0 oy
8,278 göst.
Diğer kategorisinde (1 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Arkadaşlar merhaba. 24 yaşındayım. Kapanalı 4 sene oldu. O zamanki en yakın arkadaşım kapandı bende ondan etkilendim. Kimse zorlamadı beni. Kapandım. Ama bikac aydır Benim aklım açılmak ve kapalı kalmak arasında sürekli git gel yapıyo. Açılmak istediğimi fark ediyorum. Zaten iş yerinde de kısa kollu giyiyoruz. Kafamızda da sadece bone oluyo resmen açığım orda yani. Eşim bu konuda arkamda durur biliyorum. Ama ailelerimiz çevremiz ne der diye endişeliyim. Dün eşimle konuştum. Kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap bu senin hayatın dedi. O sırada babam ve annem aradı görüntülü. Onlarada söyledim. Kapanırken kimseye sormadığın gibi açılırken de sormana gerek yok. Nasıl ıstiyosan nasıl mutlu olacaksan öyle yap dediler. Bana akıl verir misiniz acaba %100 karar vermedim ama açık olma isteği daha ağır basıyor. 

55 Cevaplar

0 oy
(458 puan) tarafından
Karar senin veya fikir bizim değildir canım EMİR ALLAHIN EMRİDİR evet uzun manto giyiyorum sadece etek giyiyorum ama o kadar üzülüyorum ki mesela baş örtümü tam göğüs hizasında örtmediğim için tek renk dikkat çekmeyen örtü örtmediğim için tam bedenime uygun manto giydiğim için Rabbim in emrini hiçbirşeye değişmem hele BAŞ ÖRTÜMÜ asla 
(1 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Doğru söylüyorsunuz ❤️
-Reklam-
0 oy
(291 puan) tarafından
Canım burdakilere takılma bence. Seni bir  dinden çıkartmadıkları kalmış. İçinden nasıl geliyorsa öyle yap. Sen iyi bir insan olduktan sonra, açık olmuşsun kapalı olmuşsun fark etmez.
(1 puan) tarafından
Teşekkür ederim ❤️
0 oy
(12,521 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Arkadaşlar. Bütün cevapları okudum. Ben de tesettürlü bir insanım 8 yasında kapandım. Suan 22.5 yasındayım ve hayatımda bir kez dahi pantolon giyip dışarı çıkmadım (amacım kötülemek değil). Feracemin ya da pardesümün altına giydim. Evde istediğim şekilde giyiniyorum. Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum tesettürüme gözüken ortamlarda vs. 

Amacım eleştirileri ve yorumları kötülemek değil bunu belirteyim. Bende cevap yazdım ama yarım saattir içim içimi yiyor düşünüyorum.. 

Postu açan arkadaşımızın yerinde evladımız da olabilir ilerde ya da ne bileyim hayatın ne getireceğini bilemeyiz evet aile çok önemli bunu da biliyorum. 

Çok üzülüyorum böyle şeyler duyunca.. Görünce.. 

Rabbim korusun inşallah. Bunu düşünerek yorumlar yapalım bence. İnanın büyük konuştuğumuz kınadığımız ne varsa gelir başımıza. Rabbim esirgesin. Paylaşmak istedim düşüncelerimi..

Dinimiz en güzel din.. Bunu da unutmayalım ❤️

Allah razı olsun.. 
(1 puan) tarafından
Açıkçası yorumları okuyunca tobe estağfurullah bende din düşmanı gibi hissettim kendimi. Teşekkür ederim. ❤️
(12,521 puan) tarafından
Umarım herkes görür yazdığımı.. Çok üzgünüm :(.. Üzüldüm..
0 oy
tarafından
Canım içinden ne geliyorsa onu yap dicem ama şunu söylemek isterim ben açık biriyim ama Allah sana o tesettürü kendin istedin yada birinden etkilendin orası önemli değil nasip etmiş. Bana kalırsa tesettürunu taşı derim Allah gönlüne de rızasını yerleştirir birgün.

Bana da nasip olur inşallah
0 oy
(7,436 puan) tarafından
Canım açılıp kapanmak bir başkası için yapılmaz başkasının fikirleriyle de yapılmaz evet eşine sorarsın sadece o ayrı Allah için kapanirsin ama yapamiyorsan yerine getirmeyi o uyamiyirsan da yine senin tercihin bir başkasına sormana gerek yok bu konuyu 
0 oy
(6,972 puan) tarafından
Hiç Allah ne der kızlar diye sormamışsın canım....kocam arkamda, ailem, çevrem ne der... Rabbin için kapanıyorsun bunu unutma canım, Rabbim seni korumak için böyle bir ayet göndermiş...elbette dinde zorlama yoktur, ama ahiretini yaktığına değecek mi açılmak? ALLAH 'ın huzurunda ne diyeceksin? Allah ım sen emrettin ama ben çok bunaldım kusura bakma senin hükmün bana geçmiyor demek gibi bisey...asla seni linç etmek veya uzem değil amacım, sadece bazen uyarmak gerekiyor. Iyi dusun baxim, sozler kosku diye sayfa var youtubede bir göz at derim, Rabbim gittiğin yolunu hayırlı eylesin
(1 puan) tarafından
Haklısınız her sözünüzde. Teşekkür ederim
0 oy
(7,617 puan) tarafından
  Hayat senin hayatın ben açık biriyim  kendimce kararında  bu devirde tam anlamıyla tesettür giyim  yapabileni kast etmiyorum.  Ama. Normal kapalı olanlarla aramdaki tek fark başörtüsü hatta bazıları valla çok  rahatlıkla açık bı bayandan da açık geçebiliyor sadece başörtüsü var    anladığım kadarıyla kararsız  kalmışsın bugün sana aç  başını deseler. İleride yine. Kapanma isteği yaşayabilirsin   her koyun kendi bacağından asılır   zorlamakla bir insanı doğruyu ogretemezsin bunu kendin baskı altında  olmadan. Doğruyu bulabilirsiniz    açık yâda kapalilik görünüşte olmaz   içten gelir   karar senin. Hayat senin. Pişman olmamak için iyice düşün derim 
(1 puan) tarafından
Teşekkür ederim her cümleniz için.
0 oy
(1,312 puan) tarafından
Uyarılar çok acımasız olmuş yalnız!!! 
0 oy
(8,221 puan) tarafından
Bu uyarıyı veren din yoksunu diyen hangi grzkli merak ettim
(1 puan) tarafından
Valla bende merak ettim açıkçası :)
0 oy
tarafından
kuzum.sana bi tavsiye vereyim.yapacak misin ... zor bsieu degil bak ... ac youtubeden kerem onder hocayi .... biraz dinle basortusu hakkinda o kadar guzel seyler anlatiyorki eminim sadece basortusu videosunu acip dinkeyecwksin ama farkind aolmadan bawka videolarini izlerken bulacaksin .... bemde bekarken senin gibiydim kapaliydim ama pek istekli degildim ....inan  simdi kafami.kesseler acilmam .... tunik pantolon dahi giymem ...ben disari cikarken aman etegini asaga cek bileklerin gorunmesin aman yazmani duzelt boy nun  acilmasin diyerek dikkat ediyorum kendime elhamdullillah rabbim.sana da nasip.etain tesettur sevgisini .. suan seytan seninle ugrasiyor ve kazanana kadar da birakmayacak .....buma firsat verme ....Allah rahman ve rahimdir  sen rabbine sigin dua et Allah im.icime tessettir askini ver diye dua et ..... Rabbim.seni sevsin kuzum inseallah .....
(1 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. ❤️
tarafından
cumlemizden inseallah kuzum benim .... ;)...
0 oy
(713 puan) tarafından
Canm burda önemli olan en başta senin kalbinden geçen sey ben çarşaflıyım ama Allah'ıma şükürler olsun iyiki de çarşaflıyım diyorum insan neyse nasil mutluysa öyle olmalı ama Rabbim o ayeti basının üzerine koyuyor ki kimse ulasamasin kimse el uzatmasin diye tabi dediğine göre kısa kollu boynun açık oluyormus onun yerine içine bı badi giyerek kollarını göstermeye bilirsin boynun icinde eşarbını önden arkaya bağlayabilirsin bı ateşe el uzatmak var bide ateşin içinde yanmak var ama unutma bugün çalışıyorsun ama yarin ye olacağı belli değil şuanda bile aldığımız nefesin devamı gelecek mi bilmiyoruz onun için açılmak yerine daha ne kadar kapanabilirim diye düşünmemiz gerek ama unutma nefsin bu konuda ağır basıyor bi insan sabah namaza kalkarken bile gece şeytan yatmadan 3 tane zincirle ayağını bağlarmış uyandığında 1 zincir gider seytan aklina girer yat uyu diye 2. Ciye kalkıp abdest alirsin bu sefer birazdan kilarsin diye ve 3. Cüye namaza durursun o zaman yanıp kül olur ama bu sefer de namazda vesvese vermeye baslar örtü de bu şekilde dir sen daha çok dikkat edersen hem nefsini hemde şeytanın bacağını kırarsın ama nefsin ağır basarsa birşey yapamazsın duam odur ki Rabbim hakkıyla yaşayanlardan nasıp eylesin
(1 puan) tarafından
Her cümleniz de o kadar haklısınız ki. Çok teşekkür ederim. ❤️
(713 puan) tarafından
Önemli değil canm sen sıkılıp bunaldığında mesaj atabilirsin hic sorun yok yapabileceğim birseyse basım gözüm üstüne
(1 puan) tarafından
Tekrardan çok teşekkür ederim Allah razı olsun. ❤️
0 oy
(1,249 puan) tarafından
Bu hayat senin hayatın.. Yanlışı doğruyu bilecek ve anlayacak yaştasın.. Karar senindir. Buda Allah ile senin arandadır kimseye laf söylemek düşmez.
0 oy
(906 puan) tarafından
Canim bu karar tabiki senin, aramizda acikta var,kapalida var hic birimizin birbirimizden farki yada ustunlugu oldugunu dusunmuyorum.Kendine biraz daha zaman tani sonra acildiginda belki pisman olacaksin...tekrar kapanmak isteyeceksin ozaman garip olur tabi )) Bu yuzden ufak denemeler yap mesela birgun boyunca acik oldugunu dusun evde gez ne hissedeceksin manebi olarak ne hissedeceksib, onemli olan kapanmayi hala istemen istemiyorsan bence anlamsiz.

Yani ben kapanmaya sadece bir otru degil maneviyat olarak bakiyorum, eger acilmaknistersen o maneviyatta yok olmustur zaten, kendini zorlama istiyorsan acil
(1 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için ❤️
0 oy
(5,935 puan) tarafından
Kapanmak Allah içindir Allah ile kulun arasında olan ibadettir ama beni ne olur yanlış anlama zaten kapalıymışsin tshirt  giyip  Bone  takıyormuşsun Yani bu kapalılıktan sayılmaz .karar senin ya Allah'ın istediği gibi rızası ile kapalılığını devam ettireceksin yapamıyorsan da açılacaksın
0 oy
(592 puan) tarafından
Hayat senin, karar senin, bu hayati sen yasiyorsun.

İcinden ne geciyor, kendini nasil iyi hissedeceksin, buna odaklan ve onu yap. 

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 1,410 göst.
12 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Happymommy (2,143 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 690 göst.
30 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Güneşş (680 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 234 göst.
30 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,155 göst.