0 oy
439 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Otizmin belirtileri tam olarak neler bilen varmi insallah ben yaniliyorumdur ama cagirinca bakmiyo benim kucuk prensim acaba bilen varmi yardm edin nolur :(

7 Cevaplar

0 oy
tarafından

Cocuk ne kadar ki hani neden otizim olduğunu düşündün 

tarafından
6 aylik canim kesin otizmdir demiyorm ama sabahtan beri adini soyleyp cagiriyorm bakmiyo korku düstu icime cok kotu oldum
tarafından
Hemen niye kötüye yöneliyon işitme testi yaptır bence duymuyo olabilr belki
-Reklam-
0 oy
(1,455 puan) tarafından
Kuzum hemenn kötü düşünme bi yakınımda çocuğu öyleydi konuşamıyodu fln kulak cihazı takıldı duymuyomuş çocuk %80
tarafından
Isitme testini gecti canim onda bi problem yokki :(
0 oy
(16,787 puan) tarafından

Otizm genellikle ilk 3 yaşta başlayan ve hayat boyu devam eden, kişinin etrafıyla sözel ve sözel olmayan şekilde uygun ilişki kuramaması şeklinde ifade edebileceğimiz gelişimsel bir bozukluktur.

tarafından
Biliyorm bunu canim belirtileri neler tam olarak
0 oy
(12,271 puan) tarafından
Canım bebeğin ne kadar lik ve belirtilerini  netten çok daha iyi öğrenebilirsin  hatta kullandığımız  uygulamanın  bile özel çocuklar bölümü  var tıklayabilirsin 
tarafından
Bakayim canim sağol
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Canım benim kaynaştırma öğrencilerim vardı otizmli biri yüzde 50 diğeri yüzde 90. Şöyle hareketleri vardı. 

Renk takıntısı, kendi etrafında dönme, dönen nesnelere takılı kalıp bakma, adını söyleyince bakmama, komut almama, oyuncak takıntısı elinden bırakmazdı, ağlama krizleri, duvardan duvara zıplayarak koşma, ııııııı diye ses çıkarma, simetri takıntısı, daha cok vardı aklıma gelen bunlar. 4 yaş grubuydu, rehabilitasyon eğitimide dışarıdan Aldıgı için 5 yaş grubunda daha ilerlemiş seviyedeydi senin cocugun kaç yaşında bilmiyorum belirtileri söyledim
tarafından
Insallah ben yaniliyorumdur bi kac ay gecsin doktora goturcem
(25,181 puan) tarafından
Korkma cnm sadece bu otizm sebebi değil ki ilgisini çekicek şeyler dene mesela eline sesli oyuncak al öyle seslen göz teması kurmaya çalış
tarafından
Ilgisini cekiyo sesli oyuncaklar filan göz temasida kuruyoruz
(25,181 puan) tarafından
Sen yanılıyorsun bence cnm sıkıntı yapma daha cok kücük yavru zaten :)
tarafından
Bunu o kadar cok istiyorumki cnm insallah
0 oy
tarafından
tv izlerken sen ne kadar cagirsan diymuyorsa .. seslendigin zaman tepki vermiyorsa . goz temasi kurmuyorsa .. cok az konusuyorsa bunlar otuzm belirtileri canimmm
tarafından
:( yani bayadir ugrasiyorm tepki yok yani adiyla cagiriyom bakmiyo
tarafından
tv cok izliyor mu peki ...disari cikar arkadas ortaminda izle onu bi aktif mi pasif mi ..... arkadaslariyla oynuyor mu konuskan mi ..... bazen cocuklar tv ye dalarlar xevap vermezler oyle yaptigi zaman tvyi kapat ve karsina al.ben sana seslendigim zaman anneye bak de ona anlat benim. bi kaynimin oglu oyleydi yillardir coo.ugrastilar cok ozel.ilgi gosterdi babasi pyle boyle degil ama eskisi gibi degil duzeldi cok.sukur ... oyle.coxuklar  iyilesmesinin tek yolu ilgi ilgi  ....
tarafından
6 aylik canim daha tv acmam pek
tarafından
kucukmus canim.daha olur oyle korkma bisey yok.insallh bn buyuk sandmmm ...
tarafından
Korktum valla insallah yoktur
tarafından
yok canm korkutma kndini .. bbginle sıksk konus ilgilen    ....
tarafından
:((( ya insallah
0 oy
(12,271 puan) tarafından

Uygulamada olan yaziyinokuyabikitsin  cabi m  

image

image

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 197 göst.
21 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,372 puan) tarafından soruldu

Kategoriler