1. sınıf çocuğum özür diledi, hediye almalı mıyım?

0 oy
224 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,393 puan) tarafından

image

dün beni çok kızdırdı nereden diline dolandi bilmiyorum ama istediği bir şey olmayınca pis kelimesini kullanıyor. Yatmadan once de özür dilemek icin bu notu yazmış bana verdi. Eridim resmen 🥰🥰 . Özür dilerim deyip elime tutuşturdu ilk öğrendiği kelime ☺️

3 Cevaplar

+2 oy
önce (66,598 puan) tarafından

sonra heryer o notlarla dolacak buzdolabi falan ☺️

önce (102 puan) tarafından

Bizimki de her yere asıyo 😂😂

-Reklam-
0 oy
önce (4,441 puan) tarafından

Yaa bal kuzucuk öperim o güzel kalbinden 🥰 

önce (3,393 puan) tarafından

imagebu da var ben bazen cok bunaldım sizden diye şikayet ediyorum .babasına alttaki yazıyı yazdırıp aynısını kendi yazmaya çalışmış 😀 yazmayı öğrense bir sürü mektubum olucak . Saol canım benim 😘🥰

0 oy
önce (6,345 puan) tarafından

Yaaa ne kadar kızdırsalarda Gönül almayı çok iyi biliyorlar. Daha neler neler yazacak. Evde a4 varsa sakla bizimki bir paketi bitirdi mektup yaza yaza 😄

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ 1. sınıf öğrencisi çocuğuma özür dilemesi sonrası hediye almalı mıyım?
1. sınıf seviyesindeki bir çocuğun özür dilemesi, duygusal zeka gelişimi açısından önemli bir adımdır ancak bu durumu somut bir hediye ile ödüllendirmek yerine duygusal bir takdir göstermek daha sağlıklıdır. Çocuğun davranışını hediyeye bağlamak, ileride her özür dileme eyleminden sonra bir beklenti oluşmasına neden olabilir. Bunun yerine çocuğunuza sarılarak veya kaliteli vakit geçirerek duygularını pekiştirmesini sağlamak, özür dilemenin değerini daha doğru anlamasına yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Çocuğumun özür dilerken kullandığı notları nasıl saklamalıyım?
Çocuğunuzun ilk defa yazıp verdiği özür notlarını bir hatıra kutusunda veya özel bir albümde saklamak, çocuğunuzla kurduğunuz güven bağını gelecekte hatırlamanız için harika bir yoldur. Notun üzerine tarihi not düşerek saklamak, çocuğunuzun o yaştaki gelişimini ve duygusal ifade yeteneğini gözlemlemenize olanak tanır. Bu tür anılar, çocuğunuzun büyüdüğünde kendi duygusal geçmişine bakması için değerli bir kaynak haline gelecektir.
▶ 1. sınıf seviyesindeki çocuğumun küfür veya kötü kelime kullanmasını nasıl engellerim?
Çocuğunuzun bu tür kelimeleri kullanması durumunda en etkili yaklaşım, bu kelimeye aşırı tepki vermeden görmezden gelmek veya kelimenin yanlış olduğunu sakin bir dille açıklamaktır. Çocuklar bu kelimeleri genellikle dikkat çekmek veya güçlü hissetmek için kullanırlar. Bu yüzden kelimeye odaklanmak yerine çocuğun o anki öfke kaynağını anlamaya çalışmak ve duygularını doğru ifade etmesi için ona yardımcı olmak, kötü kelime kullanımını uzun vadede azaltacaktır.
▶ Okul çağındaki çocuğumun hatalı davranış sonrası özür dilemesini nasıl desteklerim?
Çocuğunuzun hatalı bir davranış sonrası özür dilemesini desteklemek için öncelikle kendi hatalarınızda sizden özür dilemesini görerek örnek almasını sağlamalısınız. Özür dilediği anları 'aferin' veya 'bunu yapman beni çok mutlu etti' gibi net geri bildirimlerle desteklemek, özür dilemenin onarıcı gücünü anlamasını kolaylaştırır. Zorla özür diletmek yerine, davranışının karşı tarafı nasıl hissettirdiğini anlamasına odaklanmak daha kalıcı bir davranış değişikliği sağlar.
▶ Çocuğun kötü kelime kullanması hangi yaşlarda sık görülür?
Çocuklarda kötü kelime kullanma eğilimi genellikle okul öncesi dönemde başlayıp 1. sınıf civarında yani 6-7 yaşlarında zirve yapabilir. Bu yaş grubu, kelimelerin etkisini test etmeye ve sosyal ortamda farklı bir kimlik sergilemeye meyillidir. Çoğu çocuk, bu kelimelerin anlamını tam bilmeden sadece yarattığı etkiyi gözlemlemek için kullanır. Bu durum genellikle geçici bir gelişimsel süreçtir ve doğru yönlendirme ile kısa sürede kontrol altına alınabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 726 göst.
4 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,702 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 622 göst.
3 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,702 puan) tarafından soruldu
+1 oy
17 cevap 985 göst.
18 Ocak 2026 Diğer kategorisinde BLaCK WoMaN (5,407 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 731 göst.