Çocuğumu 1. sınıfa erken mi başlattım, ne yapmalıyım?

+1 oy
297 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,676 puan) tarafından

Benim kızın 7 eylul 2019 lu. Bazen erken olduğu için pişman oluyorum..ama yapacak birsey yok malesef

10 Cevaplar

+1 oy
önce (64,764 puan) tarafından

tam alti yasinda basladi bire simdi yedi bucuk yasinda ikiye gidiyor

-Reklam-
+1 oy
önce (12,909 puan) tarafından

Benım oğlum Ekim 2019 lu  ben yine anasınıfına gönderdim

önce (1,676 puan) tarafından

Benim diğer kizim 5 ekim dogumlu .peki pişman oldunuz mu 1 dinifa gondermediginiz icin

önce (12,909 puan) tarafından

Hayır değilim oğlum hazır değildi kaç tanede tanıdık aile dostumuz olan öğretmenler var hepside iyi yaptın dedi.

Erken göndermek iyi değil dediler 

Benimim kızım da 2021 5 ekimde doğdu.bu sene anasinifina gindermeyecgim seneye göndereceğim. Yani 1 yıl anasinifi düşünüyorum..tabi bu seneden başladı herhun okula gitmek istediğini söylüyor. Seneye de aşırı derecede gitmek isterse öyle gidnreirirm 

+1 oy
önce (532 puan) tarafından

Yedi buçuk yaşında bire gidiyor göndersem şuan ikiye gidecekti diğer çocuğumu bire gonderecegim 6 yasinda

+1 oy
önce (39,527 puan) tarafından

Kızım 13 Şubat 2019 lu oğlum 12 Şubat 2020 ikisi bersber 1. sınıfa gidiyor. Oğlum için bende arada diyorum acaba 1 sene daha beklese miydim diye.

Birine ben birine eşim yardım ediyordu ilk zamanlar..şimdi kızım yardıma gerek kalmadan tek başına yapıyor. Ama oğlana ben anlatıyorum öyle yapıyor. Aslında oğlum kafasını verse o da yapabiliyor ama kafasını vermiyor. 

önce (18 puan) tarafından

Oğlunuz nasıl zorlandı mı ? Başladığında 6 yaşına bile girmemiş daha . 

İlk 2 hafta zorlandı. Çünkü öğretmen ilk günler çok fazla ödev veriyordu alışık olmadıkları için aslında kızım da çok zorlandı. Sonra okuma yazma vs sıkıntı yaşamadık. Şu an ki tek sıkıntımız problem çözmede. Arada kelime ve cümlenin ne olduğunu karıştırıyor o kadar.

önce (18 puan) tarafından

Maşallah. Oğlunuzu süreç içerisinde soyut öğrenme becerilerde elinizden geldiği kadar destekleyin annesi . 

önce (1,968 puan) tarafından

Maşallah @Emine S ne güzel tuturmussunuz bir gün bir sene :))

0 oy
önce (2,869 puan) tarafından

Kasım 2019 doğumlu 

1. Sınıf benim kızımda çocuklarım içinde en yormayan bu yavrum oldu :)

0 oy
önce (610 puan) tarafından

Bı ay sonra 8 yaşına basacak 2. Sınıf a gidiyor 

2020 Kasım doğumlu çocuğum var 1. Sınıf çıkıyor Eylül ayında nqpacagimi bilmiyorum 

Bugün gittim Müdür le konuşmak için müdür yoktu 

Dilekçe verip ertelemek istyrm 

Sınıfın küçüğü olacağına büyüğü olsn 1 yıl daha bekleyelim dye 

Müdür de yoktu , arada kaldım inan

önce (13,298 puan) tarafından

Kasım zaten erteleme şansın var 

önce (610 puan) tarafından

Müdür le konuşcam bakalım ne diyecek 

Çünkü biz kayıt yaptrmadan kayıt oluyo ilk çocuğum dan biliyorum, şimdi den gidip dilekçe vereym 

Benim diğer kiz da ekim doğumlu. 

0 oy
önce (1,547 puan) tarafından

Ağustos 2019 doğumlu birinci sınıfa gidiyor canım bence idealdir 

Bazen pişmanlık yaşıyorum .ama durumunda  okulda bir sıkıntısı yok.bazi cicukalr 7 8 ay büyük oluyor  1 ay bile fark ediyor çocukta. O yüzden vicdan yapıyorum.

0 oy
önce (26,890 puan) tarafından

2019 luların yılı zaten bu yıl. Gayet uygun yaşta başlamış aslında. Neden pişman oldun

Bazen pişmanlık yaşıyorum .ama durumunda  okulda bir sıkıntısı yok.bazi cicukalr 7 8 ay büyük oluyor  1 ay bile fark ediyor çocukta. O yüzden vicdan yapıyorum.

önce (26,890 puan) tarafından

Pişman olacak bişey yok. İdeal yaş aralığında. Rahat ol

0 oy
önce (19,303 puan) tarafından

Nisan 2019'lu kizim şuan birinci sınıfta. Ben bir sorun yaşamadim. 

0 oy
önce (5,370 puan) tarafından

Benim oğlum Mart 2019 lu. Geçen sene de çıkmıştı birinci sınıf ama göndermedim. Bu sene de zaten zorunluydu artık. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eylül doğumlu çocuğum 1. sınıfa erken mi başladı?
Eylül doğumlu çocuklar, kayıt yılı itibarıyla 69, 70 ve 71 aylık olmaları durumunda 1. sınıfa başlar. Çocuğunuzun 7 Eylül 2019 doğumlu olması, 2026-2027 eğitim yılı itibarıyla zorunlu kayıt yaşına girdiği anlamına gelir; ancak gelişimsel olarak hazır hissetmiyorsanız okul rehberlik servisinden destek alabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğumun 1. sınıfa başlama yaşını nasıl hesaplarım?
1. sınıfa başlama yaşı, çocuğun 31 Aralık itibarıyla ayını doldurmasıyla hesaplanır. 69, 70 ve 71 aylık çocuklar veli dilekçesi ile kayıt erteleyebilirken, 72 ayını dolduran çocukların ilkokula başlaması yasal olarak zorunludur.
1. sınıfa erken başlamanın dezavantajları nelerdir?
Erken başlamak, çocukta özbakım becerilerinde zorlanma, odaklanma süresinin kısalığı ve sosyal-duygusal gelişimde akranlarına göre geride kalma gibi kaygılara neden olabilir. Çocuğunuzun kalem tutma becerisi, yönerge takip etme düzeyi ve sosyal uyumu, okul başarısını etkileyen en önemli kriterlerdir.
Eylül doğumlu çocuğun ilkokula başlaması ertelenebilir mi?
Eylül doğumlu çocuklar için 69-71 aylık dönemde veli yazılı başvurusu ile ilkokula başlama bir yıl ertelenebilir. 72 ayını dolduran çocuklarda ise sağlık raporu ile belgelenen özel bir durum olmadıkça erteleme işlemi yasal mevzuat gereği yapılamamaktadır.
Çocuğumun 1. sınıfa hazır olup olmadığını nasıl anlarım?
Çocuğunuzun 1. sınıfa hazır olup olmadığını; yönergelere uyma, temel özbakım becerilerini tek başına yapabilme, duygusal olgunluk ve ince motor becerileri (kalem tutma, kağıt kullanımı) gözlemleyerek anlayabilirsiniz. Bu süreçte sınıf öğretmeni ve okulun psikolojik danışmanı ile yapacağınız görüşmeler çocuğunuzun durumu hakkında en doğru rehberliği sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 480 göst.
31 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Biriiste (508 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 353 göst.
11 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mrvgul (6,262 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 790 göst.
3 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 422 göst.
31 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (747 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,558 soru

24,607,746 cevap