Sezaryen sonrası sarkan karnım için karın germe yaptırmalı mıyım?

0 oy
149 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (856 puan) tarafından

Arkadaşlar aranızda bu ameliyatı olan var mı yakın zamanda ya da çevresinde olan ben olmak istiyorum ama korkuyorum sezeryanlarımdan dolayı Karnım çok sarkmış sevdiğim beğendiğim bir eteği bile alamıyorum alt Karnıma doğru sarktığı için orada şiş böyle bir şey varmış gibi duruyor bol şeyler giyiyorum kapansın diye Devleti fiyatları ne kadar acaba

3 Cevaplar

0 oy
(277 puan) tarafından

Yakın çevremde yok ama yaptıranları biliyorum bayağı da zor diye biliyorum çünkü karın gerildiği için ama atlatıp hayatlarına normal bir şekilde devam ediyorlar herkese vücut direnciden farklı kaç kilosun eğer çok aşınmayacak bir durumda değilsen spor ve diyetle birlikte alt karnını toparlayabilirsin büyük ölçüde

(856 puan) tarafından

70 kiloyum yok cnm gecmiyor gercekten gecmiyor o sarkıklık nasıl gecsin dogum yspmış bir kadının icerden kaslsrıda deforme olup sarkıyor nasıl düzelsin dogumdan sonra nekadsr bagladım dikkat ettim yinede gecmedi resmen özel bölge üstüne sarkmiş

(277 puan) tarafından

Kız delirme 70 kilo ne ki çok uç nokta değilsin pilates ve karbonhidrat acigi oluşturarak çok da iyi toplarsin

(856 puan) tarafından

Bilmiyorum cnm araştırcam bakalım Allah razı olsun cvplar için 

-Reklam-
0 oy
(856 puan) tarafından

Kızlar hiç bilgisi olan yokmu 

(4,002 puan) tarafından

Pilates yapmalısın. Deep core egzersizleri ve mom pooch denilen karın sarkması (seninki) yalnızca sporla geçer.

Ameliyat olup iyileşmeye vereceğin süreci ve maddiyatı pilatese versen hem daha sağlıklı hem de daha iyi bir görüntü elde edersin. 6-10 ay arasında gider. Diğer seneye bekarken sahip olduğun vücuda yakın bir vücutla başlarsın. 

(856 puan) tarafından

Bilmiyorum cnm araştırcam bakalım Allah razı olsun cvplar için 

0 oy
(567 puan) tarafından

Diastasis recti araştır o egzersizleri yap

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sezaryen sonrası karın germe ameliyatı ne zaman yapılabilir?
Sezaryen sonrası karın germe ameliyatı için ideal zaman, doğumdan sonra vücudun tam olarak toparlanması ve emzirme döneminin bitiminden sonraki en az 6-12 aylık süreçtir. Bu süre, karın duvarındaki dokuların iyileşmesi ve ödemin tamamen dağılması açısından cerrahlar tarafından kritik kabul edilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Karın germe ameliyatı sonrası sarkan deri ve şişkinlik nasıl geçer?
Karın germe ameliyatında, sezaryen izi hizasından yapılan kesiyle fazla deri çıkarılır ve gevşeyen karın kasları birbirine yaklaştırılarak dikilir. Bu işlem sayesinde alt karındaki sarkma ve şişkinlik görüntüsü ortadan kaldırılır, daha düz ve gergin bir karın yapısı elde edilir.
Karın germe ameliyatı fiyatları neye göre belirlenir?
Karın germe ameliyatı fiyatları; işlemin kapsamına, karın bölgesindeki deformasyonun derecesine ve uygulanacak cerrahi tekniklere göre değişiklik gösterir. Tam karın germe (abdominoplasti) veya mini karın germe işlemleri farklı fiyatlandırmalara tabi tutulur, bu nedenle net fiyat için muayene olmak gereklidir.
Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?
Ameliyat sonrası hastalar genellikle 1 ila 2 gece hastanede kalır ve yaklaşık 2-4 hafta boyunca özel bir korse kullanmaları istenir. Tam iyileşme süreci kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle 6 ile 8 hafta arasında gerçekleşir, bu sürede ağır egzersizlerden kaçınmak önemlidir.
Karın germe ameliyatı riskli bir işlem midir?
Her büyük cerrahi operasyonda olduğu gibi karın germe ameliyatının da enfeksiyon, kanama veya anesteziye bağlı riskleri bulunabilir ancak deneyimli cerrahlar tarafından yapıldığında bu riskler minimuma indirilir. Ameliyat öncesinde detaylı sağlık kontrolleri yapılarak kişinin cerrahiye uygunluğu titizlikle belirlenir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 133 göst.
0 oy
7 cevap 411 göst.
5 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Azizeak (248 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 256 göst.
3 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sevimm12 (196 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 274 göst.
11 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sengul81 (685 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,471 soru

24,577,600 cevap

362,277 kullanıcı

...