E-devlet şartlı sağlık yardımı başvurum neden görünmüyor?

0 oy
115 göst.
önce Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından

Kızlar ben e devlet uzerınden şartlı sağlık yardımı ıcın başvuru yaptım üç çocuğum var 5 4 ve 5 aylık daha önce hıc almadım açıklama kısmına 0 6 yaş çocuk yardımından faydalanmak ıstıyorum dedım bır aydan fazladır süreç devam edıyor dıyordu bugün 144 aradım oyle bır başvurunuz bulunmuyor dedı nıye bıyle bısey oldu acaba

1 cevap

0 oy
önce (58 puan) tarafından

İptal etmişler demekki yardımlaşma vakfına gidip Sor yeniden başvuru yap 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

E-devlet üzerinden yapılan şartlı sağlık yardımı başvurusu neden görünmez?
Başvurunun sistemde görünmemesi, başvurunun tamamlanamaması, teknik bir aksaklık veya başvurunun reddedilerek sistemden silinmiş olması gibi nedenlerden kaynaklanabilir. İlk olarak e-devlet 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından 'Başvurularım' kısmını tekrar kontrol etmeli, eğer burada bir kayıt yoksa işlemin onaylanmadığını anlayabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Şartlı sağlık yardımı başvurusunun alındığını nasıl teyit edebilirim?
Başvurunuzun sisteme düşüp düşmediğini doğrulamak için en kesin yol Alo 144 Sosyal Yardım Hattını aramaktır. Operatörler, T.C. kimlik numaranız üzerinden güncel başvuru durumunuzu, kaydın oluşturulup oluşturulmadığını ve varsa eksiklerinizi anlık olarak sorgulayabilirler.
E-devlet başvuru süreci devam ediyor yazısı ne kadar sürer?
Şartlı sağlık yardımı başvurularında inceleme süreci genellikle 30 gün içinde sonuçlanır ancak yoğunluk durumuna göre bu süre uzayabilir. Eğer bir aydan uzun süredir süreç devam ediyor görünmesine rağmen Alo 144'te kaydınız yoksa, başvurunuz teknik bir hata nedeniyle işleme alınmamış olabilir ve yeniden başvuru yapmanız gerekebilir.
0-6 yaş çocuk yardımı için başvuru nasıl doğru yapılır?
0-6 yaş çocuk yardımı veya şartlı sağlık yardımı için e-devlet üzerinden 'Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu' ekranını kullanmalısınız. Başvuru formunda açıklama kısmına çocuklarınızın yaşlarını ve hangi yardım türünden faydalanmak istediğinizi net bir şekilde belirtmeniz, inceleme sürecini hızlandıracaktır.
Şartlı sağlık yardımı başvurusu reddedilirse ne yapılmalı?
Başvurunuzun reddedilmesi durumunda, sistem üzerinden size bir bildirim gönderilir veya Alo 144 üzerinden reddedilme gerekçesini öğrenebilirsiniz. Şartları sağladığınızı düşünüyorsanız, gelir durumu değişikliği veya eksik bilgi giderildikten sonra e-devlet üzerinden yeni bir başvuru oluşturarak süreci tekrar başlatabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 52 göst.
4 gün önce Aile & Aşk kategorisinde Mervexbb (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 316 göst.
0 oy
1 cevap 261 göst.
0 oy
2 cevap 243 göst.
11 Temmuz 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eda343434 (32 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,975 soru

24,783,836 cevap

373,840 kullanıcı

...