Cinsel isteksizlik sorununu nasıl aşabilirim?

0 oy
110 göst.
önce Cinsel Yaşam kategorisinde (85 puan) tarafından

benim uzun süredir devam eden cinsel isteksizliğim var çok afederainiz bunu buraya yazmak istemezdim ama artık bu iş bizi kötü etkilemeye başladı eşim hergün istiyor ama ben zerre istemiyorum resmen kaçıyorum , olduğu zaman da zorla oluyor eşim de artık üzülmeye başladı beni sevmiyorsun diyor ama onu çok seviyorum bu sorunu nasıl çözeriz başına gelen ve çözen var mı 

2 Cevaplar

0 oy
önce (33,505 puan) tarafından

Bence bu iş doktor işi. Sebebini bulmak lazım ilişkinizde iletişiminizde bir sorun yoksa hormon değerlerine vs baktırmak lazım. Şahsi fikrim zaten her gün olmamalı 

önce (85 puan) tarafından

hangi bölüme gitmeliyim hormonlara baktırmak için 

bencede hergün olmamalı ama öyle bir döneme denk değildik ki o hergün istiyor ben hiç istemiyorum bu yüzden evliliğimiz olumsuz etkilenmeye başladı huzursuz oluyorum kendimde buluyorum hatayı hep

önce (33,505 puan) tarafından

Yanlış bilmiyorsam bunun içinde kadın doğuma gitmek lazım. Zor öyle sıkıntılı bir konu ki varlığı da dert yokluğu da 

-Reklam-
0 oy
önce (1,673 puan) tarafından

Doktor çözümmm

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Uzun süredir devam eden cinsel isteksizlik nasıl aşılır?
Cinsel isteksizlik sorununun aşılmasında ilk adım, partnerinizle yargılayıcı olmayan, duygularınızı ve fiziksel durumunuzu net ifade ettiğiniz bir iletişim kurmaktır. Bu durum genellikle hormonal değişimler, yoğun stres, yorgunluk veya ilişki içindeki duygusal mesafe gibi çok faktörlü bir yapıya sahiptir. Sorunu çözmek için öncelikle bir uzman desteği alarak biyolojik faktörlerin elenmesi, ardından ilişki dinamiklerini değerlendiren cinsel terapi süreçlerine dahil olunması önerilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Cinsel isteksizlik durumunda eşle nasıl konuşulur?
Eşinizle bu durumu konuşurken 'seni sevmiyorum' suçlamasını reddedip, isteksizliğinizin fiziksel veya duygusal bir blokaj olduğunu vurgulayan 'ben' diliyle cümleler kurmalısınız. 'Seni seviyorum ancak şu an kendimi bu konuda hazır hissetmiyorum ve bu durumun nedenlerini anlamak için destek almak istiyorum' şeklinde bir yaklaşım, partnerin reddedilmişlik hissini azaltabilir. Ortak bir çözüm arayışında olduğunuzu hissettirmek, ilişkinizdeki gerilimi düşürmeye yardımcı olur.
Cinsel isteksizlik nedenleri nelerdir ve nasıl belirlenir?
Cinsel isteksizliğin temel nedenleri arasında hormonel dengesizlikler, antidepresan kullanımı gibi ilaç yan etkileri, kronik yorgunluk, stres ve geçmiş travmalar yer almaktadır. Bu nedenlerin belirlenmesi için bir üroloji veya jinekoloji uzmanı tarafından yapılacak hormon testleri, kan değerleri ve psikolojik değerlendirme süreçleri en sağlıklı yoldur. Uzman görüşü almadan kendi başınıza teşhis koymak süreci zorlaştırabilir.
Eşimle yaşadığım cinsel isteksizlik sorununda ne zaman uzmana gidilmeli?
Cinsel isteksizlik durumunuz artık ilişkinizi olumsuz etkiliyorsa, günlük yaşam kalitenizi düşürüyorsa ve kendi çabalarınızla aşamıyorsanız bir uzmana başvurma vaktiniz gelmiş demektir. Sorunun başlangıcı altı aydan daha uzun sürdüyse ve partnerinizle aranızdaki duygusal bağı zedelemeye başladıysa, bir cinsel terapist veya aile danışmanı ile görüşmek süreci daha hızlı ve sağlıklı yönetmenizi sağlar.
İlişkide cinsel isteksizlik yaşarken yakınlık nasıl korunur?
Cinsel birleşme olmadan da ten teması, sarılma, el ele tutuşma ve kaliteli vakit geçirme gibi etkinliklerle duygusal yakınlığı koruyabilirsiniz. Cinselliği bir görev gibi algılamaktan ziyade, üzerinizdeki baskıyı azaltacak şekilde dokunmanın sınırlarını partnerinizle belirlemek önemlidir. Sadece fiziksel birleşmeye odaklanmayan sevgi gösterileri, cinsel üzerinizdeki baskıyı azaltarak zamanla isteğinizin kendiliğinden geri dönmesine olanak tanıyabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 352 göst.
0 oy
5 cevap 378 göst.
0 oy
2 cevap 174 göst.
+1 oy
5 cevap 347 göst.
10 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Ruhefza (1,085 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,979 soru

24,783,971 cevap

373,846 kullanıcı

...