Doğumdan sonra annemin yanımda kalması doğru mu?

+5 oy
560 göst.
önce Diğer kategorisinde (274 puan) tarafından

Kizlar merak ediyorum dogum sonrasinda kendi annesi yaninda kalanlar var mi? Ne kadar sure kaldi ve ne gibi yardimlari oldu size? 

25 Cevaplar

+8 oy
önce (10,447 puan) tarafından

Hiç kalamadı çünkü hayatta değil . Anası olmayanda bir şekilde ayakta kalıyor 

önce (111 puan) tarafından

Aynen benimde hayatta değil Kayınvalidem bana geldi başta Sonra sabah gelip akşam gitmeye başlamıştı bebeğim hastaydı başka şehre gidip küveze girdi Onların akrabasında kaldık 40 gün boyunca Toplam 50 gün falan beraberdik heralde Çok zordu benim için psikolojim alt üst olmuştu Şimdi ikinci gebeliğim hiç istemiyorum Allah kimseye muhtaç etmesin diye dua etmekten başka çarem yok Annesizlik çok zor ya keşke hayatta olsaydı 

önce (10,447 puan) tarafından

İlk çocuğumda 40 gün yanımda kaldı kaynanam kayınpedrr ne gerek varsa hem anlamam yaşım küçük die hem 40 ı çıkmayan kadın yalnız kalmaz die kendi kendilerine hurafeleri vardı

Çok zordu benim için ama şimdiki aklım olsa okadar müdahale ettirmezdim.  Küçüktüm ve annesizliğin üzerimde olan bir ezikliği vardı herşeye tmm diyordum 

40 günden sonra da 1 gün arayla geldiler ilk oğullarından olma torundu her istediklerinde gelme hakkı görüyorlardı . 

-Reklam-
+4 oy
önce (33,925 puan) tarafından

İlkinde bir ay kaldı ikincide bir hafta on gün kalsan yeterli diyorum nasip ilk gece bebeğe baktı uyudum evde olduğu sürece de temizliğime yemeğime yardım etti.gece susturamadığımda bebeğe baktı sağolsun 

+4 oy
önce (3,794 puan) tarafından

Doğum sezeryense özellikle anne varsa kalmalı. Sana bakar, bebeğine bakar. Annem iyiki yanımdaydı

+4 oy
önce (1,717 puan) tarafından

Notmal doğumdu. Oğlumda 6 gün kaldı. Kızımda 17 gün kaldı canım. Daha fazla kalabilirdi ikisindede ama ben istemedim. Yemeklerimi yaptı çocuklarıma baktı canım temizlik falan zaten önceden yapmıştım süpürme silmeleri yaptım arada o kadar. 

+4 oy
önce (1,214 puan) tarafından

İlk bebeğin ise 40 gün kalsa daha iy olur bu süreçte toparlanırsın 2. Bebeğin ise 2 hafta kalsa yeterli  4 ay olsun doğum yapalı kız kardeşim yanımda kaldı 2 hafta kadar  iyice dinlendim toparlandım bana çok yardımcı oldu Allah razı olsun inşallah  ondan gerçekten 

+4 oy
önce (551 puan) tarafından

İlk dogumumda cahillik ettim kayinvalidemin yanında kaldım bir ay ama kayınvalidem bana bakmadı veya çocuk için yardımcı olmadı ben onların evine yardımcı oldum 😂

İkinci doğumunda maymun gözünü açtı ve annemi yanıma aldım kayinvalidemde bes gün kaldım hemen anamı da aldım yaşadığım şehre evime geldim 😁 kırkım çıkana kadar kaldılar babam da vardi ikisi birlikte sagolsunlar çok yardımcı oldular. İkisi de yakın yaş birde çocukların babam oğlumla oynadı falan ben meşgul oldugumda iyi oldu. Annem sağolsun bana hiç yemek yaptırmadı. Sen çocuklarımla ilgilen dedi ben günlük rutin ev işlerini yaptım yetişemedim yerde annem devreye girdi. Gece de sagolsun bebeğin sancısı falan olsa hemen gelirdi alırdı yardım ederdi. Ya da uykusuz kaldiysam gün içinde uyutmaya çalışırlardı beni 

+4 oy
önce (114 puan) tarafından

İlkində 10 gün kaldı. İkincidə hiç kimse kalmadı, ben istemedim zaten kendim bakarım dedim

+4 oy
önce (2,574 puan) tarafından

2 gece 1 gece hastanede 1 gece evde bebekle ilgilendi ben kendime gelene kadar

önce (1,849 puan) tarafından

Kız sen naptın durumun nasıl 

önce (2,574 puan) tarafından

Ben napimmm bacim ya 37. Haftaya geldim normal kontrole diye geldim nts de sanci cikmasi ile yatis yaptilar simdi bekliyoruz bakalm :) 

önce (1,849 puan) tarafından

Sağlıkla al kucağına 🤲🤲

+4 oy
önce (4,123 puan) tarafından

İki dogumumda ben gidip kayinvalidemde kaldım 1 ay kadar. 3. Dogumumda hastanede eşimle kaldık . Kayın validem evde çocuklara baktı. Sonrasında evime geldim kimseye ihtiyaç duymadım. 

+4 oy
önce (2,764 puan) tarafından

4 evladım var 4 doğumunda normal bir Allah'ın kulunu istemedim 2. Doğum da kaynanam yanıma geldi hastaneye zaten alt üst oturuyorduk benim doğumda rahim yerinden oynamisti emzirirken yumurta gibi geziyor Ağrı yapıyordu keşke gelmeseydi hiç bir faydası olmadı eve geldik bana sıcak çorba yerine acılı lahmacun söylemişlerdi Şubat ayıydı biz gibi evde kombi bile acmamislardi çocuğu kaptigim gibi yukarı evime çıktım zaten daha sonra kızım 10 aylıkken taşındım ordan 18 yıllık evliyim kendi anneme gelince çocuklarımın yüzünü bile bilmez bırak bir lokma ekmeği veya bakmayı kısacası benden uzak Allah'a yakın yaşasınlar tek başıma 4 çocuk Allah ve eşimden başka kimsem yok 

+3 oy
önce (8,781 puan) tarafından

1 gün kaldı. Ertesi gün sen kendine de bebeğe de bakıyorsun ben gidiyorum dedi 

+3 oy
önce (2,592 puan) tarafından

Ben annemde kaldım 40ım çıkana kadar yanındaydım ev işi yemek yapmadım bebeğin bakımı uyutması herşeyini yardım etti hatta babannem var gece bebeği sallardı emzirme saati beni seslerdi yurdum ben 

+3 oy
önce (6,302 puan) tarafından

İlk doğumumda kırkım çıkana kadar kaldı. Her türlü yardımı oldu evi çekip çevirdi yemek temizlik bebek bakımı herşeye yetti. İkincide de yine doğumdan önce 20 doğumdan sonra 20 gün kaldı. Ben sadece bebeğimle ilgilendim geri kalan herşeyi annem halletti. Allah razı olsun hakkını ödeyemem annemin.

+3 oy
önce (66,564 puan) tarafından

hastanede dogumda yanimdaydi sonra gelmedi gelse de bi yardimi olmadi

+2 oy
önce (51,925 puan) tarafından

A dan Z ye herşeyimi annem yaptı ayağa kalkıp iş yapmama asla müsade etmedi iyi olduğumda bile hep dinlenmemi yatmami istedi hakkını ödeyemem 1 ay kaldı 2 dogumumda da hatta 2.dogumumda döndükten 10 15 gün sonra geri geldi 40 mevlidim için yine herşeyimi yaptı 

+2 oy
önce (1,056 puan) tarafından

Ne analar var 40 gun kalmis ne guzel vallahi. ben 2.dogumumda kaynanamda 4 gun kaldim kendimi yük gibi hissettim yemegimi yapti ilk cocuguma baktilar az cok işte ben de yatip duramadim kalktim mecbur tabi bi 10 15 gun bakan olsa cok cok iyi olur. 

+2 oy
önce (2,153 puan) tarafından

Benim ilk doğumumda hem eşim hem kayınvalidem kalmıştı ben annem kalsın istemiştim kaynanam ille ben kalacam diye diretmişti. İkinci doğumumda annem kalacak kayınvalidem kızıma bakacak 😀

+2 oy
önce (8,212 puan) tarafından

Sadece 20 gün görümcem kaldı o kadar 

+2 oy
önce (1,287 puan) tarafından

Annem 15 kayınvalidem 25 gün kaldı . İlk çocuk olduğu için çok zorlandım kayınvalidemi hep çağırdım veya benim kızı kayınvalideme gönderdim (Emmedi beni mama yiyordu) 

+2 oy
önce (2,024 puan) tarafından

Hem kayin validem hemde annem ikisi kalip ikisi ilgilendiler dogumdan sonrada 10 gun kayin validem bakti 10 gunde annem bakti

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Doğumdan sonra annem yanımda ne kadar süre kalmalı?
Doğumdan sonra annenin kalacağı süre tamamen sizin ihtiyacınıza ve bebeğin düzenine bağlı olarak genellikle ilk 15 gün ile 40 gün arasında değişmektedir. İlk 15 gün, hem lohusalık dönemi hem de emzirme düzeninin oturması için en kritik süredir. Birçok anne, bebeğin gaz sancılarının başladığı veya düzenin oturduğu ilk 4-6 haftalık süreci destek alarak geçirmeyi tercih etmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Doğum sonrası süreçte annem bana hangi konularda yardımcı olabilir?
Anneniz doğum sonrası süreçte en çok yemek yapımı, ev temizliği ve bebek bakımı gibi günlük işleri üstlenerek sizin dinlenmenize yardımcı olabilir. Özellikle lohusalık döneminde yeterli beslenmeniz ve kaliteli uyku almanız için mutfak düzeninin yürütülmesi ve bebeğin uyku saatlerinde sizin dinlenmenizin sağlanması en temel yardımlardır.
▶ Lohusalık döneminde annemin yanımda kalması neden önemlidir?
Lohusalık döneminde annenin yanınızda olması, fiziksel yorgunluğu azaltmasının yanı sıra duygusal destek ve tecrübe paylaşımı açısından büyük avantaj sağlar. Bebekle ilk tanışma sürecinde yaşanan stresin yönetilmesi, emzirme sorunlarına karşı annelik tecrübesiyle çözüm üretilmesi ve lohusa depresyonu gibi durumlara karşı bir gözlemci bulunması iyileşme sürecinizi hızlandırır.
▶ Kendi annemle doğum sonrası kalırken nelere dikkat etmeliyim?
Kendi annenizle bu süreci yönetirken öncelikle beklentilerinizi net bir şekilde konuşmalı ve bebek bakımı konusundaki sınırlarınızı nazikçe belirlemelisiniz. Evin düzeni, misafir ağırlama kuralları ve bebeğin uyku rutini gibi konularda ortak bir dil oluşturmak, olası fikir ayrılıklarını önler ve sizin üzerinizdeki psikolojik baskıyı azaltır.
▶ Doğum sonrası annemden yardım alamazsam nasıl bir plan yapabilirim?
Annenizden yardım alamadığınız durumlarda doğumdan önce yemekleri porsiyonluk şekilde dondurucuya hazırlamak ve ev işlerini minimize etmek en etkili yöntemdir. Eşinizle görev dağılımı yaparak veya profesyonel bir doğum sonrası destek uzmanından kısa süreli yardım alarak da lohusalık sürecini hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha yönetilebilir kılabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 416 göst.
22 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Annevebebekleri (420 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 481 göst.
27 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Bambam (426 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 788 göst.
3 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde DuyguHira (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 240 göst.