kadar tuz hamur sert mi olacak yumusak mı maya katıyımmı 5gibi yicez ne zaman yoguruyum hamuru :D oncekilerde sanırım tuz atmayı unuttum hamuru acarken agzı yüzü bi tarafa kaydı herif gozumu kapatır yerim olsun dedi ben beceremedikce guluyorum oda kızıyo gulme ciddi ol diye :D aksama bi borek yapayimda parmaklarini yesin gonderin bakim tarifleri anneme soramiyom beni cok guzel borek yapiyom saniyo seviniyo :D

7 Cevaplar

+1 oy
(3,695 puan) tarafından
Valla ben hepsini göz kararı koyuyorum ama 2 kg un (10 s.b) 1 litreden biraz az su  1 yemek kaşığı kadar kuru maya damak tadına göre tuz hamur ne çok katı ne de yumuşak olacak canım 
(2,172 puan) tarafından
Kac borek cikar bu hamurdan biz iki kisiyiz :D kizimida sayarsak üc teyzesi :)
(3,695 puan) tarafından
Valla ben hep göz kararı bırakıyorum malzemeleri evde 7 kişiyiz kayınvalidemlerle birlik yediğimiz için bu hamurdan sade pişi de yapıyorum ben dolapta kalınca bozulmuyor 2 3 gün. Ama bu ölçüden de epey çıkar bence :)))
(2,172 puan) tarafından
Yarısını yapıyım yeter bize kalirsada dolaba koyyum sonra yapiyim :)
(3,695 puan) tarafından
Aynen öyle canım ben yogurunca kalırsa dolaba bırakıyorum 2 3 gün bozulmuyor
(2,172 puan) tarafından
Dolapta duruyo buzlukta degil demi yanlıs olmasın annemde hep dolaba koyardi :)
(3,695 puan) tarafından
Evet evet  dolapta ☺
(2,172 puan) tarafından
Tamam canım cok sagol :)
(3,695 puan) tarafından
Hadi kolay gelsin güzel olur inşallah ☺❤
(2,172 puan) tarafından
Ay inşallah ya❤
-Reklam-
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Allah iyiliğini versin kizzzz gözleme mi yapacaksın 
(2,172 puan) tarafından
He noruyum canım istedi herifte sever farklilik olsun bugunde dedim :D
0 oy
(4,875 puan) tarafından
Mayalı yapacaksan şimdiden yoğur mayaya  gelsin . Eğer ki  mayasız yapacaksan ben hamuru yumuşak bırakıyorum çünkü kolay açılsın die .  

tuz çok az zeytinyağı katıp göz kararı un ve su   .. bezelere ayırıp  üstünü kapatıyorum  . 

Onlar dinlenene kadar da iç harcımı  hazırlıyorum  sonra da hamuru açıp iç harcı koyup kızgın tavama  atıyorum :D altını az kısıyorum  ki yavaş yavaş pişiyor 
(2,172 puan) tarafından
Su ılık mı soguk mu olsun bide borek icin mayalı mı daha guzel olur mayasız mı yada kuru mayanın yarısını katsam yeter mi cok kaba olmasın ince olsun
(4,875 puan) tarafından
Su  ılık olsun canım.  Mayalı  daha iyi bence :D yarısını kat yeterli  .
(2,172 puan) tarafından
Tamamdır canım sagol :) ya Allah ya bismillah diyip bi hamur yogurayım ben :)
(4,875 puan) tarafından
Kolay gelsin :D
0 oy
tarafından
cok güldüm  yanlz anneme soramıyorum cok guzel yaptgmi saniyo demissin:)) tarif vermisler  bnede demeym aynisini ins guzel olur havani atarsn  kolay gelsm cnm
tarafından
ahahahah kiz annen gelince bi yapta yiyek derse o daha fena  ama:)
(2,172 puan) tarafından
Bugun becericem insallah umudum var ben annemden degilde kaynanamın hadi yapta yiyelim demesinden korkuyom :D oda guzel yapiyom saniyo bi gorse aboo
tarafından
ay o daha fena ahahqh kız Allah seni napmasn hadi bugün kap bu işi:)
(2,172 puan) tarafından
Gidiyorum mutfaga kazam mubarek olsun :D
tarafından
hadi bakalm:)
0 oy
(373 puan) tarafından

Kiz yapmissindir imsallah nasil oldu:Dmerak etdim:P

(2,172 puan) tarafından
Ohh nefis oldu nefiss :D
0 oy
(834 puan) tarafından
Mayalı börek mi olur Allahaseniz? Kayınvalid3m de maya katıyo valla düşülmüş pide gibi oluyo börek mörek değil onlar. 

Börek dediğine sadece un su tuz girer. Eline çok az yapışır yapışmaz gibi bir kıvamda bırakırsın 20 dk öyle dinlendirirsin. Sonra bezeler koparıp  merdaneyle az açarak yağlar yağlar kenara koyarsın 20 dk da öyle dinlendirirsin. Sonra temiz bir sofra bezini ya da b3cerikliysen daha da büyük olarak temiz bir çarşafı bu iş için ayırırsın. Yağladığın bir parçayı alıp çarşafın üstünde incecik zar gibi açar iç harcına ne koyacaksan artık iç harcı koyar çarşafın iki tarafından da ortaya doğru kaldırıp sararsın. Sonra yağlı tepsiye alıp üstüne yumurta sarısı, çörek otu susam ne seviyorsan....  öyle çıtır çıtır olur ki. Börek dedin mi Çarşaf böreği tek geçiyorum. Ha ben daha da hamarattım diyorsan su böreği ya da Kürt böreği tarifi de verebilirm. Yeter ki mayalı yapmayın. Poğaça mi bu, pide mi, herşeye maya... 
(2,172 puan) tarafından
Kuzum o börekten degil gözleme olarak sormustum ben :)
0 oy
(385 puan) tarafından
Canım youtubeden masmavi3 mutfakta naan ekmeği yaz süper anlatıyor onu yap derim içinde sarımsak ve baharatlar var istersen katma ama yapılışı çok güzel mutlaka yaş maya kullan hamur işlerinde daha iyi sonuç alırsın ve mutlaka hamur ele yapışan yumuşak olacak

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 147 göst.
28 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Selmamustafa (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 129 göst.
11 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Zlyh-a 22& (1,081 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 432 göst.
18 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 247 göst.
19 Haziran 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Guzelkizim (1,896 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,284 soru

24,084,004 cevap

331,364 kullanıcı

...