0 oy
924 göst.
Diğer kategorisinde (3,443 puan) tarafından
 bı kaç gündur düşünüyorum öyle ..

Kadınları..

Kadın olmak,eş olmak, arkadaş olmak,öğrenci olmak, çalışan olmak ...vs..hepsinin önüne anneliği koyuyoruz..

Uygulamada isimler 

Onun annesi

Bunun annesi

Şunun annesi

Yada

Söyle anne

Böyle anne

Bununla anne filan..

Anne olduktan sonra bütün benliğimizi anneligin gerisine atıyoruz ve hatta bazen siliyoruz..

Doğru mu peki bu ?

İki kızım var ve canımı isteseler bı saniye bile düşünmem. Mevzu sevgi değil yani..

Anne olmanın muhteşem güzelliği bir yana neden vazgeciyoruz diğer sıfatlardan..

20 Cevaplar

+1 oy
(1,909 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
o kadar haklisinki kesinlikle katılıyorum her kelime ne ben oğlum iki yaşındayken farkettim bunu tamam amneyiz canımızı veririz ama gün gekicek evlenip gidicekler sonra bizde gelinlere mi saralım ben ne oldum ben neredeyim benim hayallerime noldu diye düşündüm yarım kalan eğitimimi tamamlamaya karar verdim eşim de sağolsun destek oldu son bı sınav kaldı yarım bıraktığım liseyi bı yılda bitirdim açıktan önümüzdeki senede üniversite sınavına gircem Allah nasip ederse 
-Reklam-
+2 oy
(5,935 puan) tarafından
2 evladimada canımı veririm ama ben Aslı'yım zaten evlatlarimin annesiyim.burada şunun annesi bunun annesi yazanlarda sanal ortam nick o sekil kullanmak istiyorlardır tabiki.
(3,443 puan) tarafından
Hahh bahsettigm bu işte..
Hazırlanmam gereken bı sınav var mesleğim var ama önceliğim i değil..
Ev işi
Çocuklar
Yemek
İş

Kendim için istediğim şeyi bile onlar için istiyorm aslında onlara daha güzel bı yaşam sunabilmek için..
Zoruma gidiyor yetisememk..
(5,935 puan) tarafından
Yetişirsin kuzum ben çalışıyorum iyi bir gelecek sunabilmek için. Biri okuyor diğeri 14 aylık.
+1 oy
(2,718 puan) tarafından
Cok haklisin cok
+1 oy
(5,514 puan) tarafından
Yine mukkemel bi yaziii ❤

Cok cok haklisin 
(3,443 puan) tarafından
Haklılığımi kendimce onaylayıp hayatıma geçirebiliirim inşallah, çünkü bu eleştiri önce kendim için ..

Hemşerim onaylayinca daha bi şey oldum o ayrı ♥️♥️
(5,514 puan) tarafından
Canimsinn yaaa ❤❤❤❤
+1 oy
tarafından
Ya ben bi ara bu konu yüzünden bi dostumla tartşmıştm. 

Evet, çok şükür bin şükür anneyim, Rabbim 7 seneden sonra nasip etti bana da bu mucizeyi. 

Ama benim nir kişiliğim var.. 

Anneliğin bana yüklediği sorumluluk  başım gözüm üstüne  ama huyumu suyumu  Allah yaratmış ta ezelden.. 

Saçımı süpürge ederin o konuşulmaz bile ama annesi herşyden önce dik duran bi kadın.. 
(3,443 puan) tarafından
Mesela ilk gece hamile kaldım,evlilgimin 9.ayinda anne olmuştum..
Eş olduğumu öğrenemeden anne oldum.
Ve bütün hayatımı, hayallerimi bı kenara koydum..

Böyle olmamalı.. anneliği hayattan soyutlamak yerine hayata dahil etmeliyiz
+1 oy
(1,822 puan) tarafından
Cok haklisin canim anne olmak diger butun kimlikleri bi kenara atmak olmamali 
(3,443 puan) tarafından
Kesinlikle canım.. anne olunca annelik vasfına bürünüp hayattan soyutlanmak yerine anneliği hayata katabilmeliyiz
0 oy
(2,591 puan) tarafından

Çünkü biz anneyiz:D

(3,443 puan) tarafından
Hiç farketmemistim :D
(2,591 puan) tarafından
Tüh gördünmü nası açık ettim :)))
0 oy
(12,521 puan) tarafından

İyiki de geçiyoruz can parelerim benim <3

(3,443 puan) tarafından
Allah muhabbet inizi arttırsın ♥️
(12,521 puan) tarafından
Cümlemizin canım ☺️❤️
0 oy
(7,617 puan) tarafından
 Anne oldukları için olabilirmi önce evlat sonra can ben da adayım. Az kaldı inşallah 
(3,443 puan) tarafından
Bu konu isim üzerinden gelmiş geniş olarak kadın ve anne olmanın üzerine düşünülmüş ni konu
Bende anneyim hemde iki tane

Çok mu vazgeciyoruz kendimizden acaba diye düşünüyorum kaç gündür
(7,617 puan) tarafından
Genel olarak  bu Bizim genimizde var tâbi kötü anne olanlar ayrı çoğu kadın eşinin şiddetine evladı için susar kimi evladı için geleceği için çalışır
(3,443 puan) tarafından
Aslinda doğum sonrası psikololojik olarak zorluk yaşayanlar için de geçerli bı durum.
Anne olunca kendisine ait bütün sıfatlardan vazgeçttigi için düştüğü boşluk mesele..
Veya devamında ulaşamadığı kendisi
(7,617 puan) tarafından
O duyguyu da tatmadım inşallah tadicam bence ne kadar anne olmayla yaşadığı ortamla eşinin ona olan ilgisi veya ilgisizligiyle alakalı  şimdi zorlu bir hamilelik.  Çevresinde itilip kakilma eşinden  manevî   her türlü eziyet gören bir kadınla güzel beklenilen bir Bebek el üstünde tutulan çevresi el üstünde tutulan bir kadınla bir duygular yasarmi
0 oy
tarafından

Ama kiz ben onlar sayesinde anneyim onlar olmasa siradan bi semra olurdum :D

(3,443 puan) tarafından
Kız onu demiyorum ben annelik su dünyadaki en muhteşem duygu..

Benim dediğim iyi bı anne olmak için semra olmaktan vazgecmemelisin.
Sen essin
Evlatsin
Kardeşsn
Arkadaşısn

Semra yo semra yapan bunlar
tarafından
Demi kizz hay agzin bal yesin  :)))))
0 oy
(1,123 puan) tarafından
Ben bu durumun abartıldığını düşünürdüm. Ama anne olduktan sonra bi kadininhayati anne olmadan önce ve anne olduktan sonra seklinde ikiye ayrılıyor bunu anladım. Hic bi kadının hayati anne olduktan sonra eskisi gibi olmuyor.
0 oy
tarafından
Cennet annelerin ayaklarının altındadır diye boşuna dememişler. Her anne bir değildir ama Anne olabilmek ayrıcalıktır. 
0 oy
tarafından

Anne olduktan sonra başka hangi sıfata bürünmeme gerek varki ? 

En mükemmel sıfat annelik zaten :) 

Beni ben yapanda annelik zaten ❤

Zaten zaten ...

Annelik yerine 2 cocugun var iken hangi sıfata bürünmek isterdin sen canım? 

Iki üniversite bitirip anne olduktan sonra iş hayatını bırakanlar da var şayet .
Yada çocuğu için çalışanlarda .

He bana kalmış olsa en güzel yıllarını onunla beraber geçirmek istiyorum çalışarak değil . 
(3,443 puan) tarafından
İki üniversite bitirip çocuğum için işimi bıraktım

Yanlış anlaşılan nokta şu.
Annelik öne geçsin geçmesin mevzusu değil bu ,
Mevzu herşeyi silip annelik sıfatının arkasına sığınmak.
Onu yapamam anneyim ben
Ders çalışmama çocuğum var
Arkadaşlarım la bı kahve içip sohbet edemem çocuk var
Filan..
Kendi benliğini arkaya atıp psikolojik olarak çöküyor insan.
İyi bı anne olmak için

Evlat
Arkadaş
Kardeş olmak lazım benim dediğim
tarafından
Aynen öyle canım o konuda haklisin ,ama anne olduktan sonra kimseyle eskisi gibi olamıyorsun.
Bekar bi arkadaşın ile bile bakış açın farkli oluyor genellikle evli ve çocuklu bayan ile arkadaşlar oluyorsun.

Genellikle anneliğin arkasına sığınıyorlar mesela kizkardesimden örnek vereyim evini temizlemekten yoksun çocuk uyumadı çocuk izin vermedi gibi bahanelere sığınır hep.

Halbuki aynı çocuk bendede var .

Hepsini bir anda yetişebiliyorum .
Gezebiliyorum.
Evimde yemek eksik olmuyor.
Kendimce bir düzen kurmuşum .
0 oy
(877 puan) tarafından
Aynen önceden heryere coğrafyacı{mesleğim} yazardm şmdi kuzey kuzeyin anası falan :D
0 oy
tarafından
Çünkü kadınları en çok annelik mutlu ediyo gerisi Faso fiso
0 oy
(53,954 puan) tarafından
annelik dönüm noktasi gibi insan hayatni canını evladina adiyo o doyarsa doyuyosun o uyursa dinleniyosun o guluyosa kalbin ısınıyor insanin disarda atan kalbi evlat insan bir gülüşüne canini verir rabbim acılarını gostermesin insallah. onun o küçücük bedenin de koskoca kalbinin yaninda bitip gidiyor insanin kadinligi evlat daha agir basiyor
0 oy
(1,163 puan) tarafından

Çünkü anne olduğumda bütün geçmişimi unuttum yani kendimden vazgeçtim 

Mesela önceden bakım yapmayı çok severdim makjay falan ama bizim oğlumla 3 4 ay bi ayrılık sürecimiz oldu çalıştığım için ve o zaman anladım ki bakım falan oğlumdan önemli değilmiş onun gülücüğüne herşey bedelmiş şuan tam bakım yapayım diyorum sonra diyorum ki bakım yapıcağıma oğlumla oyun oynamak varken :):)

(3,443 puan) tarafından
Ben 3 aylıktan 1 yaşına kadar çalıştım ve sonra işimi bıraktm onun için..
Ama iyi , psikolojisi sağlam bı anne olabilmek için kendimize de iyi. Bakmak lazım o dur demek istediğim
0 oy
(255 puan) tarafından
Şöyle ki evet vazgeçiyoruz çnkü kadınlar sonradan anne olmuyorlar babalar gibi. Biz doğduğumzdan beri annelik içimizde ve çocuğmzşa beraber oda Ortaya çıkıyor. Yani bu bizim kendimizden vazgeçişimz değil içimizde ki duygunun ortaya çıkması. İstemsiz bişey gerekli olan hava gibi su gibi vazgeçilecek bişey değil. (istisnaları saymıyorum ) 
0 oy
(1,241 puan) tarafından
Onlardan biriyim;);)
0 oy
tarafından
Haklisin ama olmuyor bazen 
(3,443 puan) tarafından
Olmuyor du..belki halen olmuyorlar benim içinde..
Ama olmalı becerebilmelyiz..

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 357 göst.
0 oy
0 cevap 42 göst.
27 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Citipiti (5,157 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 202 göst.
0 oy
3 cevap 160 göst.

Kategoriler

1,471,024 soru

24,093,221 cevap

331,891 kullanıcı

...