33 haftalık gebeyim, mide bulantısı doğum başlangıcı mı?

0 oy
232 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (269 puan) tarafından

Kızlar 33+6 hafta gebelik bebek hareketleri hissediyorum sadece sabah belim ve kasıklarım ağrıyordu 2 3 saattirde aşırı mide bulantısı var bir arkadaşım mide bulantısı doğum yaklaştığın da ya da Bebek hazneye yerleştiğin de doğum başladığında oluyor diyor böyle birşey var mı 

5 Cevaplar

0 oy
önce (2,834 puan) tarafından

valla ne söylesek eksik kalır muayene olmanı tavsiye ederim herkeste farklı ben açıkçası mide bulantısı ardından kusma ile gittim doğuma 

önce (269 puan) tarafından

Cidden mi, şuan ağrım fazla yok biraz uyudum geçti şimdi Perşembe gideceğim diye gitmekye istemiyorum ama midem de çok bulanıyor 

-Reklam-
0 oy
önce (4,437 puan) tarafından

Ayyy ben ilkinde çok mide bulantısından çekmiştim ama 2. Öyle olmadı canım karnımı tıka basa doldurup doğuma gittim 😁😁 sancin var mı?

önce (189,118 puan) tarafından

aay yinemi sen aq 

önce (189,118 puan) tarafından

dogururken mictinmi yoksa 

önce (4,437 puan) tarafından

Hahahahahahaa Allah belanı vermesin senin 😁😁😁

Sabah belim ne kasık ağrım vardı şuanda sadece bel ağrısı o da sık sık değil mide bulantısı var 

0 oy
önce (21,037 puan) tarafından

Mide bulantısı benim için evet doğum demekti

İlk bulantıdamı yoksa böyle 2 3 gün devam ettimi

0 oy
önce (19,464 puan) tarafından

Ben iki doğumumda da mide bulantısı yaşadim. Açilmaya bağli olarak mide bulantısı olur demişti doktorum. 

Teşekkür ederim 

0 oy
önce (1,868 puan) tarafından

35 haftalık olucam aşırı mide bulantılarım var bebeğin de baskısı oluyor haliyle ama bu sadece doğum belirtisi olamaz. Bel kasık ağrıların dinlendiğinde geçiyor mu benim haftalardır öyle ama sancı hiç birşey yok doktorum dinlendiğinde geçiyorsa korkma doğum sancısı düzenli gelir dedi ama sen bunları doktorunla paylaş muayene ol 

Yarın gideceğim inşallah canım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ 33 haftalık gebelikte mide bulantısı doğumun yaklaştığını mı gösterir?
Gebeliğin 33. haftasında aniden ortaya çıkan mide bulantısı, doğrudan doğumun başladığının kesin bir işareti değildir. Genellikle bu dönemde mide bulantısı, bebeğin büyüyerek mideye baskı yapması veya sindirim sisteminin yavaşlaması gibi fizyolojik nedenlerden kaynaklanabilir. Ancak beraberinde düzenli kasılmalar, su gelmesi veya kanama gibi belirtiler varsa vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmanız önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Bebek kanala girince mide bulantısı olur mu?
Bebek kanala yerleştiğinde yani doğum pozisyonu aldığında, mide üzerindeki baskı azaldığı için genellikle mide yanması ve bulantısında bir rahatlama beklenir. Eğer 33 haftalıkken yoğun mide bulantısı yaşıyorsanız, bu durum bebeğin yerleşmesinden ziyade sindirim sorunları, tansiyon dengesizlikleri veya farklı gebelik komplikasyonları ile ilgili olabilir. Belirtileri gözlemleyerek doktorunuzla iletişime geçmeniz en doğru adım olacaktır.
▶ Gebeliğin 33. haftasında mide bulantısı neden olur?
Gebeliğin 33. haftasında mide bulantısı yaşanmasının en temel nedeni rahmin büyümesiyle mideye ve bağırsaklara yapılan fiziksel baskıdır. Ayrıca hormon seviyelerindeki değişimler, beslenme hataları, mide fıtığı veya geç dönem gebelik zehirlenmesi (preeklampsi) gibi durumlar da mide bulantısını tetikleyebilir. Özellikle şiddetli bulantıya eşlik eden baş ağrısı, görme bozukluğu veya ödem varsa bu durum tıbbi müdahale gerektirebilir.
▶ Doğumun başladığını gösteren belirtiler nelerdir?
Doğumun başladığını gösteren en temel belirtiler düzenli aralıklarla gelen ve şiddeti giderek artan kasılmalar, vajinal su gelişi ve nişan gelmesi olarak bilinen sümüksü kanlı akıntıdır. Bu belirtilerin dışında kalan mide bulantısı, bel ağrısı veya kasık ağrısı doğum habercisi olabileceği gibi gebeliğin olağan seyri içindeki diğer fiziksel değişimler de olabilir. Herhangi bir şüphede nst takibi yapılması için sağlık kuruluşuna gidilmelidir.
▶ Gebelikte kasık ağrısı ve mide bulantısı aynı anda neden olur?
Kasık ağrısı ve mide bulantısının aynı anda görülmesi, bebeğin hareketliliği, rahim büyümesi veya bağırsak hareketlerinin değişimiyle ilişkilendirilebilir. 33. hafta itibarıyla vücut doğuma hazırlık sürecine girdiği için 'yalancı kasılmalar' olarak bilinen Braxton Hicks kasılmaları da bu ağrılara eşlik edebilir. Ancak bu belirtiler şiddetliyse veya sürekli hale geldiyse, erken doğum riskini dışlamak adına uzman bir hekim tarafından muayene edilmeniz hayati önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+3 oy
2 cevap 839 göst.
0 oy
1 cevap 147 göst.
0 oy
2 cevap 265 göst.
25 Ekim 2024 Diğer kategorisinde yigitmira (197 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,522,695 soru

24,807,253 cevap

374,730 kullanıcı